Hello There, Guest! Login Register


RECOMANDARE TV-SONY,LG,SAMSUNG SAU.....

#1
Haideti sa impartasim din experienta personala-recomandare de TV la diferite diagonale !!!
 
Reply
#2
Smile eu am un lg 660s de 104cm full HD, îl am de 7 ani cred Smile. Îmi plac mai mult ecranele pasive(LG, Panasonic și unele Sony cred, parca aveau și active ) decât cele active ca la Samsung. Poate un oled ar fi bestiala LG sau Panasonic
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#3
Ce inseamna ecran pasiv sau activ?

Sent from my SM-G975F using Tapatalk
ECM Puristika | Eureka Atom 75E (ex Lelit Wiliam)
 
Reply
#4
Se putea continua aici la o adica... nu a prea avansat piata de atunci... 

https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...0#pid53690
 
Reply
#5
https://www.geeksforgeeks.org/difference...atrix-lcd/
Ecranele cu tehnologie lcd activa, de ex la ecranele 3d Samsung aveai nevoie de okelari cu baterie pe când la cele pasive nu. Cred ca nu am confundat.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#6
NU mai exista 3d pe televizoare de ceva vreme, e o tehnologie perimata.
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top
 
 
Reply
#7
Si ce hype a fost acum ceva ani cu 3D-ul... cam cum e acum cu 4k, care incepe si asta sa se fasaie, din acelasi motiv ca 3D-ul, lipsa de content.

Eu credeam ca prin pasiv si activ te referi la iluminare de fundal... fixa, sau pe sectoare, in functie de dinamica scenei.
 
Reply
#8
De atunci știu de activ și pasiv și am ramas setat. Când I am cumpărat un TV mamei inițial am zis sa iau un Samsung dar când am ajuns acasă era super nașpa și l am schimbat pe un Sony, alta treaba și încă un Panasonic. La Samsung parca ecranele sunt prea puternice prea au culorii vii.
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#9
Am doua televizoare smart LG și în continuare tot LG as lua dintr-un singur motiv: Magic Remote. Telecomanda e un pointer, gen mouse, nu trebuie sa apesi stânga dreapta pe taste sa găsești litere, just point and shoot, are si scroll, etc. Parca restul firmelor nici măcar nu încearcă, telecomanda de la tv urile smart Samsung e inutilizabila...
Bianca, Niche, Acaia Lunar, Comandante, V60, Hario Switch, Orea V3, Aeropress, Fellow Stagg
Ex: Lelit PL41TEM, Lelit PL43MMI
 
Reply
#10
Pentru calitate a imaginii as zice Sony. Dar imaginea e apropiata de realitate, nu suprasaturata cum e la Samsung. Comparativ as zice ca e asemanator cu camerele telefoanelor, iPhone mai apropiat de realitate, Samsung mai 'frumos' dar spre fake.
Lelit PL41TEM, Lelit PL043MMI, Tamper Lelit 57.35, Nivelator Motta 57, Sita Ascaso
 
Reply
#11
Sony, la diagonala, pret si generatie similara, are cea mai buna imagine. In plus, vine si cu android, fara alte "inventii" de softuri proprii.
 
Reply
#12
Sony, categoric ! Un OLED de la Sony, cu Android e perfect ! Am reușit să prind un AG9 de Black Friday
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#13
Eram si eu spre OLED, insa un prieten de-al meu amator de sport ca si mine a patit-o cu burn out in ciuda softului de prevenire, cred ca era un B8 de 55".
Acum cred ca iau QLED, nu neaparat de la Samsung dar  e in pole position.Daca nu te uiti mult pe acelasi post si folosesti servicii de streaming, un OLED cred ca mai indicat, se vede foarte frumos.
Tot ce am luat de la Samsung nu m-a dezamagit, nu ma deranjeaza telecomanda intrucat nu tastez prea mult, chiar e ok, iar negrul e suficient de negru pt mine si pe QLED. Cumva sunt dezamagit de eliminarea suportului pt DTS de catre Samsung si LG.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
#14
(14-02-2021, 23:22)razvandumitru1 Wrote: Am doua televizoare smart LG și în continuare tot LG as lua dintr-un singur motiv: Magic Remote. Telecomanda e un pointer, gen mouse, nu trebuie sa apesi stânga dreapta pe taste sa găsești litere, just point and shoot, are si scroll, etc. Parca restul firmelor nici măcar nu încearcă, telecomanda de la tv urile smart Samsung e inutilizabila...

