Hello There, Guest! Login Register


Rafino - coffee grind refining system

#1
Un alt proiect de pe Kickstarter legat de cafea: <https://www.kickstarter.com/projects/raf...ing-system> (si care, dupa cum se arata lucrurile, va fi probabil finantat) - practic e un set de site calibrate pentru game de dimensiuni ale macinaturii (adica poti sa-ti sortezi macinatura si sa pastrezi doar cea care corespunde - sau sa faci un blend, daca vrei).

Ce as fi curios (si poate cineva de pe forum e mai cunoscator in domeniu, si poate sa dea detalii): ei zic ca sitele se realizeaza "using a special photo-etching process that lets us achieve tolerances down to 1 micron" - ce inseamna acest proces de photo-etching, cum se realizeaza, cit de stabile in timp sint sitele astfel realizate, si de ce ei merg in gradatii de 100 microni daca se lauda ca pot sa faca sitele la ce finete vor?
Kinu M47 (Lelit PL043MM in curs de pensionare) + Gaggia Classic
 
Reply
#2
Pentru ca practic tot din rasnita reglezi macinatura, adica dimensiune majoritatii particulelor. Sistemul de site inlatura dimensiunile nedorite, in special finesurile ca astea deranjeaza la non-espresso. Pentru espresso cred ca ar trebui folosita doar sita mare.
Gaggia Espresso; Quamar T80e; Feld2.
 
 
Reply
#3
(26-03-2016, 23:22)io_bri Wrote: ... de ce ei merg in gradatii de 100 microni daca se lauda ca pot sa faca sitele la ce finete vor?

E ca la un strung, unde poti face diametrul unui tamper, sa zicem, cu o precizie de zecime de mm. Dar nu te intereseaza pe toata plaja de diametre. Tongue
Practic, nu simti nimic intre o sita de 295 si alta de 296 microni.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#4
photo-etching = o masca realizata prin procedee fotografice si coroziune in locurile lasate neacoperite de masca.

La fel cum se fac cablajele/circuitele electronice.
 
Reply
#5
(27-03-2016, 10:15)renatoa Wrote: photo-etching = o masca realizata prin procedee fotografice si coroziune in locurile lasate neacoperite de masca.

La fel cum se fac cablajele/circuitele electronice.

+1
prin metoda asta se poate taia in materiale la nivel de nanometri, de ex acum procesoarele sunt la nivel de 14-22nm.
GS/3 AV | EK-43s | K30 | Comandante | VST 15/18/20g | Bravo Tools | Acaia Lunar
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)