Hello There, Guest! Login Register


Quick Mill QM 67

#1
Acum cand am vazut ca nu exista un cel mai bun SBDU, am mai umblat putin la pusculita si am ochit acest dual boiler.
Are cineva experienta cu acest espressor si/sau in general with Quick Mill products?
 
Reply
#2
Trebuie sa fii masochist sa dai peste 8000 de lei pe un DB dupa ce colegii au luat Brewus cu 5500.

In alta ordine de idei, rasnita ai?
 
Reply
#3
Nu am cumparat rasnita inca. Alta pusculita...
Cat despre Brewtus, nu-mi mai plac spaniolii acum dupa referendum - asta ca sa nu supar colegii care-l asteapta.
 
Reply
#4
trebuie sa intelegi, sper, ca Brewtus IV la moment, este unul din cele mai bune DB espressoare, mai ales la raport pret/valoare.
nu bea cafea spaniola  - okay, dar ce are treaba espressorul cu asta Big Grin

in alta ordine de idei, Quick Mill are istorie buna.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#5
maki, incontestabil Brewtus este un best deal. Sa zicem ca vreau ceva originalitate...
Poti totusi sa detaliezi un pic ce stii despre QuickMill, te rog?
 
Reply
#6
M-a interesat si pe mine la un moment dat QM67.Am gasit pe home-barista unele recenzii, precum si o comparatie cu Expobar.
Profitec Pro 700, K30 Vario, Kinu M47, diverse accesorii. 
 
Reply
#7
Si ai renuntat? Motivul?
 
Reply
#8
DB ca DB, de la o firma care nu are 2 ani in domeniu, ci consacrata.
are pulsor pe pompa vibratoare, ceea ce baietii acum isi pun singuri pe Expobaruri.
sigur nu o dai in bara, dar depinde ce bani dai pe el.
<< echipament La Marzocco Linea (Slayer mod), La Pavoni Europiccola, Mazzer, Sette, filtrare apa pro Brita Purity >>
 
Reply
#9
(06-11-2017, 19:21)maki Wrote: DB ca DB, de la o firma care nu are 2 ani in domeniu, ci consacrata.
are pulsor pe pompa vibratoare, ceea ce baietii acum isi pun singuri pe Expobaruri.
sigur nu o dai in bara, dar depinde ce bani dai pe el.

maki, E ceva mai scump decat Brewtus, dare mi-a dat impresia ca e mai bine construit si cumva tu confirmi asta.
 
Reply
#10
...@Yon

   - Nu gresesti , daaar...e cam scumpa alegerea , insa si traditia... are pretul ei... Cool ...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
 
Reply
#11
Dacă vrei ceva mai deosebit de ce nu Strega sau o mașină cu grup saturat.
 
Reply
#12
Sunt pe la 1500 euro cu bugetul. Ce altceva pot lua ?
 
Reply
#13
http://www.lasanmarco.it/pages/en/produc...hp?lang=EN

Sau

https://clivecoffee.com/product/la-spazi...o-machine/

Vezi la ce preturi le poți găsi la noi sau prin Germania.
 
Reply
#14
Vad ca La Spaziale S1 II Mini Vivaldi ar fi  pin buget. Cum se compara cu QM67?
 
Reply
#15
Plastic la 1500E? Hai ma, inca nu stii ce vrei si imediat faci o lista cu 10 espressoare prin care ai trecut in mai putin de 1 zi.

Fi mai calm, ia-o mai incet, ai mai multa rabdare.

Cat despre preturi, cele mai bune oferte sunt aici, insa daca zici ca la 5500 ron brewtus nu ti se pare ok, tu nu cauti oferte.

http://espressoperfetto.de/ausstellung-angebote.html

bezzera strega la 1300euro. Dar! mare DAR, daca nu ai avut de-a face cu levier pana acum, cel mai bine ar fi sa citesti si sa lucrezi pe unul, pentru ca s-ar putea sa-l pui la vanzare dupa 2-3 zile.

mai ai profitec 500 la 1300 euro.

Cam astea sunt best buy-uri in momentul de fata.

Vivaldi este pe forum la 2500ron, cam atat merita, e plastic. Viata-n plastic e fantastic (am omis a-ul) cafeaua in plastic e aeropresstastic.
 
Reply
#16
(06-11-2017, 21:07)Denis Wrote: Plastic la 1500E? Hai ma, inca nu stii ce vrei si imediat faci o lista cu 10 espressoare prin care ai trecut in mai putin de 1 zi.

Fi mai calm, ia-o mai incet, ai mai multa rabdare.

Cat despre preturi, cele mai bune oferte sunt aici, insa daca zici ca la 5500 ron brewtus nu ti se pare ok, tu nu cauti oferte.

http://espressoperfetto.de/ausstellung-angebote.html

bezzera strega la 1300euro. Dar! mare DAR, daca nu ai avut de-a face cu levier pana acum, cel mai bine ar fi sa citesti si sa lucrezi pe unul, pentru ca s-ar putea sa-l pui la vanzare dupa 2-3 zile.

mai ai profitec 500 la 1300 euro.