De acord si eu cu cele de mai sus. Telecomanda face toti banii. Exista totusi si un dar: au SO proprietar si nu am gasit app pentru Eurosport Player; asa ca trebuie sa fac screen mirroring de pe telefon, ceea ce nu este asa de comod.

Sigur, data viitoare tot pe LG am sa merg (sau poate apare o telecomanda asemanatoare si pentru concurenta).
DUO DE/XL/KINU/BRAVO/KRIBLI
past:SAB HX E61/ANFIM
 
Reply
#15
(14-02-2021, 22:37)renatoa Wrote: Si ce hype a fost acum ceva ani cu 3D-ul... cam cum e acum cu 4k, care incepe si asta sa se fasaie, din acelasi motiv ca 3D-ul, lipsa de content.

Presupun că nu ai Netflix, Renato? Smile

E plin de conținut 4K, de la servicii de streaming la filme de închiriat etc. Nu știu unde vezi tu că se fâsâie dar mai nou chiar și telefoanele low end filmează 4K...
 
(14-02-2021, 22:59)d2florin Wrote: Când I am cumpărat un TV mamei inițial am zis sa iau un Samsung dar când am ajuns acasă era super nașpa și l am schimbat pe un Sony, alta treaba [...]

Dacă iei un televizor și-l ții pe Vivid\Dynamic\Ultra bright și tot așa, normal că o să se vadă ca o cizmă. Samsung-urile sunt super OK (am experiență doar cu cele mid-high), cu condiția să le treci pe Movie și să umbli foarte puțin la setări. Uite aici un exemplu pt. generația QLED 2018 (dețin un Q6FN).
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
#16
Sony OLED KD55A8. Vede impecabil iar negru este negruSmile
Panourile OLED folosite de Sony sunt produse de LG doar ca procesarea imaginii mi se pare superioara fata de tv-urile LG. Acum parerile sunt impartite, dar de la plasme incoace oled-urile sunt singurele cu cu contrast atat de ridicat. Nici unghiul din care te uiti nu schimba cu nimic calitatea imaginii. QLED se la Samsung este tot un un LED dar mai luminos.
#Lelit Mara X #Eureka Mignon XL #Duomo 8 #Bravo tamper #Felicita Arc
(past: #Lelit PL41TEM #Niche zero)
 
Reply
#17
4k pe telefon ti-l demonteaza oricine se pricepe un pic la optica, adica fizica opticii...
8 milioane de pixeli nu inseamna neaparat si continut 4k.
Asa mai vad si pe youtube aberatii de genul luat filme alb negru de epoca si procesate cica 4k... orice ca sa atragem click-uri.
 
Reply
#18
Eu am un OLED de la Panasonic. Când l-am cumparat voiam culori cât mai apropiate de cum a vrut realizatorul sa arate imaginea, și dupa ceva research m-am oprit la Panasonic.
Dupa vreo 200 de ore când s-au stabilizat cum trebuie culorile i-am făcut și o calibrare profi, a costat vreo 400 lei și a durat cam 6 ore, dar a meritat toți banii. Analiza a arătat ca aveam mult albastru și puțin verde in plus, ceea ce făcea ca pielea personajelor sa aibă o tenta cadaverica.
Eu folosesc tv doar pentru streaming așa ca voiam o imagine cât mai calda și naturală.
Bugster+Honne, Kinu
 
Reply
#19
(15-02-2021, 12:11)renatoa Wrote: 4k pe telefon ti-l demonteaza oricine se pricepe un pic la optica, adica fizica opticii...
8 milioane de pixeli nu inseamna neaparat si continut 4k.
Asa mai vad si pe youtube aberatii de genul luat filme alb negru de epoca si procesate cica 4k... orice ca sa atragem click-uri.

