05-02-2023, 23:06
Salutare,
Detin un Breville Barista Mini cu sita dubla (18-22g) nepresurizata si o rasnita graef cm702. La 18,5g ratie @2:1 scot 40-42ml in 32-35 sec calculand si preinfuzia. Am cantar cu timmer folosesc wdt, distribuitor motta si tamper de 58.5mm autonivelant dinamometric. As zice ca fac tot ce trebuie insa puck-ul dupa extractie ramane ud, cu apa deasupra si buretos. Mai fin la rasnire cu o treapta nu ajuta, iese si mai umed si ies din parametrii, ajung sa extrag prea mult, curge intrerupt. Mai grosier cu o treapta curge prea repede, iese acra cafeau pentru ca evident e subextrasa si tot apos puck-ul. Am incercat sa maresc doza la 20g tot apos. Folosesc cafea Costa nr.7 Columbia 100% Arabica. E posibil sa fie cafeaua de vina ca e veche si sa incerc cu o cafea proaspat prajita de la o prajitorie sau gresesc in alt parte?
Detin un Breville Barista Mini cu sita dubla (18-22g) nepresurizata si o rasnita graef cm702. La 18,5g ratie @2:1 scot 40-42ml in 32-35 sec calculand si preinfuzia. Am cantar cu timmer folosesc wdt, distribuitor motta si tamper de 58.5mm autonivelant dinamometric. As zice ca fac tot ce trebuie insa puck-ul dupa extractie ramane ud, cu apa deasupra si buretos. Mai fin la rasnire cu o treapta nu ajuta, iese si mai umed si ies din parametrii, ajung sa extrag prea mult, curge intrerupt. Mai grosier cu o treapta curge prea repede, iese acra cafeau pentru ca evident e subextrasa si tot apos puck-ul. Am incercat sa maresc doza la 20g tot apos. Folosesc cafea Costa nr.7 Columbia 100% Arabica. E posibil sa fie cafeaua de vina ca e veche si sa incerc cu o cafea proaspat prajita de la o prajitorie sau gresesc in alt parte?