Hello There, Guest! Login Register


REDUCERILE TASTECRAFTERS - Dalla Corte, Vibiemme, Compak, Caflano, Timemore, Bellezza

#31
Salutari,

S-au tot adunat noutati pe site-ul Tastecrafters si m-am gandit ca ar fi bine sa le impartasesc si cu voi : 

Stocul nou de la Timemore a sosit, avem aproape intreaga gama de articole ale producatorului chinez. Sunt personal extrem de multumit de calitatea lor, am avut extrem de putine cazuri de service la ele. 

- la capitolul rasnite avem o super noutate, cutitele Espresso & Brew ( https://www.tastecrafters.ro/rasnite-man...-brew.html) disponibile standard pe Rasnita  Slim Plus ( https://www.tastecrafters.ro/timemore-10...-plus.html )  sau cu posibilitatea de a se monta la super populara rasnita C2 https://www.tastecrafters.ro/rasnite-man...negru.html 
Practic, rasnita extrem de competenta pentru brew si espresso de la Timemore devine astfel Slim Plus si C2 cu upgrade de ransite, daca luam in calcul reducerea de espressoman de 10% practiv avem 2 modele extrem de elegante si fiabile intre 540-640 lei. 

- tot de la Timemore, pentru ca vine vara, aruncati o privire pe Icicle Cold Brewer https://www.tastecrafters.ro/travel/reci...rewer.html . Este printre cele mai elegante si simplu de folosit solutii de casa, pentru uz zilnic chiar. 

- Chestnut X a sosit, o am in teste acasa, vom reveni cu noutati. Este o rasnita extraordinar de eleganta, un rival de nadejde pentru frumoasa Kinu M47. Le avem pe ambele pe site, sunt efectiv obiecte de colectie pentru pasionatii de cafea.

Zvonuri Timemore :

O veste interesanta este ca Timemore va mai scoate o rasnita in gama medie superioara, mai accesibila la pret ca Chestnut X, care va targeta mult mai eficient  Comandante. Cu Chestnut X nu prea au reusit, au bagat excesiv de mult in partea de finisaje si calitatea materialelor dar noua rasnita disponibila la final de an se doreste un compromis, peste actuala gama estetic si caitativ dar sub Chestnut X ca pret. 

- pana la final de an Timemore va mai scoate produse interesante, le mai tin un pic secret insa la jumatatea anului va sosi o versiune interesanta de rasnita manuala, echivalenta lui ODE de la Fellow probabil. Designul e bun, desi mai mult seamana cu Wilfa decat cu ODE, probabil pretul va fi foarte bun. Va exista si versiunea de all in one rasnita plus brewer, aici sunt si mai curios, va tin la curent. 

Espressoare de casa sunt un capitol la care am lucrat intens in ultimele luni, avem 2 noutati de care sunt extrem de multumit : ASCASO si BELLEZZA. Espressomanii au 10% reducere la preturile afisate pe website
 si am amanat un pic anuntarea lor pana cand nu am putut sa le testez suficient de bine incat sa va impartasesc mai bine impresiile. Vor urma catvea video-uri pentru cei interesanti dar in cateva cuvinte : 

ASCASO recomand modelele Dream Pid https://www.tastecrafters.ro/home-office...e-red.html ) si Duo Pid https://www.tastecrafters.ro/home-office...-lemn.html
Le- am avut in teste peste o luna de zile, inca am Dream. La capitolul plusuri sunt designul, finisajele, grupul profesional 58 mm ( identic cu modelele lor comerciale, inclusiv portafiltrele de lemn sunt aceleasi ca la gama profesionala) , volumetria programabila ( care functioneaza multumitor de bine, pentru o pompa de vibratie) si mai ales, versatilitatea extractiilor espresso, ajutate de grupul independent cu thermobloc, controlat PID.  

Am montat filtre IMS nanotech pe fiecare si un mic tweak, am crescut un pic presiunea de extractie la Dream, de la 9 la 11 bari, pentru ca oricum coboara pe finalul extractiei. Am observat o imbunatatire a shot urilor. DUO nu a avut nevoie de acest tweak, extractiile espresso fiind bune, cumva circuitele hidraulice sunt diferite, acest model avand si abur independent. 

Concluzia e ca pentru cine face 90% espresso, Dream este foarte bun in acest buget, considerand designul si finisajele dar si precizia de extractie a grupului. Pentru cei ce fac crema de lapte des recomand DUO, desi aburul nu e puternic, controlul e bun si crema iese lichida, doar ca dureaza mai mult decat un dual boiler obisnuit. 

Chiar daca nu apar pe stoc, avem un transport mare saptamana viitoare deci vor fi multe variante. 

BELLEZZA este o alta marca interesanta ce a intra in portofoliul nostru recent. Am fost atrasi de calitate, inovatie si materiale, totul este full INOX, carcasa, sasiu, boilere.  Au 2 game, gama classica, cu grup E61, ce seamana cu multe alte marci de pe piata, mai ales cele nemtesti. Finisajele sunt la niveul cel mai inalt, imi aduc aminte de ECM dar preturile sunt mult mai rezonabile, pentru ca sunt produse in China si asamblate partial in Germania ( si controlul calitatii evident) . Am testat de la ei un HX si mi s a parut foarte decent, atat ca pret cat si la regimul termic al grupui de extractie, extrem de usor de tinut prin flush in zona de 94 de grade ( https://www.tastecrafters.ro/bellezza/es...-leva.html Avem pe stoc atat pe alb cat si pe negru si vom face un pachet cu rasnita Bellezza Piccola 60 mm titanium burrs, cu care sigur va fi o optiune buna pentru amatorii de bauturi cu lapte si espresso in mod ocazional. 

Interesant de la Bellezza este dual boilerul Bellona, care face parte din gama moderna https://www.tastecrafters.ro/bellezza/es...llona.html  In acest buget si finisaje va fi foarte competitiv, avem un lot de 12 bucati pe drum, vor ajunge la jumatatea lui mai cel tarziu. Va mai fi o noutate interesanta de la Bellezza dar o las pentru alta data Smile 

Weekend fain sa aveti! 

Razvan
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#32
Conform celor trimise de catre Tastecrafters am updatat prima postare cu o modalitate mai clara de acordare a reducerilor plus o sinteza facuta de catre Razvan cu cele mai interesante variante pentru espressomani.
#Lelit Bianca #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)