Filmele alea alb negru de epoca sun scanate de pe negativ în general la 12k sau 8k dacă timpul e factor important. Deci 4k downsampling din scanarea unui negativ e mai mult decât real.

Spre deosebire de 3d, 4k va rămâne și va domina, asa cum a făcut-o 1080p acum 10 ani.

Iar la TV, eu as recomanda LG, părere personala normal.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#20
Rezolutia de scanare nu iti da cantitatea de informatie continuta de un mediu, la filmele de epoca peste 90% este zgomot. Trage o transformata Fourier peste scanarile alea si vezi ce mai ramane.
Sigur, poti deosebi un domn grizonat de unul brunet sau blond, dar nu fiindca le vezi firul de par individual.

Deocamdata, pe posturile TV pe care ma uit eu nici 1080 nu este real de multe ori... as ca pana la dominatia unui real 4k mai e departe.
Plus ca sunt un pic ecologist din fire... ati masurat careva cum ia foc procesorul la laptop, sau TV-ul, cand ruleaza 4K ?
Ma multumesc cu HD daca stiu ca am economisit un pic de curent.
 
Reply
#21
Folosesc un Panasonic 4k și exceptând faptul că nu are HBO preinstalat și nici nu poți (cel puțin eu nu știu cum) nu am ce să îi reproșez, imaginea e foarte bună.

L.E

Acesta e modelul:

https://m.emag.ro/televizor-panasonic-12...DHGJMYMBM/
Gaggia Classic 2012 & ARCO 2in1
 
Reply
#22
(15-02-2021, 13:20)renatoa Wrote: Rezolutia de scanare nu iti da cantitatea de informatie continuta de un mediu,

De asta se foloseste o scanare 8k sau mai mare, pentru ca mediul (filmul - negativ de 35mm) e capabil sa produca cantitatea de informatii pentru rezolutia aleasa.
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
 
Reply
#23
Eu am un oled Panasonic din 2018,seria fz. L-am calibrat și în cazul filmelor este uimitor. Experienta plasmelor își spune cuvântul. În general de orice lucru te cam plictisești după ce va timp. Ei bine în cazul asta nu e asa. La fiece film hdr ma uimește. E cinema. Dacă as avea bani acum as lua vârful de gama de anul trecut, Hz2000 cu ecranul lui excepțional. Cel mai bun pentru cinema.
LELIT Bianca black V3, Bentwood,Bravo Tools, Vst 18, 20,25.
 
Reply
#24
Imaginea e formata din puncte/pixeli pe orizontala x puncte/pixeli pe verticala. cu cat mai multe puncte/pixeli cu atat este mai clara imaginea, pana intr-un punct in care ochiul nu mai discerne. Toti putem aprecia claritatea iar diagonalele tot mai mari ale ecranelor au nevoie de rezolutii tot mai mari pentru a pastra claritatea deci nu e doar un trend e o evolutie necesara direct proportionala cu cresterea diagonalelor ecranelor.

"Ma multumesc cu HD daca stiu ca am economisit un pic de curent." eu ma uit doar 8k, ca sa ma asigur ca unul care se uita doar hd nu salveaza planeta  Tongue
ECM Synchronika cu robinet, DF64V + SSP, M47, ECM S-automatik 64
in trecut: df64, K30, Vario Home, Bezzera BB005, si Bezzera Mitica Top
 
 
Reply
#25
Numarul de puncte este constant in cadrul standardului.
Nici mai mare nici mai mic... Full HD inseamna 1920x1080, fix, fara +/- 
Cu cat e rezolutia mai mare cu atat trebuie sa te uiti mai de aproape ca sa o percepi in realitate. Altfel e doar la tine in imaginatie.
Daca te uiti la 4k pe un ecran de 1m, de la o distanta de peste 2m, de fapt nu poti distinge intre FHD si 4k, si doar te amagesti ca ai 4k... arzi curentu degeaba adica Sad
 
