Hello There, Guest! Login Register


Proiect - Instrument de distributie a macinaturii tip WDT

#1
Hai Kamasi! Salveaza-ne Smile 

Ar fi foarte util ca inaltimea bazei de prindere a acelor sa fie reglabila, pentru a nu atinge cafeaua. La fel de util ar fi ca sita sa fie mangaiata si pe margine de cateva ace, deci sa fie infipte pana la un diametru de 58mm, daca ar fi sa trasam o linie de la un ac de pe margine la altul.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#2
(18-01-2019, 17:05)Lyvyoo Wrote: Hai Kamasi! Salveaza-ne Smile 

Ar fi foarte util ca inaltimea bazei de prindere a acelor sa fie reglabila, pentru a nu atinge cafeaua. La fel de util ar fi ca sita sa fie mangaiata si pe margine de cateva ace, deci sa fie infipte pana la un diametru de 58mm, daca ar fi sa trasam o linie de la un ac de pe margine la altul.

Adica ceva de genul?

[Image: AMQdnGP.jpg]

[Image: bd34vwt.jpg][Image: xRHkfF9.jpg][Image: aCnVpfr.jpg]
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#3
La modul ideal ar trebui ca fiecare ac sa descrie un cerc concentric nu sa meargă mai multe ace pe aceeași raza.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#4
Nu cred că are sens sa fie concav interiorul .
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#5
Hai ma..... Mai scoate din ace, ca daca ai multe cand ridici raman bucati mari de cafea intre ele. 6-7 ace sunt suficiente. Sa nu fie nici groase ca raman canale cand scoti ala afara.

18 grame in sita de 18 grame. Nu o scoate kinu pufos, dar altele scot.

[Image: UqWFMpS.jpg]
 
Reply
#6
(18-01-2019, 19:42)Zwanger Wrote: Hai ma..... Mai scoate din ace, ca daca ai multe cand ridici raman bucati mari de cafea intre ele. 6-7 ace sunt suficiente. Sa nu fie nici groase ca raman canale cand scoti ala afara.

18 grame in sita de 18 grame. Nu o scoate kinu pufos, dar altele scot.

[Image: UqWFMpS.jpg]
Am facut 2 spirale
[Image: eYLizzI.jpg][Image: dBxeQco.jpg]
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#7
Trece-ma pe listă. Diametrul interior 51.9mm.

Mă întreb cum s-ar putea realiza culisarea țepilor ca să meargă pe diverse adâncimi de site.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#8
idem sita vsr 58 mm
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, BWT filter, ibric, nivelator mota, multa vointa!


 
 
Reply
#9
(18-01-2019, 21:28)kamasi Wrote:
(18-01-2019, 19:42)Zwanger Wrote: Hai ma..... Mai scoate din ace, ca daca ai multe cand ridici raman bucati mari de cafea intre ele. 6-7 ace sunt suficiente. Sa nu fie nici groase ca raman canale cand scoti ala afara.

18 grame in sita de 18 grame. Nu o scoate kinu pufos, dar altele scot.

[Image: UqWFMpS.jpg]
Am facut 2 spirale
[Image: eYLizzI.jpg][Image: dBxeQco.jpg]
Cat de complicat ar fi că partea cu ace și inelul exterior sa fie pe filet, cu pas de 1mm de exemplu?

Adică doua piese cu următoarea funcționalitate: ții de inelul exterior și învârti de partea interioară cu țepi până ajungi la fund. Adică fix ce face duomo.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#10
(18-01-2019, 21:54)dev Wrote:
(18-01-2019, 21:28)kamasi Wrote:
(18-01-2019, 19:42)Zwanger Wrote: Hai ma..... Mai scoate din ace, ca daca ai multe cand ridici raman bucati mari de cafea intre ele. 6-7 ace sunt suficiente. Sa nu fie nici groase ca raman canale cand scoti ala afara.

18 grame in sita de 18 grame. Nu o scoate kinu pufos, dar altele scot.

