Hello There, Guest! Login Register


Profitec Go

#1
Proaspat posesor de Profitec Go.
mentionez ca am avut acuma ceva vreme un Lelit Victoria , Flair neo, flair 58 electric si un cafelat robot. Cel mai mult a rezistat Cafelat Robot (cam un an jumatate ) care era cel mai convenabil de utilizat cel putin pentru mine. Am trecut ca rajnite prin eureka specialita, comandante (inca il am pentru pour over) , un 1zpresso si un niche zero.
In final am ramas pe Niche zero si am zis sa revin la automatizare si am luat acest profitec go. Spun toate astea in ideea ca am inceput sa am o idee vaga de espresso si de asemenea framantarile pe care le avem multi sa ajungem la ceva mai stabil.
l- am comandat de la perfectespresso, au reduceri mari acuma. Primul a venit cu firul electric de la pompa desfacut si deci nu pornea pompa. Tin sa mentionez ca am mai citit pe forumuri si ar fi de avut grija la acest aspect, firul de la pompa e scurt si la miscarile fancurierilor pompa miscandu-se in soclu smulge firul. L-am trimis inapoi in doua zile aveam altul, apreciez promptitudinea celor de la perfectespresso. Firmwarul cu care a venit e 1.06 (apare la pornirea aparatului) . De la 1.06 in sus are functie de fast heating ( inseamna ca te atentioneaza sa faci un flush la un moment dat). Din cate stiu este si 1.09 aparut f recent dat nu stiu sa fie diferente mari.
primele lucrurile pe care le-am facut:
1. comandat filtru BWT care il voi monta in bidonul de apa. Acest model de profitec inca are stut metalic in el si deci poate fi atasat acest filtru (citeam ca unele ar veni cu stut de plastic unde nu mai potriveste filtrul acesta, deci a se verifica)
2. Am marit presiune la 10 bar. Din ce am citit presiunea e la pompa si nu la puc, ce au masurat altii presiunea reala la puc ar fi cu aparatul setat la 10 bar
3. am marit offsetul de temperatura. Aparatul a venit cu offset de 14 grade celsius. Iarasi diferenta intre apa boiler si apa ajunsa la puc. Cafeaua medium roast la acesta setare era mai acra. Am mutat offsetul conform unor teste citite de mine la 18 grade. Si voila mult mai echilibrate shoturi.
constructia aparatului este solida conform asteptarilor, se incalzeste foarte repede si si mai repede daca faci acel flush.
Apreciez capacitatile de reglare a temperaturii si a presiunii precum si diferitele setari pe care le permite espressorul.

ps. Eram cat pe ce sa sparg bugetul si sa merg pe un ecm puristika dar am zis ca nu voi avea rabdarea sa astept timpul de incalzire. Chiar daca ei zic 15 min ce mai citeam in realitate frumos ar fi sa stea macar 30 min 
ps2. Dadusem si comanda la gaggia classic e24 care l-am returnat. Logica era ca ma descurc si fara ajustari si e bestbuy….deci…da cam schizoide alegeri

[Image: CSmS3d2.jpeg]
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#2
Foarte tare acest profitec go, ca poți regla și off-setul(lăsasem pe +5, dar la 93 grade parcă era prea clocotită apa așa ca l-am lăsat pe 0 mai trebuie să citesc despre el și am maxim -/+ 10 e interesant ca ai urcat până la 18) are și preinfuzie?
Legat de filtru BWT, am pus și eu unul în rezervor. Vezi ca trebuie sa pui o apa cu ppm mai ridicat. Ți aș recomanda Aqua Charpatica are 125-135 ppm. Iar după o noapte după ce are loc reacția găsesc 70-80 ppm în rezervor.
Legat de râșnița dacă nu ai pretenții de cafele light e foarte ok, work-flowsimplu făceam rdt, nu trebuie să depui mare efort în puck-prep.
Să le stăpânești sănătos extracții reușite!
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket
Ex: Bellona EurekaSd Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64 Zp6
 
Reply
#3
(30-11-2024, 10:34)tektbar Wrote: Foarte tare acest profitec go, ca poți regla și off-setul(lăsasem pe +5, dar la 93 grade parcă era prea clocotită apa așa ca l-am lăsat pe 0 mai trebuie să citesc despre el și am maxim -/+ 10 e interesant ca ai urcat până la 18) are și preinfuzie?
Legat de filtru BWT, am pus și eu unul în rezervor. Vezi ca trebuie sa pui o apa cu ppm mai ridicat. Ți aș recomanda Aqua Charpatica are 125-135 ppm. Iar după o noapte după ce are loc reacția găsesc 70-80 ppm în rezervor.
Legat de râșnița dacă nu ai pretenții de cafele light e foarte ok, work-flowsimplu făceam rdt, nu trebuie să depui mare efort în puck-prep.
Să le stăpânești sănătos extracții reușite!