Reply
#26
Eu zic sa căutați review-uri pertinente pentru panelul pe care doriți sa îl luați. Rting e un punct bun de plecare dar trebuie sa potriviți modelele de la noi cu cele din state testate.
O sa vedeți ca best oled e tot de la LG și nu neapărat vârful de gamă și cel mai bun qled e de la Samsung.
Ca idee am și Samsung și LG. Sony nu mai e ce era de când am renunțat la tuburile triniton.
Sunt bune in continuare dar nu cele mai bune.
La LG magic remote e geniala. La Samsung (am prima generație din 2014 4k hdr) care încă venea cu doua telecomenzi iar cea smart era peste cea de la LG. Tot pointer, etc.
După au scos niște mizerii.
Îmi place mai mult tizen decât webos.
Evident android TV e cel mai ok după părerea mea DAR pana acum vreun an și ceva sau doi nu aveai HBO go. Iar pe Sony update-urile veneau greu. Asta cu sistemul de operare se rezolva cu un chromecast/mi box lejer. Nu va axați pe asta.

Am avut probleme cu ambele mărci și bucurii tot asa.
Am prieteni cu burn-in la oled LG care și-au cumpărat tot LG. Ca o părere personala nu puteți evita asta. Asa e tehnologia. Ne place sau nu, nu au găsit soluție. Și gri închis e negru.

Referitor la content hdr, e o glumă. Uitați-vă la sample-uri hdr și ce vedeți pe netflix/prime. N-au nicio treaba unele cu celelalte.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#27
(15-02-2021, 17:31)vlaicu Wrote: Eu zic sa căutați review-uri pertinente pentru panelul pe care doriți sa îl luați. Rting e un punct bun de plecare dar trebuie sa potriviți modelele de la noi cu cele din state testate.
O sa vedeți ca best oled e tot de la LG și nu neapărat vârful de gamă și cel mai bun qled e de la Samsung.
Ca idee am și Samsung și LG. Sony nu mai e ce era de când am renunțat la tuburile triniton.
Sunt bune in continuare dar nu cele mai bune.
La LG magic remote e geniala. La Samsung (am prima generație din 2014 4k hdr) care încă venea cu doua telecomenzi iar cea smart era peste cea de la LG. Tot pointer, etc.
După au scos niște mizerii.
Îmi place mai mult tizen decât webos.
Evident android TV e cel mai ok după părerea mea DAR pana acum vreun an și ceva sau doi nu aveai HBO go. Iar pe Sony update-urile veneau greu. Asta cu sistemul de operare se rezolva cu un chromecast/mi box lejer. Nu va axați pe asta.

Am avut probleme cu ambele mărci și bucurii tot asa.
Am prieteni cu burn-in la oled LG care și-au cumpărat tot LG. Ca o părere personala nu puteți evita asta. Asa e tehnologia. Ne place sau nu, nu au găsit soluție. Și gri închis e negru.

Referitor la content hdr, e o glumă. Uitați-vă la sample-uri hdr și ce vedeți pe netflix/prime. N-au nicio treaba unele cu celelalte.
In plus... fără un sistem minim 5.1, un OLED e ca Bianca fără o râșnița capabilă espresso. Smile
Bugster+Honne, Kinu
 
Reply
#28
Poate băgați și un receiver Smile cred ca la astea se referea Cosmin
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
#29
Aici dam în altele și sky is the limit.
Exista și aici un colt al audiofililor unde plângi la sculele unora. Numai ca mereu trăiesc cu impresia ca ar trebui să-mi construiesc casa/apartamentul în jurul camerei de audiție, nu îți trebuie geam ca vibrează sau draperii nu'sj de care, la fel pardoseala, obiecte în camera, o iei razna..
Eu oricum, realist vorbind, ma uit după 10 seara după ce se culca fiică-mea. La ce bun e vreun sistem dacă îl dau la 5%.
Dar nu va contrazic, dacă aveți alt setup in familie, de ce nu
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#30
Sa vezi la relantiu cum se aude noaptea,.. Maxim 10%%
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270wi, Sita : Ascaso 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)