[Image: UqWFMpS.jpg]
Am facut 2 spirale
[Image: eYLizzI.jpg][Image: dBxeQco.jpg] 
Cat de complicat ar fi că partea cu ace și inelul exterior sa fie pe filet, cu pas de 1mm de exemplu?

Adică doua piese cu următoarea funcționalitate: ții de inelul exterior și învârti de partea interioară cu țepi până ajungi la fund. Adică fix ce face duomo. 
Pff, acu m-am uitat la toate filmele, ala de la inceput cu, chinezii e cea mai faina piesa, chestia e ca trebe facut pe tipuri de sita, incerc niste modele
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#11
@kamasi & all

O mica observatie, de luat in calcul, versiunea Barista Space, are pe margini 3 sau 4 pini/picioruse de sprijin, tocmai pt a nu tampa.

Nu le-am vazut in pozele lor de pe site, dar le-am observat in pozele lui Radu.
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#12
Piciorusele alea sunt ca sa nu iti sara scula din sita cand rotesti. Scula de la baristaspace nu are o margine care se aseaza pe sita ci are acei pini care intra in sita si tin scula centrata. Le poti spune centrori.

Daca te uiti la pozele lui Radu, pe marginea sitei ai urmele lasate de acei pini, care aduna cafeaua.

Scula nu face WDT complet, pana in marginea buzei. De asta si costa 150 ron si o punga de cafea (WDT Barista Space), si nu 1300ron cat costa Duomo.
 
Reply
#13
(19-01-2019, 13:11)Zwanger Wrote: Piciorusele alea sunt ca sa nu iti sara scula din sita cand rotesti. Scula de la baristaspace nu are o margine care se aseaza pe sita ci are acei pini care intra in sita si tin scula centrata. Le poti spune centrori.

Daca te uiti la pozele lui Radu, pe marginea sitei ai urmele lasate de acei pini, care aduna cafeaua.

Scula nu face WDT complet, pana in marginea buzei. De asta si costa 150 ron si o punga de cafea (WDT Barista Space), si nu 1300ron cat costa Duomo.

Si proiectul lui kamasi cum pare? Precizeaza-i unde sa faca ajustari in acest sens..
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#14
"Scula nu face WDT complet, pana in marginea buzei".....
_______________________________________________________

Daca se tine cont de faptul ca sita este conica, cu baza mica jos si ca se doreste sa se amestece  pana la contactul acelor cu fundul acesteia, scula nici nu poate sa faca wdt pana la margine, doar daca se vor indoi sarmele dupa profilul sitei.
Ce e de facut insa in situatia in care acele ating, acum, marginea inalta a sitei iar, la final, cand va fi ridicat dispozitivul wdt, se va constata aparitia unui canal/sant/amprenta de toata frumusetea in acea zona de contact ace/sita.
Dar, nici macar nu trebuie sa fie in contact cele doua elemente; este suficienta si o distanta prea mica, raportata la grosimea acelor, ca acest canal sa se formeze.
Asa ca, distributia acelor nu trebuie facuta la intamplare si in orice numar, iar grosimea acestora este la fel de importanta si trebuie bine aleasa.
Altfel Kamasi, risca sa munceasca inutil, fiind nevoit sa faca, ulterior, multiple ajustari ale prototipului.

Asemenea interventii asteptam din partea unora care posteaza, in loc de critici si de comparatii inutile.
Chiar daca cele scrise de mine mai sus nu vor parea corecte, se poate interveni aducand alte puncte de vedere menite sa imbunatateasca si nu sa combata.
Asa ar putea fi ajutat Kamasi sa realizeze un produs care sa ajute la preparare si nu sa incurce si sa devina inutil.
Exista si alte solutii pentru ghidare, pentru constructia la interior, de distribuire a acelor....la fel de simple.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#15
Am studiat putin mai mult Duomo si  iata cateva detalii pentru @kamasi - poate ma trece pe lista de testeri Big Grin :

