Mi-a ajuns astazi espresorul. Comanda cu Pro 600 a fost anulata pentru ca vanzatorul a spus ca au avut ceva probleme cu unele componente si au fost returnate la producator. Nu stia cat dureaza pana le primesc inapoi in stoc. Am luat ca urmare Pro 500 care mi-a ajuns astazi.
Primele cafele mi-au iesit mai rau decat pe Lelit. Am incercat 14-15g cat recomanda producatorul si a iesit apa, am micsorat macinatura cu vreo 2 trepte si am pus 17g. Cafeaua insa din nou foarte apoasa comparat cu ce scoteam inainte. Am modificat presiunea la 9 bari si cu aceasi macinatura ca pe Lelit am pus 20g in sita dupla si au aparut ceva arome noi in cafea. Insa tot pare diluata.
Cu presiunea setata la 9 bari dureaza vreo 10 - 11 secunde pana barometru ajunge la presiunea maxima (PID la 120 cum e setat din fabrica). Ar trebui sa numar 25 secunde din momentul respectiv sau din momentul in care pornesc extractia? Doresc sa obtin cremozitate mai mare.
Ce setari recomandati ?
Edit: Tocmai mi-a ajuns si portafiltru fara fund. Sita e mult mai mare decat cea dubla cu care a venit aparatul.
Primele cafele mi-au iesit mai rau decat pe Lelit. Am incercat 14-15g cat recomanda producatorul si a iesit apa, am micsorat macinatura cu vreo 2 trepte si am pus 17g. Cafeaua insa din nou foarte apoasa comparat cu ce scoteam inainte. Am modificat presiunea la 9 bari si cu aceasi macinatura ca pe Lelit am pus 20g in sita dupla si au aparut ceva arome noi in cafea. Insa tot pare diluata.
Cu presiunea setata la 9 bari dureaza vreo 10 - 11 secunde pana barometru ajunge la presiunea maxima (PID la 120 cum e setat din fabrica). Ar trebui sa numar 25 secunde din momentul respectiv sau din momentul in care pornesc extractia? Doresc sa obtin cremozitate mai mare.
Ce setari recomandati ?
Edit: Tocmai mi-a ajuns si portafiltru fara fund. Sita e mult mai mare decat cea dubla cu care a venit aparatul.