Hello There, Guest! Login Register

Rancilio Silvia Pro e o decizie impulsivă?

Din cele scrise pe grup și căutate prin alte surse, df64 (sau eureka specialita, dar cred că totuși df64) va fi o achiziție în săptămâna ce urmează.

Cum vreau să o primesc într-un anturaj bun, mă gândeam să cumpăr un Rancilio Silvia Pro pentru ca am găsit multe păreri pozitive despre constanță, calitate și fiabilitate pe termen lung.

Unde văd anumite probleme și vream să vă cer ajutorul:

Boilerul pentru apă pare că ajunge la temperatura optimă în 15-20 de minute, ceea ce mi se pare mult și cred că ar afecta experiența per total a aparatului. Voi ce ziceți?

Realizez că investesc considerabil mai mult în aparat decât în râșniță de aceea aș fi interesat dacă ați face alt combo în aproximativ același buget. Aici m-ar ajuta să primesc recomandări în concret de râșiță și expresor.

În ceea ce privește aparatul, credeți că va oferi altceva din punct de vedere al gustului și bunei funcționări față de să zicem un lelit de 4000 VIP PL 91 (sau un lelit PL41 LEM sau alte asemenea)?

Contextul de folosire e o cafea dublă dimineața, una pe la prânz, de cele mai multe ori cu lapte.

Reply
Dacă prețul pentru Rancilia este cel de pe perfect espresso îți pot sugera sa arunci un ochi și la varianta Stone. Eu îl am în combo cu Specialita și sunt foarte mulțumit. Principalele puncte forte sunt încălzirea foarte rapida (10 min), e foarte constant chiar și la 3-4 espresso una după altul, și faptul că poți spuma laptele in timp ce pompa funcționează pentru espresso. Singurul minus pe care îl văd este că PID este fixat la 92 și nu îl poți controla.
Cat despre râșniță , și eu m am gândit între DF și Eureka , am ales Specialita pentru că am crezut că soția va fi mai dornica să încerce atâta timp cât nu trebuie să cântărească boabele și face râșniță treabă cu dozarea pe timer dar cu timpul mi am dat seama că m am înșelat așa că acum o folosesc in regim single dose pentru că eu folosesc origini mai fructate , pentru ea rămânem la profilul ciocolatiu. Ce nu mi a plăcut la DF 64 a fost faptul că trebuie să o mai gâdili tu puțin după achiziție dar am văzut că variantele revizuite au remediat multe din probleme.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special 

Reply
(11-12-2023, 00:05)AlexDeedy Wrote: Ce nu mi a plăcut la DF 64 a fost faptul că trebuie să o mai gâdili tu puțin după achiziție 

Mulțumesc mult pentru părere. La ce te referi mai exact când zici că trebuie să o gâdili?

Reply
Acum câteva săptămâni un coleg se plângea de faptul că nu reușește să alinieze (nici după ce a trimis în service) un set de cuțite ssp, foarte multi modificau declumper ul iar daca nu este una din versiunile actuale mi se pare că nu vine cu acel arc cu săgeata sa îți indice mai precis setarea de rasnire. Cel mai bine arunca un ochi pe threadul dedicat și o să găsești acolo toate discutiile.

Reply
Eu eram colegul, DF64 e ok DACA o iei cu cutite stock si vrei sa ramai acolo SAU, daca vrei sa pui SSP uri, sa le iei o data cu rasnita, sa vezi daca le poti folosi impreuna si sa iei decizia apoi daca ramai cu stock sau, daca vrei neaparat ssp uri, sa le poti da pe amandoua retur.
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3

Reply
Acum cand e DF64 Gen2 lansata e f greu sa mai vrei Gen1, poate doar din perspectiva pretului (nu stiu diferenta). Din review-uri Gen2 rezolva multe din problemele Gen1 si e altfel construita. Merita sa te uiti la ea.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Reply
(11-12-2023, 09:46)anyidulike Wrote: Eu eram colegul, DF64 e ok DACA o iei cu cutite stock si vrei sa ramai acolo SAU, daca vrei sa pui SSP uri, sa le iei o data cu rasnita, sa vezi daca le poti folosi impreuna si sa iei decizia apoi daca ramai cu stock sau, daca vrei neaparat ssp uri, sa le poti da pe amandoua retur.

adică asta are SPP?: https://www.cremaperfecta.ro/produs/rasn...tite-otel/?

Reply
Nu, sunt cutite stock Italmill. DLC inseama diamond like carbon coating, cu alte cuvinte un strat aplicat peste materialul de baza. SSP poti gasi spre exemplu aici SSP, si se achizitioneaza separat, sunt produse after market. De aceea si posibilitatea de aliniere deficitara deoarece producatorul nu iti pune din fabrica aceste cutite.

Reply
(11-12-2023, 17:17)IndreiR Wrote: Acum cand e DF64 Gen2 lansata e f greu sa mai vrei Gen1, poate doar din perspectiva pretului (nu stiu diferenta). Din review-uri Gen2 rezolva multe din problemele Gen1 si e altfel construita. Merita sa te uiti la ea.

Cam cât de repede se va putea găsi la noi DF64 Gen2? Văd că pe https://df64coffee.com/products/df64-gen...ee-grinder comenzile se vor livra din decembrie.

(11-12-2023, 17:17)IndreiR Wrote: Acum cand e DF64 Gen2 lansata e f greu sa mai vrei Gen1, poate doar din perspectiva pretului (nu stiu diferenta). Din review-uri Gen2 rezolva multe din problemele Gen1 si e altfel construita. Merita sa te uiti la ea.

sau asta e Gen 2? https://www.cremaperfecta.ro/produs/rasn...tite-otel/

Reply
E Gen1. Trebuie pusa o intrebare la cremaperfecta cand aduc Gen2. Poate ne ajuta Liviu.
Vezi aici un review detaliat:
https://coffeetime.freeflarum.com/d/2053-df64-gen-2

Reply
Teoretic vine in ianuarie
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)