Aparatul a venit setat la +14 C (e vorba de celsius ca la farenheit erau alte discutii si valori). Din ce am citit cei de la wholelattelove au masurat temperatura la puc si era necesar acest plus de 4 grade celsius (deci acuma 18) . La valoare din fabrica cafeaua iesea acra acuma e mult mai bine, mai studiez oricum.
preinfuzie nu are, daca ar fi sa fiu carcotas acesta e minusul, dar din ce am citit unii spuneau ca nici grupul e61 de fapt nu poate face mare lucru de pre infuzie cat timp nu e varianta legata la retea , care poate genera presiune (cred ca acelea cu pompa rotativa)
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#4
(30-11-2024, 10:58)alex_b Wrote: preinfuzie nu are, daca ar fi sa fiu carcotas acesta e minusul, dar din ce am citit unii spuneau ca nici grupul e61 de fapt nu poate face mare lucru de pre infuzie cat timp nu e varianta legata la retea , care poate genera presiune (cred ca acelea cu pompa rotativa)

Si ce simplu faceai preinfuzia asta cu levierul Smile
 
Reply
#5
(30-11-2024, 11:57)edri Wrote:
(30-11-2024, 10:58)alex_b Wrote: preinfuzie nu are, daca ar fi sa fiu carcotas acesta e minusul, dar din ce am citit unii spuneau ca nici grupul e61 de fapt nu poate face mare lucru de pre infuzie cat timp nu e varianta legata la retea , care poate genera presiune (cred ca acelea cu pompa rotativa)

Si ce simplu faceai preinfuzia asta cu levierul Smile
Mda.. sincer plusuri si minusuri.
cu presa manuala nu prea puteam ajunge la 9 bar , extractiile le faceam cam la 6-7 bar. Rezultatul era crema mai putina. Aici presiunea mai mare scoate mai multa crema ….
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#6
Să ne ți te rog la curent și să-l compari cu Flair 58. 6-7 bari ar fi ideal pt prajirile mai light. Nu știu dacă ați gustat doar din “cremă” dar mie mi se pare cam amară. Prefer să las la degazat cafeaua 3-4 săptămâni ca să fie cât mai puțină…
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket
Ex: Bellona EurekaSd Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64 Zp6
 
Reply
#7
Cafea bauta dupa o luna de la prajire?

Stau sa ma intreb daca nu cumva am eu papilele gistative diferite ca mie nu-mi place deloc cafeaua dupa o luna, indiferent cum este prajita.
 
Reply
#8
Stai să vezi ce arome și note florale captată după 2 luni :) la cafelele light mă refer
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket
Ex: Bellona EurekaSd Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64 Zp6
 
Reply
#9
S-a mai discutat, intr-adevar exista cafele care ajung la maximul de arome dupa 2 luni de la prajire. La o anumita prajitorie, cand am intrebat mi s-a si recomandat sa deschid punga dupa 2 luni.
 
Reply
#10
Tot fac shoturi de 2 zile si vor rade puristii de mine , dar aparatul e o bestie. Te lasa sa jonglezi cu ce parametrii doresti si se incalzeste in cateva minute (cu flush intermediar). Principalul motiv pentru care nu am luat e61 acesta a fost, timpul de incalzire .
urmeaza portafiltru bottomlesss probabil de la ecm. Basket inca raman cu stock si mai vad pe parcurs. Poate si un nivelator.

p.s ce numi place este ca pucul ramane ud, nu foarte ud dar cu usoara balta
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#11
(30-11-2024, 23:54)alex_b Wrote:  Principalul motiv pentru care nu am luat e61 acesta a fost, timpul de incalzire .

