Espressoman infocat
Ardeal
22-06-2026, 23:59
(Edited 23-06-2026, 00:00 by alex_b.)
https://youtu.be/YrkgP_5peUI?is=8ZaQ8VcL8H6foPi5
https://www.profitec-espresso.com/en/products/go
au lansat modelul profitec go 2. La prima vedere nu prea inteleg logica acestui update. Are un ecran oled luat de la fratii mai mari , dar e mai mic ca dimensiune fata de actualul model. Vine cu ceva automatizari, la curatare m descale etc si butoane programabile, deci nu mai sunt mecanice. Dar in rest nu stiu, lumea cred ca astepta mai multe optiuni cum a venit lelit cu pagaya, macar atat
Profitec Go, Mazzer Philos
Espressoman infocat
Bucuresti
Probabil i-au crescut și prețul cu 3-400 € ca să fie rețeta completă.
Banned
Bucuresti
Pai nu aduce nimic nou dpdv tehnic
Doar briz brizuri de luat ochii…
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
23-06-2026, 10:26
(Edited 23-06-2026, 10:27 by renatoa.)
Welcome to marketing era... unde deciziile de echipare a unui model nou sunt luate dupa orice alte criterii decat ar vrea piata.
De baza este statul cuminte in rand cu "concurenta"... pastrat in sertar cat mai multe, pentru cand situatia o va impune cu adevarat.
Espressoman infocat
Bucuresti
Cam asta e si motivul pentru care espressoare precum AVX DB1X au fost efectiv out of stock peste tot cateva luni bune ... Se vede cat de mult le pasa brandurilor consacrate de consumatori prin aceste "inovatii"
Espressoman infocat
Bucuresti
Puteam însă concluzia că acele vânzări pentru espressoare precum AVX nu le-au afectata cota de piață și nici perspectivele având în vedere aceste lansări inovative. Ceea ce înseamnă că altul este target-ul ;)
Espressoman infocat
București
Pe de alta parte , Profitec are in portofoliu nu mai putin de 8 modele, GO fiind cel mai "amarat". Daca aruncau prea multe imbunatatiri pe cel mai ieftin trageau in jos vanzarile la celelalte modele.
Espresso:Stone Mine & Timemore Sculptor 078S/ Felicita Arc
Brew: 1zpresso zp6 special
Craiova
23-06-2026, 13:41
(Edited 23-06-2026, 13:52 by renatoa.)
Am mai scris de asta, ca sunt prea multe deja. Vezi aici ce efect poate avea o asemenea strategie:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid229358
(23-06-2026, 12:51)Daniel_ Wrote: Puteam însă concluzia că acele vânzări pentru espressoare precum AVX nu le-au afectata cota de piață și nici perspectivele având în vedere aceste lansări inovative. Ceea ce înseamnă că altul este target-ul ;)
Ce e inovativ in tot ce au introdus ?
Pai tocmai faptul ca au lansat ceva nou de ochii lumii este o reactie, nu ai de unde sa stii cat i-au afectat.
La fiscul german sunt date numai despre 2023-24, cand apare 2025 mai discutam.
Cifrele erau in crestere atunci, dar toata crestere din incasari au investit-o in mijloace fixe, adica s-au extins.
Espressoman infocat
Ardeal
23-06-2026, 14:58
(Edited 23-06-2026, 15:01 by alex_b.)
(23-06-2026, 13:35)AlexDeedy Wrote: Pe de alta parte , Profitec are in portofoliu nu mai putin de 8 modele, GO fiind cel mai "amarat". Daca aruncau prea multe imbunatatiri pe cel mai ieftin trageau in jos vanzarile la celelalte modele.
Bun dar eu nu inteleg nevoia acestui update. Profitsc go oricum e destul de nou pe piata, are reglaje presiune, temperatura, e construit ca un tanc, e fiabil adica de aici in sus ma gandesc ca ar trebui sa fie profilare. Nici macar nu mi se pare mai aratos cumva, scrie GO mare acolo pe el. Sa vedem pretul, poate daca raman neschimbat trec cu vederea, altfel nu mi se pare nustiu ce update. Nici cu Lelit nu mi-e rusine adica ok, au mai lucrat la design , au pus,profilarea aceea de baza, suna bine…dar pretul domnle… pretul
Banned
Bucuresti
E un soi de facelift ca la indistria auto…eu asa il vad. Un soi de strategie de marketing
Espressoman infocat
Constanța
Cam asta fac toți monștrii sacrii din toate industriile nu numai din ceea a espressoarelor.
Mai un ciocan pe stânga unul pe dreapta mai un display să-ți ia ochii și gata ai sărit cu banul.
