Hello There, Guest! Login Register


Problema PL042EM ?

#1
Sad 
Am cumpărat direct de la importator(prin reducerile forumului) acest aparat(PL042EM) și nu știu dacă e un defect sau nu(sau "asa face toate"):
-Țeava de abur picura în momentul extracției deși e strâns robinetul la maxim(cate o picătura la 2 secunde) și când folosesc aburul curge pe la sita(tot puțin).
- Aburul iese cu apa(în rafale) tot timpul dacă deschid la maxim robinetul chiar dacă-l purjez pana intra boilerul în funcțiune din nou.

Plus ca în momentul când l-am despachetat era cafea în tava de reziduuri...

Cred ca am făcut o prostie când am luat de la importator fiindcă pentru 100 de lei reducere nu cred ca a fost nou...
 
Reply
#2
ABSOLUT niciodata importatorul Gaggia / Lelit nu a facut faze de genul, mai ales fata de forumisti care scriu imediat ce nu le convine. Au mai fost discutii in acest sens si pentru rasnitele Lelit si pentru rasnitele Vario (aduse de alt importator), iar raspunsul este ca sunt probate in fabrica. Daca un importator ofera reduceri acestei comunitati nu inseamna ca livreaza aparate SH Smile Magazinul l-ar fi luat din acelasi depozit si ti l-ar fi vandut mai scump cu 100 de lei. Deci nu ai ce sa regreti in aceasta privinta.

Legat de problemele semnalate, poate fi o problema de garantie. Poate intervin si alti posesori de Lelit. Cat il lasi la incalzit inainte de a-l folosi?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#3
Daca l-as fi luat de la un magazin online puteam sa-l dau retur fara nici o problema si fara nici o explicatie.
Nu ma deranjeaza prea mult ca mai curge cate o picatura pe teava de abur.
Mai mult ma deranjeaza ca aburul nu este uscat indiferent cat las sa mearga aparatul.Dar nu cred ca e vreo defectiune ,ci asa este el.Doar daca am vreun reply de la vreun posesor de Lelit fara PID ca nu face al lui asa atunci e o probleme de garantie.
Cat despre desfacutul si probatul aparatelor e o meteahna in Romania.La nici un magazin online sau retail nu gasesti vreun aparat cu cutia sigilata.Cel putin eu nu am vazut.
 
Reply
#4
Nu sunt desfacute in Romania, proba facandu-se la fabrica din Italia pentru Lelit sau la cea din Elvetia pentru Vario.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Oricum , referitor la calitate cafea/pretul aparatului, nu e diferenta mare la espresso intre un Electrolux cu thermoblock si site presurizate, de 500 lei si acesta indiferent de cafeaua folosita(boabe), proaspata sau comerciala.
Singura diferenta notabila este la spuma de lapte la care Lelitul sta mult mai bine chiar daca mai iese si apa. Intr-adevar ,iese "microfoam" fara teava ajutatoare ce acopera duza (teava in care am gasit un span de vreo 2 cm de la strung de nu stiam ce e prima oara, credeam ca e vreo inovatie de-a lui Lelit....)Huh
Probabil trebuie sa sari de pragul de 1000 euro pentru ceva de calitate.
 
Reply
#6
Ce cafea folosesti mai exact si de la ce prajitor? Cu ce ai rasnit-o la acel Electrolux? E foarte ciudat sa spui ca nu exista diferente, caci vorbim de niste limite fizice acolo (presurizare vs nepresurizare, thermoblock vs boiler de 250ml, interior cu mult plastic vs interior cu mai mult metal etc.) De obicei, un espresso care nu are o curgere corespunzatoare sau nu este facut cu o cafea proaspat prajita de calitate, va fi cam la fel de slab mai mereu. Obtii acea curgere frumoasa de 25 de secunde si pe unul si pe altul?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#7
(07-06-2014, 08:52)valmar67 Wrote: -Țeava de abur picura în momentul extracției deși e strâns robinetul la maxim(cate o picătura la 2 secunde) și când folosesc aburul curge pe la sita(tot puțin).
- Aburul iese cu apa(în rafale) tot timpul dacă deschid la maxim robinetul chiar dacă-l purjez pana intra boilerul în funcțiune din nou.

Plus ca în momentul când l-am despachetat era cafea în tava de reziduuri...
Eu am avut același model de Lelit luat din Italia.
-Țeava de abur Nu mi-a picurat niciodată în momentul extracției.
-Aburul iese abur, poate sa-ti confirme si noul proprietar.
-In momentul despachetării era absolut NOU, neumblat, fără apa, fără urme.
In opinia mea ar trebui sa-l schimbi la ei, in caz contrar poți face reclamație la OPC.Amenda este mai mare ca val. espressorului.
Sunt convins ca importatorul nu este devina, de ce și-ar pune clienții în cap??
Mai degrabă sunt vinovați unii dintre cei care trimit in Romania si ne tratează la S.H.
acesta este si motivul pt care in majoritatea cazurilor comand de afara.
...una scrie pe cutie alta este in ambalaj, se întâmpla nu doar la noi...dar asta nu te ajuta prea mult.
[size=small]Bugster-Black, Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]
 
Reply
#8
Pana si Saeco ul meu modest nu picura la teava de abur si aburul iese abur dupa ce se incalzeste bine boilerul.

E normal sa curga maxim 1-2 picaturi din apa reziduala pe teava de abur. Daca picura in timpul extractiei mai tare, mai mult ca sigur sunt probleme cu etansarea la valva. Aceleasi probleme le-am avut si eu.
Wega Mininova, Mazzer SJ
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)