Acele sunt dispuse foarte interesant: imaginati-va noua cercuri concentrice, acele de-a lungul a 4 diametre, unul are 4+4, altul 3+3 decalat la 90 de grade si doua 2+2 intre cele doua, dispuse in asa fel incat for fi unul in lipsa altuia masurand distanta de la centru spre exterior.
Probabil usor de dedus ca partea cu acele se roteste in interiorul palniei care se sprijina pe sita si ca este reglabila in inaltime. Nu e nevoie de nici o conacavitate.
QuickMill QM67,  MK E65S, tamper si distribuidor Bravo
 
Reply
#16
(19-01-2019, 21:13)pacala Wrote: Am studiat putin mai mult Duomo si  iata cateva detalii pentru @kamasi - poate ma trece pe lista de testeri Big Grin :

Acele sunt dispuse foarte interesant: imaginati-va noua cercuri concentrice, acele de-a lungul a 4 diametre, unul are 4+4, altul 3+3 decalat la 90 de grade si doua 2+2 intre cele doua, dispuse in asa fel incat for fi unul in lipsa altuia masurand distanta de la centru spre exterior.
Probabil usor de dedus ca partea cu acele se roteste in interiorul palniei care se sprijina pe sita si ca este reglabila in inaltime. Nu e nevoie de nici o conacavitate.
o sa am sirma de 1mm, inox 314, cit de aproapte de marginea sitei sa fie primul cerc de pini?
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#17
Eu as zice fix la marginea sitei ca să nu rămână un strat de cafea lipit de margine.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#18
(20-01-2019, 09:45)kamasi Wrote:
(19-01-2019, 21:13)pacala Wrote:  
o sa am sirma de 1mm, inox 314, cit de aproapte de marginea sitei sa fie primul cerc de pini?   

@kamasi,

Daca nu este prea complicat, iti sugerez sa abordezi si in alt mod proiectul.
Simuleaza pe calculator un dispozitiv care sa se aseze pe margunea portfiltrului, ca un capac si care se ghideaza pe buza exterioara sitei si nu dupa interiorul acesteia.
Acestesta sa fie construit din trei componente:
1- un inel pe care sa il asezi pe portfiltru, care sa aiba diametrul exterior aproximativ egal cu al unui portfiltru si cel interior putin mai mare decat diametrul unei site de 58 de mm.
Acest inel sa aiba in partea de sus, cea care nu sta pe prtfiltru un  filet interior.
2- un capac pentru acest inel, care sa se infileteze in acesta, fara a-l lasa sa ajunga atat de jos incat sa ajunga sa se aseze pe sita si sa pastreze o distanta de cca 10 mm ( cu rolul de a nu atinge macinatura din sita)
3- un capac  superior care sa inchida dispozitivul

La 2, in partea de jos, cea cu fata la sita, introdu sarmele.
Acestea cu cat sunt mai subtiri, cu suprafata mai bine finisata , bolduri, ace, cu atat este mai bine.
Sarma de 1mm despre care zici, cred ca este groasa. Ar fi de preferat ceva si mai subtire de atat.
Ar fi indicat sa le pozitionezi in asa fel incat sa nu ai doua ace care, in rotire, sa calce pe aceeasi urma sau foarte aproape. Vor ramane santuri in macinatura.
Distanta intre ace sa fie suficient de mare incat sa nu dizloce si antreneze  la rotirea dispozitivuluizone de cafea, care pot forma cocoloase.
Acele de pe margine ar trebui sa nu fie atat de aproape de aceasta sau sa se atinga de sita, deoarece apare acelasi efect, cel de formare al unui sant. 
Acul de pe margine ori este pozitionat sa "cada" pe inelul descris de fundul interior al sitei ( in caz contrar se va sprijini pe peretele acesteia, forma fiind una de con cu baza mica in jos) fie va fi indoit ca sa urmareasca conturul acesteia.