Pe E61 poti sa pui acel kit de profilare, adica un fel de robinet care sa reduca debitul de apa , in special pe aprtea de final a extractriei.
Spre final incepe sa cedeze puck-ul si apa curge mult mai repede, ceea ce inseamna ca iti iese finalul shot-ului putin mai apos ca nu stiu cum sa-i zic altfel. Bine asta nu inseamna ca nu iese bun, se omogenizeaza in ceasca.

Cred ca poti sa faci si cu asta asa ceva daca te pricepi sa-l modezi. Daca merge pe gaggia cu gaggiuino, nu vad de ce n-ar merge si pe asta.
 
Reply
#12
(30-11-2024, 16:06)tektbar Wrote: Stai să vezi ce arome și note florale captată după 2 luni :) la cafelele light mă refer

Eu zic sa o ingroape, ca pe vin si sa o dezgroape peste 5 ani. Nu de alta dar e pacat sa bei cafeauea proaspata cand poti s-o bei veche.
 
Reply
#13
Măcar să fie îngropată geisha , poate dă rod :))
Profitec700Drive|BezzeraUnica+CS|DF83|BentwoodVertical63|KinuM47|Acaia|OreaV4&Cafec|ForceTamper|PullmanBasket
Ex: Bellona EurekaSd Comandante NicheZero OdeV2 Atom75 DF64 Zp6
 
Reply
#14
https://youtu.be/f-PZkh51gbw

E fezabil sa functioneze tehnica aceasta de pressure profiling pe profitec go? Nu se strica nimic la aparat?
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#15
(14-12-2024, 16:12)alex_b Wrote: https://youtu.be/f-PZkh51gbw

E fezabil sa functioneze tehnica aceasta de pressure profiling pe profitec go? Nu se strica nimic la aparat?

Asa faceam si eu pe un Lelit, o sa ai pierdere la temperatura probabil, ca scoti mai multa apa din boiler.

Nu cred sa ai probleme pe termen lung, dar mai bine setezi presiunea definitiv la cat vrei, ai un surub deasupra de unde o poti modifica.
ECM Puristika + DF64 SSP MP.  Aeropress+Timemore C3
 
 
Reply
#16
A umblat cineva la offsetul de temperatura? La mine din fabrica era setat pe 14 grade . Pe forumurile americane se recomanda sa setez la echivalentul de 18 grade celsius. Eu am pus la 16 grade da neavand aparat de masurat temperatura la portafiltru nu-s convins ca e ce trebuie
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#17
(17-12-2024, 22:04)alex_b Wrote: A umblat cineva la offsetul de temperatura? La mine din fabrica era setat pe 14 grade . Pe forumurile americane se recomanda sa setez la echivalentul de 18 grade celsius. Eu am pus la 16 grade da neavand aparat de masurat temperatura la portafiltru nu-s convins ca e ce trebuie

Fă testul. Pune 99 sau dacă poți 100c. La 100c trebuie să ai flash boil în schimb la 99 nu. În funcție de momentul în care ai flash noul modifici offsetul astfel încât valoarea să corespundă cu 100c.
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
 
Reply
#18
https://youtu.be/jQpvbCC9lJk

https://www.welterundwelter.de/profitec-...215/?c=175


modelul revizuit care apare acuma, culori noi si vad ca au inceput sa faca reduceri de costuri, tava de plastic ca la gaggia classic
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
#19
Am aparatul[Image: 3Ot9tMf.jpeg][Image: kCaWkCU.jpeg][Image: x4KUJBC.jpeg] de cateva saptamani cu shoturi 3-4 pe zi. Deja mi se pare ca vad depuneri de calcar. Apa vine filtrata de la robinet printr-un filtru carbon de la 3m si apoi in vasul aparatului am montat un filtru BWT . Nu fac oare eu ceva bine? Ma gandeam ca filtru bwt rezolva solutia cu depunerile. E drept ca sunt momente cand completez apa si poate filtrul nu apuca sa-si faca efectul? Sa iau un filtru bwt din acela care vine cu vas inclus in ideea sa stea mai mult apa sasi faca efectul? 


p.s am schimbat si garnitura cu una de silicon de la cafelat[Image: hbK4FAe.jpeg]

[Image: wfxwIeR.jpeg]

[Image: cjsO70F.jpeg]
Profitec Go, Niche Zero
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)