Hello There, Guest! Login Register

Rasnita BELLEZZA PICCOLA 60 TITANIO sau alternative

Bună ziua. Sunt un începător în materie de espressoare și rasnite semi/ profesionale dar îmi place foarte mult cafeaua espresso. Doresc să-mi  achiziționez un set espressor/rasnita și va cer părerea despre rasnita BELLEZZA PICCOLA 60 TITANIO Chrome. Pentru espressor cred ca rămân la Lelit Anna pl41tem. Bugetul este pe undeva la 4000 lei. Totodată mulțumesc comunității pentru toate sfaturile de aici.

Reply
Reducerea este foarte atrăgătoare, m-am gândit și eu la ea. Nu este foarte căutată de comunitate din mai multe motive, voi încerca să le expun în ordine.

Este un produs nou, nu a scris nimeni despre el, astfel lipsește încrederea.

Cuțitele de 60mm nu se regăsesc la alte râșnițe, nu există opțiuni aftermarket, și totodată nu se cunosc performanțele, vezi punctul anterior.

Modul de lucru optim este "on-demand", cu pâlnia plină de boabe. Însă nu este compatibil cu necesitățile de acasă, când faci maxim două cafele odată. Astfel trebuie să faci un sacrificiu, ori rămân boabe în pâlnie care după câteva zile își pierd aroma, ori cântărești fiecare doză și înlocuiești pâlnia cu un burduf.

Există și avantaje față de râșnițele Eureka la prețuri similare. Cuțitele sunt mai mari, deci sunt teoretic mai bune. Inelul de reglaj este mai mare, un punct slab la Eureka. Modelul este unul singur, nu ai de ales între 7 modele ușor diferite la Eureka.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Funcționează si codul Espressoman? La cat ajunge in final?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
Este 1540 până diseară
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
(12-11-2023, 14:15)adrian1 Wrote: . Cuțitele sunt mai mari, deci sunt teoretic mai bune.

A dovedit cineva asta ?
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Salutari și mulțumesc pentru sfaturi Adrian1. Am observat ca este cam zgomotoasa și cred ca o sa merg pe EM Specialita. Acum ma chinuie alegerea pentru espressor. Am găsit aceste modele, La Pavoni Dolce DESPID/Gran Caffe/Buondi BDL, pe 
https://techstore.ro/ro/382-espressoare-...-la_pavoni
și iau luat puțin fata celui de la Lelit. Voi ce ziceți.

Reply
La pretul ala rasnitea chiar pare interesanta. Eureka, pe toate gardurile

Reply
(13-11-2023, 10:46)OctavMG Wrote: și iau luat puțin fata celui de la Lelit. Voi ce ziceți.

La Pavoni pare sa fie pe aceeasi platforma pe Lelit pl41tem
La Pavoni Gran Caffe e pe platforma Lelit pl41em
La Buondi nu am gasit multe detalii. E posibil sa aiba boiler din inox de la gaggia classic (cel RI9403/11).
Vezi aici documentatia tehnica, iti recomand sa te uiti la spare parts ca sa iti faci idee cum e facut.
https://www.lapavoni.com/en/technical-documentation

Buondi pare sa fie boiler fara 3 way valve, cum ziceam mai sus, la gaggia classic varianta 9403/11
Acum vad ca si DESPID/Gran Caffe care par sa foloseasca acelasi boiler intre ele, pare sa fie fara 3 way valve. pe schema are cele doua piese 7 si 55 care cel mai probabil permit o crestere a presiunii in boiler pana pe la 5-6 bar pana da drumul la apa.

Cu aceste detalii tot as recomanda lelit asta pentru ca are 3 way valve.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Sunt facute chiar de catre Lelit acele modele de semiautomate Pavoni dar nu merita pentru ca sunt la suprapret. Doar nu erau nici aia de la fabrica nebuni sa le faca la pret asemanator cu modelele lor. Ma uit la Despid spre exemplu, care e 3300 lei, chipurile cu reducere. Modelul original, PL41TEM, e 2390 lei si mai are si teava de aburi de tip profesional vs Despid acesta care are teava clasica veche. Nici nu e nevoie de mai multe investigatii, clar ca nu merita.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)