Proaspat posesor de Profitec Go.
mentionez ca am avut acuma ceva vreme un Lelit Victoria , Flair neo, flair 58 electric si un cafelat robot. Cel mai mult a rezistat Cafelat Robot (cam un an jumatate ) care era cel mai convenabil de utilizat cel putin pentru mine. Am trecut ca rajnite prin eureka specialita, comandante (inca il am pentru pour over) , un 1zpresso si un niche zero.
In final am ramas pe Niche zero si am zis sa revin la automatizare si am luat acest profitec go. Spun toate astea in ideea ca am inceput sa am o idee vaga de espresso si de asemenea framantarile pe care le avem multi sa ajungem la ceva mai stabil.
l- am comandat de la perfectespresso, au reduceri mari acuma. Primul a venit cu firul electric de la pompa desfacut si deci nu pornea pompa. Tin sa mentionez ca am mai citit pe forumuri si ar fi de avut grija la acest aspect, firul de la pompa e scurt si la miscarile fancurierilor pompa miscandu-se in soclu smulge firul. L-am trimis inapoi in doua zile aveam altul, apreciez promptitudinea celor de la perfectespresso. Firmwarul cu care a venit e 1.06 (apare la pornirea aparatului) . De la 1.06 in sus are functie de fast heating ( inseamna ca te atentioneaza sa faci un flush la un moment dat). Din cate stiu este si 1.09 aparut f recent dat nu stiu sa fie diferente mari.
primele lucrurile pe care le-am facut:
1. comandat filtru BWT care il voi monta in bidonul de apa. Acest model de profitec inca are stut metalic in el si deci poate fi atasat acest filtru (citeam ca unele ar veni cu stut de plastic unde nu mai potriveste filtrul acesta, deci a se verifica)
2. Am marit presiune la 10 bar. Din ce am citit presiunea e la pompa si nu la puc, ce au masurat altii presiunea reala la puc ar fi cu aparatul setat la 10 bar
3. am marit offsetul de temperatura. Aparatul a venit cu offset de 14 grade celsius. Iarasi diferenta intre apa boiler si apa ajunsa la puc. Cafeaua medium roast la acesta setare era mai acra. Am mutat offsetul conform unor teste citite de mine la 18 grade. Si voila mult mai echilibrate shoturi.
constructia aparatului este solida conform asteptarilor, se incalzeste foarte repede si si mai repede daca faci acel flush.
Apreciez capacitatile de reglare a temperaturii si a presiunii precum si diferitele setari pe care le permite espressorul.
ps. Eram cat pe ce sa sparg bugetul si sa merg pe un ecm puristika dar am zis ca nu voi avea rabdarea sa astept timpul de incalzire. Chiar daca ei zic 15 min ce mai citeam in realitate frumos ar fi sa stea macar 30 min
ps2. Dadusem si comanda la gaggia classic e24 care l-am returnat. Logica era ca ma descurc si fara ajustari si e bestbuy….deci…da cam schizoide alegeri
mentionez ca am avut acuma ceva vreme un Lelit Victoria , Flair neo, flair 58 electric si un cafelat robot. Cel mai mult a rezistat Cafelat Robot (cam un an jumatate ) care era cel mai convenabil de utilizat cel putin pentru mine. Am trecut ca rajnite prin eureka specialita, comandante (inca il am pentru pour over) , un 1zpresso si un niche zero.
In final am ramas pe Niche zero si am zis sa revin la automatizare si am luat acest profitec go. Spun toate astea in ideea ca am inceput sa am o idee vaga de espresso si de asemenea framantarile pe care le avem multi sa ajungem la ceva mai stabil.
l- am comandat de la perfectespresso, au reduceri mari acuma. Primul a venit cu firul electric de la pompa desfacut si deci nu pornea pompa. Tin sa mentionez ca am mai citit pe forumuri si ar fi de avut grija la acest aspect, firul de la pompa e scurt si la miscarile fancurierilor pompa miscandu-se in soclu smulge firul. L-am trimis inapoi in doua zile aveam altul, apreciez promptitudinea celor de la perfectespresso. Firmwarul cu care a venit e 1.06 (apare la pornirea aparatului) . De la 1.06 in sus are functie de fast heating ( inseamna ca te atentioneaza sa faci un flush la un moment dat). Din cate stiu este si 1.09 aparut f recent dat nu stiu sa fie diferente mari.
primele lucrurile pe care le-am facut:
1. comandat filtru BWT care il voi monta in bidonul de apa. Acest model de profitec inca are stut metalic in el si deci poate fi atasat acest filtru (citeam ca unele ar veni cu stut de plastic unde nu mai potriveste filtrul acesta, deci a se verifica)
2. Am marit presiune la 10 bar. Din ce am citit presiunea e la pompa si nu la puc, ce au masurat altii presiunea reala la puc ar fi cu aparatul setat la 10 bar
3. am marit offsetul de temperatura. Aparatul a venit cu offset de 14 grade celsius. Iarasi diferenta intre apa boiler si apa ajunsa la puc. Cafeaua medium roast la acesta setare era mai acra. Am mutat offsetul conform unor teste citite de mine la 18 grade. Si voila mult mai echilibrate shoturi.
constructia aparatului este solida conform asteptarilor, se incalzeste foarte repede si si mai repede daca faci acel flush.
Apreciez capacitatile de reglare a temperaturii si a presiunii precum si diferitele setari pe care le permite espressorul.
ps. Eram cat pe ce sa sparg bugetul si sa merg pe un ecm puristika dar am zis ca nu voi avea rabdarea sa astept timpul de incalzire. Chiar daca ei zic 15 min ce mai citeam in realitate frumos ar fi sa stea macar 30 min
ps2. Dadusem si comanda la gaggia classic e24 care l-am returnat. Logica era ca ma descurc si fara ajustari si e bestbuy….deci…da cam schizoide alegeri
![[Image: CSmS3d2.jpeg]](https://i.imgur.com/CSmS3d2.jpeg)
Profitec Go, Niche Zero