Cam astea sunt best buy-uri in momentul de fata.

Vivaldi este pe forum la 2500ron, cam atat merita, e plastic. Viata-n plastic e fantastic (am omis a-ul) cafeaua in plastic e aeropresstastic.
Denis,  am mentionat Vivaldi pentru ca cineva a sugerat LaSpaziale si asta am gasit nou ca pret... Iar despre masini cu levier, iti dau dreptate din causa asta caut un SBDU sau mai nou DB cu PID si evit si HX-urile.
Cat despre Brewtus, m-am pronuntat mai inainte, vreau ceva care sa arate mai bine si sa fie putin mai bine construit, chiar daca e ceva mai scump.

In general, , te rog fii mai ingaduitor cu noi astia incepatori, altfel il rog pe Liviu sa creze un alt forum pentru noi astia nexperimentati, unde poti sa ne ignori
 
Reply
#17
Cu hx-ul se lucreaza usor, daca ii inveti bazele, si pe ocazia asta ii multumesc mult lui Radudani pentru timpul alocat acestui subiect, deoarece am invatat exagerat de multe de pe urma celor postate de el.

Cam cum decurge la mine o sedinta cu hx e61:
- pornit aparatul cu priza programabila- 50 minute minim, 60 minute optim- inainte
- ajuns in fata cu el, flush lung pana umplu o cana de 180ml- undeva peste 20 de secunde-
- dupa flush ai recovery time vreo 2- 2 minute jumate- timp in care prepari cafeaua
- pe pid momentan am setat 88 grade- asta ca sa am dupa un flush lung o temperatura de 90.2 grade (in grup pe Erik)pe toata extractia de 25-30secunde, iar la pucul de cafea am 91-91.5 grade (stiu radu ca fluctueaza temperatura pe lungimea pucului, dar stii ce vorbesc), fac asta pentru ca nu pot sa prajesc light FC pe prajitorul actual, prajesc city, si ca sa nu am arome de biter, amar, tutun, ciocolata, extrag mai jos si rasnesc mai grosier.
- majoritatea extractiilor imi sunt semiratate din cauza distributiei defricitare, pentru ca cu noua rasnita nu mai trebuie sa fac RDT si nici WDT, trebuie sa-mi ajunga OCD-ul saptamana asta sau viitoare, si apoi lucrurile o sa fie bune.
- folosesc exclusiv apa de la robinet, filtrata prin cana brita, am analizele apei de la robinet si am duritate 7, iar continutul de carbonati e in limite normale, deci pot sa consum 2 metri cubi de apa pe zi, nu-mi pasa.
- singurul minus la HX este faptul ca necesita atentie sporita sa extragi al temperaturi joase, si faptul ca ii trebuie un timp de incalzire de 50 minute, fata de 15-20 minute cat e la Brewtus, Profitec 300 si altele.


Eu i-as recomanda unui incepator, sa-si cumpere un lelit 41, pentru ca e foarte bine construit, usor de folosit, arata foarte bine, e super silentios, se integreaza in orice bucatarie. Si pe asta in functie de posibilitatea de rasnire, l-as cupla fie cu o rasnita manuala in buget restrans (kinu, feldgrind, comandante, lido-e) fie cu o rasnita electrica cu cutite de 60+, poate chiar sh daca nu mi-as permite una noua. Cu setupul asta poti sa faci orice iti doresti timp de 1 an de zile. Dupa asta in functie de ce aparate as mai vedea, testea, bea cafea de pe ele, m-as orienta dupa 1 an timp in care as acumula si experienta, spre ceva mai profesional.

Eu n-as avea curajul sa cumpar un aparat asa de scump din prima pentru ca nu am experienta necesara, iar pe baza unor idei de pe forum nu as putea sa iau o asemenea decizie, pentru ca dupa cum bine observi, suntem subiectivi, unora ne place laptele, altora nu.

Imi cer scuze daca am fost prea incisiv, scuze.
 
Reply
#18
(06-11-2017, 22:03)Denis Wrote: Cu hx-ul se lucreaza usor, daca ii inveti bazele, si pe ocazia asta ii multumesc mult lui Radudani pentru timpul alocat acestui subiect, deoarece am invatat exagerat de multe de pe urma celor postate de el.

