Espressoman infocat
Voluntari
Dincolo de diferenta de pret, imi puteti spune parerea voastra? Incerc sa ma hotarasc si inca sap. :)
Espressoman fresh
Craiova
Salutare,
Eu am o rasnita Rancilio Rocky.
Am vazut ca nu este prea populara in randul membrilor forumului dar eu sunt multumit de ea.
Este solida. Este usor de deschis si reasamblat daca vrei sa curati cutitele.
Este zgomotoasa, dar nu am avut o alta rasnita cu care sa fac comparatia asta.
Un minus ar fi macinatura sub forma de bulgarasi. Nu este deranjat si nici nu cred ca influenteaza gustul cafelei, acestia spargandu-se la tampare.
Daca ai tu alte intrebari, scrie-mi si o sa incerc sa iti raspund!
Sper ca am fost de ajutor.
Salutare
Sanremo Treviso
Rancilio Rocky
Espresso Man
Rosu
(06-06-2016, 00:01)nsurdu Wrote: Dincolo de diferenta de pret, imi puteti spune parerea voastra? Incerc sa ma hotarasc si inca sap. :)
http://youtu.be/e7NhpeCTvJM
Poate acest clip te ajuta in luarea unei decizii.
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
amator espresso traditional
Bv
06-06-2016, 17:58
(This post was last modified: 06-06-2016, 18:00 by radudani.)
(06-06-2016, 00:01)nsurdu Wrote: Dincolo de diferenta de pret ...
nu stiu care-i diferenta de pret, dar daca n-ai luat nici una din ele, poate te mai uiti in jur...
sau alti colegi in situatii asemanatoare:
Bezzera BB005, cu
cutite conice de 48mm;
260-280 euro;
am folosit-o aproape 2 ani fara nici o problema functionala; numai in regim
on demand;
(cele cca. 4Kg ale rasnitei, permit golirea magaziei prin intoarcerea rasnitei cu capu-n jos... asa ca mereu am inceput sesiunea cu boabe-n plus in magazie)
unii spun ca suprafata desfasurata a unui cutit conic de 48mm e de acelasi ordin de marime cu cea a unui cutit plan de 64mm; si ca
Bezzera BB005 best value grinder
nu face bulgari si timer-ul - daca este - ajuta mult cand ai 5-8 shoturi la rand;
reglajele sunt foarte stabile in timp;
fata de ambele in topic, e singura
100% stepless; cu reglaj prin surub melcat, pe cutitul exterior;
puterea de 100W e o alegere realista pentru domeniul casnic; 900 rot/min;
nu e populara in forum - asta ar fi inca un avantaj
[Image: smile.gif]
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
Espresso Man
Rosu
06-06-2016, 18:50
(This post was last modified: 06-06-2016, 18:52 by RaduCarutasu.)
(06-06-2016, 17:58)radudani Wrote: ....
Dincolo de diferenta de pret ...
Bezzera BB005, cu
cutite conice de 48mm;
260-280 euro;
.....
Iar aici, in postul #1,
http://www.home-barista.com/grinders/bez...17489.html ai si cateva comparatii cu Vario .
BUGSTER; Honne S; EK43S; Buckeye BC2; Kinu M47; Cafflano
(Ex: LM-GS3/AV; PL41TEM; Expobar-DB; VBM-2B; Hottop-2k+; Flair; MK-Vario; MK-K30; Macap M4D; Kinu M68)
Espressoman infocat
Voluntari
Merci mult pentru informatii. Deja vazusem si clipul cu comparatia Rocky vs Vario, dar ma interesa de fapt mai mult parerea cuiva care le utilizase poate pe amandoua. Despre Bezzera nu am vazut o efervescenta pe forum, astfel ca am considerat ca nu se ridica la standardele membrilor. Am reconsiderat pozitia si cred ca va fi pe lista scurta. Multumesc inca odata frumos. :)
Espressoman infocat
Timisoara
Nu ca le-as fi folosit pe oricare dintre ele, dar si pe mine m-a tentat acea Bezzera. Dupa experientele cu pl43mmi si kinu47, ambele cu cutite conice micute, cred ca ar fi mai usor de folosit, mai permisiva, cu macinatura mai pufoasa, lucru oarecum confirmat si de threadul postat mai sus pe HB. Poate ca nu e preferata pe forum si pentru a nu e in oferta niciunui distribuitor de la care avem discount, dara asta nu e un motiv sa o ignori.
Intre cele 3, eu as alege Bezzera.
Bezzera Strega, Honne (stripped down)/Ceado E5P/Kinu M47, HUKY 500