Hello There, Guest! Login Register


Profitec Pro 500

#31
Mi-a ajuns astazi espresorul. Comanda cu Pro 600 a fost anulata pentru ca vanzatorul a spus ca au avut ceva probleme cu unele componente si au fost returnate la producator. Nu stia cat dureaza pana le primesc inapoi in stoc. Am luat ca urmare Pro 500 care mi-a ajuns astazi.

Primele cafele mi-au iesit mai rau decat pe Lelit. Am incercat 14-15g cat recomanda producatorul si a iesit apa, am micsorat macinatura cu vreo 2 trepte si am pus 17g. Cafeaua insa din nou foarte apoasa comparat cu ce scoteam inainte. Am modificat presiunea la 9 bari si cu aceasi macinatura ca pe Lelit am pus 20g in sita dupla si au aparut ceva arome noi in cafea. Insa tot pare diluata. 

Cu presiunea setata la 9 bari dureaza vreo 10 - 11 secunde pana barometru ajunge la presiunea maxima (PID la 120 cum e setat din fabrica). Ar trebui sa numar 25 secunde din momentul respectiv sau din momentul in care pornesc extractia? Doresc sa obtin cremozitate mai mare. 

Ce setari recomandati ?

Edit: Tocmai mi-a ajuns si portafiltru fara fund. Sita e mult mai mare decat cea dubla cu care a venit aparatul.
 
Reply
#32
pentru probleme de preparare te rog sa dai un search prin forum si sa postezi in topicul potrivit. In afara unor cazuri particulare, problemele enumerate de tine sunt  generale si se trateaza pe topicuri dedicate. Spre exemplu aici.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#33
(07-08-2018, 17:02)Lyvyoo Wrote: pentru probleme de preparare te rog sa dai un search prin forum si sa postezi in topicul potrivit. In afara unor cazuri particulare, problemele enumerate de tine sunt  generale si se trateaza pe topicuri dedicate. Spre exemplu aici.

ok, multumesc si scuze.
 
Reply
#34
O fi frumos acest expresor, dar să ascunzi PID-ul sub tăviță mi se pare o greșeală de eroare...
ECM Classika PID, DF64 Gen 2, Kinu.
 
Reply
#35
Eu cred ca e o "chestie de contrast" !  39
ꟼₚᵣₒ ₈₀₀/ VOSTOK 1Gr/ Hoᴎᴎɘ Ꙅlim //VAᴙio Homɘ //ꙄɘTTɘ WI //ₘₐₙ ₐₜ wₒᵣₖ
 
Reply
#36
(08-08-2018, 17:19)Kontrast Wrote: O fi frumos acest expresor, dar să ascunzi PID-ul sub tăviță mi se pare o greșeală de eroare...

Din cate vad nu face prea multe PID pe modelul acesta. Seteaza doar temperatura in boiler si are un mod eco in care ii spui la cat timp sa se stinga automat.

Daca avea si cronometru trebuia pus la vedere.
 
Reply
#37
(31-07-2018, 20:47)DanJBS Wrote:
(31-07-2018, 10:03)Kontrast Wrote: Și cam cu ce frecvență estimezi că vei frota lapte? Parcă am înțeles că nu prea des... 

In principiu fac 4-6 espressouri duble pe zi. Asta daca nu am invitati. In functie de ce tip de cafea nimeresc (in ultima vreme am tot luat speciality si origin) aleg espresso simplu, machiatto sau capuccino. Invitatii prefera bauturi cu lapte.

Salut.

Confirm informaţiile despre Kinu spuse în ceva răspuns anterior.
Are trepte, dar infinite şi foarte mici. Mi se pare deosebită. Sunt din Cluj şi dacă/când vei decide să o schimbi, ţi-o prezint cu drag. Ştiu ce greu e să decizi ceva după păreri scrise.

Cât despre Profitec 600, felicitări pentru achiziţie!
Estimez că ai prieteni dragi şi ar trebui să aprecieze că l-ai luat un boiler. Big Grin
Pentru tine, te-ai fi descurcat şi cu unul. Vorbesc din experienţa mea cu Lelit Victoria.   
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)