Cu ajutorul filetului se va putea asigura deplasarea capacului cu ace in sus sau in jos, in functie de adancimea sitei utilizate.
Pozitionarea acelor nu trebuie sa fie in linie ( cum sugereaza imaginea, mai era nevoie de o imagine de jos Blush )

Pun aici o schita facuta acum, rapid.
Eu cred totusi ca un spatiu creat intre suprafata capacului cu ace si cea a cafelei ar fi un plus.
Se va evita astfel exercitarea oricarei apasari pe macinatura.
Sper sa se inteleaga.

[Image: SGFMtzq.jpg]
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#19
Sitele Ims sau vst au marginile drepte doar ușor curbate jos.

Acul de pe margine ar trebui sa fie puțin mai scurt.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#20
Trebuie să fie o șmecherie la poziționarea acelor. Nu se găsește o poză cu Duomo, din care să se vadă cum sunt poziționate?
Cred totuși că au făcut ceva teste înainte de a ajunge la varianta finală.
E posibil chiar ca unele ace să nici nu fie chiar perfect verticale?
 
Reply
#21
[Image: lOqFBpU.jpg]

[Image: xw2Z79R.jpg][Image: UrsCLOx.jpg]
Bezzera Unica, Sette 270
 
Reply
#22
O alternativa de sarma daca nu gasiti inox asa subtire:
https://www.dedeman.ro/ro/sarma-plina-pe.../p/7008500

Cupru ar trebui sa fie ok alimentar... si inima de otel ii da rigiditatea necesara.
Exista si 0.8 si 0.9, pe langa 0.6.
 
Reply
#23
buna dimineata, am ajuns sa am un pic de timp pentru espressoman, ce inaltime maxima ar trebui sa aiba acele, respectiv care este adincimea cea mai mare a unei site
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#24
Undeva la 28-30mm, în cazul sitelor mari de peste 20 de grame.

Dacă găsești o soluție prin care acele să culiseze, prin capacul care vine pe sită, contează mai puțin lungimea lor fiindcă se vor opri în fundul sitei.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#25
(12-04-2019, 09:41)dev Wrote: Undeva la 28-30mm, în cazul sitelor mari de peste 20 de grame.

Dacă găsești o soluție prin care acele să culiseze, prin capacul care vine pe sită, contează mai puțin lungimea lor fiindcă se vor opri în fundul sitei.

eu am pus 35, nu vreau sa le fac foarte lungi

[Image: C5LluOg.jpg][Image: 2iBX4zU.jpg][Image: 2bAhzbG.jpg]
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#26
Ar fi super, poate face ceva si pe 54.5 mm.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#27
neaparat si pe 54,5 Big Grin
DC Studio/Honne Home
PAST-Expobar Brewtus IV, Honne Home,CEADO E5P,ESPRO Tamper , Felicita Scale,IMS vs VST,Motta Distribution Tool
Lelit41TEM,Lelit43MMI
 
Reply
#28
Pentru a nu sgaria sita ma gindesc sa filetez capatul pistonului si piesa care roteste pistonul cu ace sa poata sa regleze si sa ramana blocata pentru inaltimea de coborire a acelor in sita

[Image: pAwAAYR.jpg][Image: OAi9fac.jpg][Image: 3ubyUNb.jpg][Image: jqOWmvH.jpg][Image: Rf6auuc.jpg]
Gaggia Babby Class, Ascaso i-Steel, tamper Kamasi, OCD Kamasi
 
Reply
#29
Asteptam cu nerăbdare oferta comercială Smile
ECM Classika PID & Eureka Mignon Specialita / Gaggia Classic 2015 & MDF
 
Reply
#30
Super tare. Sigur ma bag si eu!
Acasa: Lelit PL41TEM/Mazzer SJ/Tamper Dinamometric Concept Art 57,5 mm/Nivelator Motta 57,5 mm/Stand Lelit PL105
Deplasare: Kinu M47/Flair Signature PRO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)