Hello There, Guest! Login Register


Primul setup (Lelit PL81T + Eureka Mignon Specialita)

#1
Salut,

După mai multe zile de research și răsfoit thread-uri am ajuns să fiu 90% setat pe cele 2 opțiuni. Am zis să cer totuși niște păreri/clarificări înainte să completez formularul pt reduceri.

Background

Ar fi primul setup serios, deocamdată supraviețuiesc cu un Moka Pot acasă. Aș consuma 90% latte-uri sau flat whites, minim 1-2 pe zi. Cafea de la Yume.

Eureka Mignon Specialita

În primul rând am reținut că râșnița e mult mai importantă decât espressorul Smile

1800-2000 lei e limita bugetului și am ajuns să aleg între Sette 270 și Mignon Specialita.

Sette:
+ mai rapid (dar eu nu mă grăbesc)
+ retenție mai mică (merită diferența?)
+ din ce am văzut randomly pe youtube, uneori consistență puțin mai bună și rezultat mai fluffy? (iarăși, e semnificativă diferența?)
- mult mai zgomotos, presimt că m-ar deranja
* cuțite 40mm conice

Mignon:
+ compact
+ silențios
+ singurul care mă satisface estetic Smile (irelevant și subiectiv, știu)
* cuțite 55mm plate

Bineînțeles nu mă pricep prea tare la diferența dintre cuțite dar am rămas cu impresia că cele plate (cât mai mari) ar fi de preferat.

M-am gândit și la un Kinu M47 Phoenix inițial, am înțeles că e foarte apreciat. 700 de lei e mult mai bine dar nu mă prea încântă faptul că e manual. Adică aș prefera să am un grind consistent și când sunt mahmur sau fără chef de invârtit Smile Am reținut totuși că ar fi de preferat pentru că nu se încălzesc boabele în comparație cu cele electrice. Ar merita pt asta?

Lelit PL81T

Inițial am pornit de la un PL41TEM pentru best value și aici vroiam să confirm dacă merită totuși upgrade-ul la PL81T, diferența de bani fiind la limită suportabilă.

Am văzut și acel pdf cu diferențele dar fiind noob nu înțeleg pe deplin avantajul la "automatic preinfusion" spre exemplu. Am rămas cu impresia că PID-ul nou ar fi mai bun și cred că aș aprecia chestii de genul "Warning for lack of water"

Ambele ar avea grup de 57mm și vroiam sa întreb cât de problematic ar fi față de un 58mm. Nu am buget de PL91 în schimb.

Am mai văzut prin threaduri și discuțiile legate de SBDU vs DB apropo de latte-uri dar cu siguranță nu am buget pt DB iar unii ziceau că nu e totuși atât de grav acel minut de așteptare.


Orice informații extra/păreri sunt binevenite,
Mersi!
 
Reply
#2
Pt 90% cu lapte alege un hx sau db... dacă vrei sa faci 2 cafele consecutive o sa fie frustranta procedura de schimb între mod de frothat și de cafea.

Poți lua in considerare și un sh de pe bursa.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
#3
(08-01-2020, 04:55)cupstacker Wrote: nu înțeleg pe deplin avantajul la "automatic preinfusion"
La 81t si 91t acea preinfuzie mi s-a parut incompleta, nu as considera un avantaj serios, in schimb, avand in vedere ca vrei latte, as lua in considerare ca la 81T intra usor o cana mare sub portafiltru.

Altfel,pt latte in general, daca nu ai buget de HX/DB, te obisnuiesti si cu SB.

Sette vs Mignon - nu dai gres cu nici una. Cred ca diferentele de gust in ceasca sunt extrem de subiective. Poate vrei sa iei in considerare si ce fel de cafele vrei sa abordezi. Parerea generala este ca prajirile light merg mai bine pe cutite plate.
Acasa:  ECM Synchronika, Honne, Kinu M47 + brew burr, Brewista Artisan, Brewista Smart Scale, V60
Birou: Lelit PL92T, Olympus
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)