(20-01-2019, 09:45)kamasi Wrote: (19-01-2019, 21:13)pacala Wrote:
o sa am sirma de 1mm, inox 314, cit de aproapte de marginea sitei sa fie primul cerc de pini?
@
kamasi,
Daca nu este prea complicat, iti sugerez sa abordezi si in alt mod proiectul.
Simuleaza pe calculator un dispozitiv care sa se aseze pe margunea portfiltrului, ca un capac si care se ghideaza pe buza exterioara sitei si nu dupa interiorul acesteia.
Acestesta sa fie construit din trei componente:
1- un inel pe care sa il asezi pe portfiltru, care sa aiba diametrul exterior aproximativ egal cu al unui portfiltru si cel interior putin mai mare decat diametrul unei site de 58 de mm.
Acest inel sa aiba in partea de sus, cea care nu sta pe prtfiltru un filet interior.
2- un capac pentru acest inel, care sa se infileteze in acesta, fara a-l lasa sa ajunga atat de jos incat sa ajunga sa se aseze pe sita si sa pastreze o distanta de cca 10 mm ( cu rolul de a nu atinge macinatura din sita)
3- un capac superior care sa inchida dispozitivul
La 2, in partea de jos, cea cu fata la sita, introdu sarmele.
Acestea cu cat sunt mai subtiri, cu suprafata mai bine finisata , bolduri, ace, cu atat este mai bine.
Sarma de 1mm despre care zici, cred ca este groasa. Ar fi de preferat ceva si mai subtire de atat.
Ar fi indicat sa le pozitionezi in asa fel incat sa nu ai doua ace care, in rotire, sa calce pe aceeasi urma sau foarte aproape. Vor ramane santuri in macinatura.
Distanta intre ace sa fie suficient de mare incat sa nu dizloce si antreneze la rotirea dispozitivuluizone de cafea, care pot forma cocoloase.
Acele de pe margine ar trebui sa nu fie atat de aproape de aceasta sau sa se atinga de sita, deoarece apare acelasi efect, cel de formare al unui sant.
Acul de pe margine ori este pozitionat sa "cada" pe inelul descris de fundul interior al sitei ( in caz contrar se va sprijini pe peretele acesteia, forma fiind una de con cu baza mica in jos) fie va fi indoit ca sa urmareasca conturul acesteia.
Cu ajutorul filetului se va putea asigura deplasarea capacului cu ace in sus sau in jos, in functie de adancimea sitei utilizate.
Pozitionarea acelor nu trebuie sa fie in linie ( cum sugereaza imaginea, mai era nevoie de o imagine de jos
)
Pun aici o schita facuta acum, rapid.
Eu cred totusi ca un spatiu creat intre suprafata capacului cu ace si cea a cafelei ar fi un plus.
Se va evita astfel exercitarea oricarei apasari pe macinatura.
Sper sa se inteleaga.