20-11-2017, 15:51
Salutare,
De cand am trecut la configuratia "standard" pentru un espressoman care se respecta (espressor semi-automat si rasnita separata) am schimbat 2 sortimente de cafea de la aceeasi prajitorie (Rasta Barista din Galati).
Saptamana aceasta o sa "dau cep" la 3 sortimente noi de cafea de la alte prajitorii (Yume si ClaroCafe).
In ideea ca voi voi folosi noi sortimente de cafea am cateva intrebari pentru voi:
O zi buna, V.
PS: nu stiu daca aici este locul potrivit pentru thread-ul asta, eventual poate fi mutat la "Rasnite"
De cand am trecut la configuratia "standard" pentru un espressoman care se respecta (espressor semi-automat si rasnita separata) am schimbat 2 sortimente de cafea de la aceeasi prajitorie (Rasta Barista din Galati).
Saptamana aceasta o sa "dau cep" la 3 sortimente noi de cafea de la alte prajitorii (Yume si ClaroCafe).
In ideea ca voi voi folosi noi sortimente de cafea am cateva intrebari pentru voi:
- cate shot-uri de cafea "stricati" pana nimeriti rasnirea perfecta pentru un nou sortiment (sau un nou batch, in ideea ca e aceeasi cafea dar poate difera prajirea) ?
- cat de mare poate fi diferenta de reglaj intre 2 sortimente ? (eventual avand in vedere si rasnita din dotare)
- pot fi anumiti factori vizibili la boabele de cafea (culoare de ex) care sa-mi indice faptul ca trebuie sa folosesc o rasnire mai grunjoasa sau mai fina ?
O zi buna, V.
PS: nu stiu daca aici este locul potrivit pentru thread-ul asta, eventual poate fi mutat la "Rasnite"
#PL41EM #MacapM2M stepless #PL100 #sita Ascaso #nivelator Motta 57mm
#MokaBialetti
#MokaBialetti