Cam cum decurge la mine o sedinta cu hx e61:
- pornit aparatul cu priza programabila- 50 minute minim, 60 minute optim- inainte
- ajuns in fata cu el, flush lung pana umplu o cana de 180ml- undeva peste 20 de secunde-
- dupa flush ai recovery time vreo 2- 2 minute jumate- timp in care prepari cafeaua
- pe pid momentan am setat 88 grade- asta ca sa am dupa un flush lung o temperatura de 90.2 grade (in grup pe Erik)pe toata extractia de 25-30secunde, iar la pucul de cafea am 91-91.5 grade (stiu radu ca fluctueaza temperatura pe lungimea pucului, dar stii ce vorbesc), fac asta pentru ca nu pot sa prajesc light FC pe prajitorul actual, prajesc city, si ca sa nu am arome de biter, amar, tutun, ciocolata, extrag mai jos si rasnesc mai grosier.
- majoritatea extractiilor imi sunt semiratate din cauza distributiei defricitare, pentru ca cu noua rasnita nu mai trebuie sa fac RDT si nici WDT, trebuie sa-mi ajunga OCD-ul saptamana asta sau viitoare, si apoi lucrurile o sa fie bune.
- folosesc exclusiv apa de la robinet, filtrata prin cana brita, am analizele apei de la robinet si am duritate 7, iar continutul de carbonati e in limite normale, deci pot sa consum 2 metri cubi de apa pe zi, nu-mi pasa.
- singurul minus la HX este faptul ca necesita atentie sporita sa extragi al temperaturi joase, si faptul ca ii trebuie un timp de incalzire de 50 minute, fata de 15-20 minute cat e la Brewtus, Profitec 300 si altele.


Eu i-as recomanda unui incepator, sa-si cumpere un lelit 41, pentru ca e foarte bine construit, usor de folosit, arata foarte bine, e super silentios, se integreaza in orice bucatarie. Si pe asta in functie de posibilitatea de rasnire, l-as cupla fie cu o rasnita manuala in buget restrans (kinu, feldgrind, comandante, lido-e) fie cu o rasnita electrica cu cutite de 60+, poate chiar sh daca nu mi-as permite una noua. Cu setupul asta poti sa faci orice iti doresti timp de 1 an de zile. Dupa asta in functie de ce aparate as mai vedea, testea, bea cafea de pe ele, m-as orienta dupa 1 an timp in care as acumula si experienta, spre ceva mai profesional.

Eu n-as avea curajul sa cumpar un aparat asa de scump din prima pentru ca nu am experienta necesara, iar pe baza unor idei de pe forum nu as putea sa iau o asemenea decizie, pentru ca dupa cum bine observi, suntem subiectivi, unora ne place laptele, altora nu.

Imi cer scuze daca am fost prea incisiv, scuze.

E ok.

Am vazut de multe ori sfatul de a incepe cu un entry level decent (sa zicem ca exista si este Lelit), ca dupa un an sa faci un upgrade.
Eu vad lucrurile altfel din doua puncte de vedere:
- financiar, peste un an am pierdut un anumit procent din banii dati pe entry level, in cazul fericit ca gasesc un cumparator
- timp de un an nu am avut sansa ca, cu putin noroc si mai ales multe incercari sa obtin shot-uri bune pe un echipament mai performant. Nu cumva sunt sanse mai mari ca echipamentul mai performant sa fie mai iertator pentru un incepator?
 
Reply
#19
Asta e ideea din spatele unui DB sau grup saturat: sunt mai usor de folosit/obtinut rezultate constante. 

Daca tu consideri ca un oarecare "bling factor" merita 2-3000 de lei, fata de Brewtus si implicit o rasnita mai ok, atunci mergi pe Quickmill. Dar trebuie sa ai in vedere faptul ca fara o rasnita buna o sa te lovesti de alte probleme.
 
Reply
#20
Eu unul inainte sa iau Magica,m-am uitat si la acest QM67 si l-am vazut "pe viu",cum de altfel am vazut si Expobarul.Nici mie nu-mi place ca aspect Expobar-ul si n-as da atatia bani pe el (chestie de gust).Din punct de vedere aspect si finisaje,QM 67 e in alta liga.La fel cum e si Profitec Pro 300.Mult mai fain in realitate decat in poze.Am luat Magica,fiindca mi-a placut aspectul,comparabil ca finisaje cu Quick Mill si Profitec si m-am gandit atunci,cum gandesc si acum,ca nu merita o diferenta asa mare pentru un DB.Pe mine ma intereseaza sa frotez laptele si Magica asta o face excelent.Sincer,nu regret ce am luat,insa,daca ar fi sa mai aleg o data,as lua Profitec Pro 300 doar pentru rapiditatea cu care se incalzeste,personal nu vad vreun avantaj al grupului e61 fata de Lelit Pl41 Tem avut anterior(tot o chestiune de gust).
 
Reply
#21
(06-11-2017, 22:52)Yon Wrote: - timp de un an nu am avut sansa ca, cu putin noroc si mai ales multe incercari sa obtin shot-uri bune pe un echipament mai performant. Nu cumva sunt sanse mai mari ca echipamentul mai performant sa fie mai iertator pentru un incepator? 

Smile aici chiar ai zis bine. Uite un video in care Dan Kehn de pe Home Barista exact asta spune( minutul 18:00) , ca un echipament mai ieftin e mai putin iertator cu incepatorii https://youtu.be/VQi0g-Hm2ic

Primul meu espressor a fost un Vesuvius si desi am pierdut ceva la revanzare nu regret nici o secunda, inca din primele zeci de shot uri am reusit extractii memorabile.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)