Trebuie sa iasă cu ceva pe piață că altfel îi uită clienții și nu e de bine.
WPM PRIMUS | J64V | Skywalker Alpha roaster + Roast Assistant & HiBean.
Espressoman Administrator
Bucuresti
Depinde, spre exemplu PL91 Victora chiar pare un pas major inainte. Sa vedem si pretul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan #Barbro Tamper
Espressoman infocat
Ardeal
(23-06-2026, 16:38)Lyvyoo Wrote: Depinde, spre exemplu PL91 Victora chiar pare un pas major inainte. Sa vedem si pretul.
Stii cum e , daca e un pas mare inainte si cu 30% mai mare pretul, asta stie toata lumea sa faca
Espressoman infocat
Ardeal
La profitec go 2 au schimbat boilerul de la 400 ml la unul de 300 ml, deci nu e doar un facelift. Nu stiu daca conteaza la ceva asta
Banned
Bucuresti
Nu pricep masura asta…
O incalzire mai rapida dar care va fi un punct in minus pt stabilitatea termica
Espressoman infocat
Ardeal
Ce sa zic, pentru cunoscatori modelul actual si pe piata second va ramane probabil interesant. Modelul actual in productie are stabilitate termica excelenta testata si rastestata.
Banned
Bucuresti
23-06-2026, 18:55
(Edited 23-06-2026, 19:03 by distrugatorul.)
Pai modelul actual are fix boilerul de brew al lui Profitec 300 sau profitec Move
chiar nu pricep de ce l-au micsorat
La steaming nu mai zic…l-a omorat :)))
Boilerul de abur de pe pro 300 are 0,75 si e la limita zic eu… eu l-am inviat cu un nozzle cu 4 gauri
La 0,3 ce steaming sa faci?
Craiova
Schimbi termostatul, sa ii cresti presiunea, ce atat jelanie...
Si daca tot il desfaci, profiti de ocazie si ii pui si o pagaie
Banned
Bucuresti
Nu poti scoate dintr-un boiler de 0,3 ce scoti dintr-unul de 0,75 asa cum nici dintr-unul de 0,75 nu scoti ce poti scoate din unul de 1.5
E ca la motoare :))) there is no replacement for displacement
Craiova
24-06-2026, 10:59
(Edited 24-06-2026, 11:02 by renatoa.)
Discutabil... nu are nici o treaba aburul cu volumul boilerului, la o spumare se consuma 50 ml apa, dar si asta e mult, mi-am luat o rezerva. E facut calculul detaliat in alt topic, nu mai stau sa caut. Ti-l poate face si un AI
La doza ai o presiune, care implica si o temperatura, cele doua sunt legate, nu pot evolua independent.
Nu stie doza din ce vine aburul ala.
Aici nu miscam locomotive, ca vorbim de putere vs volum boiler.
Banned
Bucuresti
Si tu spui ca boilerasul ala de 0.3 functioneaza cu un nozzle cu 4 gauri pe 400 ml lapte? Si ti-l face ca vopseaua intocmai ca unul de 1,5 sau 2 litri?
Craiova
24-06-2026, 11:23
(Edited 24-06-2026, 11:23 by renatoa.)
Daca aduci vaporii la parametrii cu care vine din celelalte boilere, da.
1.2 bari = 123 grade este standardul de echipament de bar.
La 2 bari actioneaza valva de siguranta, de suprapresiune.
Daca tu vii acum abur de 110 grade, normal ca o sa mi te plangi ca nu face spuma crema...
Nu are cum altcumva... e un simplu transfer de caldura... nu conteaza cate gauri ai, treaba aburului este sa aduca laptele de la temperatura frigiderului, sa zicem 4 grade, la 60 grade, cat iti zice atingerea pielii ca e gata.
Asta se face cu un consum de 10ml de abur la 100 ml lapte.
Gaurile dicteaza cat de repede ajungi la rezultatul asta, si probabil "matasimea" rezultatului, mai mult decat boilerul, cu siguranta.
Banned
Bucuresti
eu fix de “matasimea” aia vorbesc. Daca nu iese asa simt ca beau bere :)))
Dintr- un mititel de 0.3 cu un nozzle cu 4 gauri ramai fara abur in cateva secunde daca il deschizi la maxim
Din experienta e mult mai usor cu 4 gauri sa faci textura aia de vopsea pentru ca te ajuta cu vortexul potrivit.
Cu 2 gauri ai nevoie de indemanare in spumare
pentru ca nu e vorba doar de aducerea laptelui la o anumita temperatura. Aerarea se face mai eficient cu 4