Hello There, Guest! Login Register


Primul meu shot reusit dupa 2 saptamani de cand am achizitionat ExpoBar IV

#1
Am zis sa fac un video poate mai aflu o parere ceva , shotul are cam 2 luni de atunci am mai lucrat la niste lucruri (intre timp mi-am luat si Vario) si tot timpul invatam Smile

http://www.youtube.com/watch?v=yC_5qHl2RuQ



Curand o sa imi cumar/fac un Portafiltru fara fund (bottomles) si o sa revin cu un shot mai reusit.

O sa revin si cu un Shot cu un pahar gradat, incerc sa le fac pe rand Smile

Dupa mai multe incercari am reusit si un Latte art :

http://i41.tinypic.com/23ubjt5.jpg
http://i44.tinypic.com/suvxjd.jpg
http://i43.tinypic.com/10iex04.jpg
http://i40.tinypic.com/e12m28.jpg

Am o Locatie in Alexandria , incerc sa ii dau drumu saptamana viitoare , va astept Smile

Bafta
La Marzocco GS3 AV + MAHLKONIG K30 - SSP 65mm burrs.
 
Reply
#2
noroc.sunt 34 de secunde pentru vreo 20ml,nu e cam mult?
Gaggia Clasic 2012 + Eureka mignon manuale
 
Reply
#3
(26-03-2012, 10:02)Phoenix Wrote: Am o Locatie in Alexandria , incerc sa ii dau drumu saptamana viitoare , va astept Smile

asta insemna ca vrei sa deschizi un bar? n-ar fi rau sa apara mai multe baruri ca afaceri mici in care sa se bea cafea de calitate, eventual din cafea proaspat prajita si unde barmanul sa-si dea interesul sa faca un espresso adevarat, nu sa fie un "baiete" angajat de pe strada. daca astea sunt intentiile tale iti urez multa bafta!
 
Reply
#4
Barul este destinat petrecerilor , insa saptamana viitoare o sa il deschid oficial (pana acum a fost deschis doar pt prieteni in week-end
si intentionez sa am un expresso de calitate.Am incercat foarte multe cafele si de firma si proaspat prajite si o sa raman la cele proaspat prajite pana acu mi-a placut cel mai mult Irma Torres de la Florescu 110 Ron KG (este cea matinal) cea Forte este O selectie la 140 ROn pe KG iar pretul la expresso la mine o sa fie 4Ron si 5 lei Cappucino , nu suntem la Bucuresti pt preturi mai ridicate si trebuie sa raman la o cafea pana in maxim 110-120 Ron calitate/pret.
Acum sunt in Bucuresti cu Expobaru si Vario sa fac niste modificari de la 12Bar la 9.5Bar si sa rajnita sa o calibrez la punctu' 0 sau ceva de genu, am incercat sa modific granulatia cafelei catre mai fin si mi-am dat seama ca tot asa rajnea si trebe sa fac cum fac.
As fi interesat totusi pe aceasta cale poate imi recomandat si mie de unde cumpar un Portafiltru botomless , un pitcher pentru 1 cappucino si 1 termometru pt lapte sa invat sa ma opresc la 65-70 grade.

Eu intentionez sa fiu barman, in viitorul apropiat , nu am incredere in altcineva, mai ales ca de cand urmaresc video/mini documentare despre cafea si vizitez puburi/baruri locale mi-am dat seama ca multi nu au nici cea mai mica idee despre acest domeniu , sa nu mai vorbesc ca am auzit vorbe ca unii barmani servesc expresso dupa alt shot facut doar ca sa bage el 5 lei in buzunar.Un prieten al meu chiar s-a mirat cand a vazut ca eu arunc pucul de cafea dupa fiecare cafea si nu intelegea de ce, si alt "barista" el insusi isi spune barman mi-a explicat cum face el cafe latte cu lapte rece punand accentul pe cafea in 3 culori si cum le ia el ochiul clientilor la 9 lei.
Si aici vorbesc despre locatii centrale probabil ca in alta parte nici nu merita precizat.
La Marzocco GS3 AV + MAHLKONIG K30 - SSP 65mm burrs.
 
Reply
#5
arunca o privire aici:

http://www.espressoman.ro/forum/showthread.php?tid=12

poate iti folosesc filmuletele.
 
Reply
#6
Aceste masini de pe acest sitemau uimit . http://www.seattlecoffeegear.com/
Mai simplu aici http://www.seattlecoffeegear.com/Semi-au...s-s/44.htm
 
Reply
#7
Putin amuzament
http://www.youtube.com/watch?v=Zsvep3Nh_...e=youtu.be
Expobar Office Leva + rasnita DIP DKS-65 + Vst 18gr + pitcher Motta + Hario Skerton Pro + Frenchpress Espro P5
 
Reply
#8
(26-03-2012, 10:02)Phoenix Wrote: Am zis sa fac un video poate mai aflu o parere ceva , shotul are cam 2 luni de atunci am mai lucrat la niste lucruri (intre timp mi-am luat si Vario) si tot timpul invatam Smile
Mare atentie! Daca acolo sta laptele nu cred sa vedem cum faci cappuccino Tongue
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#9
(07-08-2012, 19:46)baloozzy Wrote:
(26-03-2012, 10:02)Phoenix Wrote: Am zis sa fac un video poate mai aflu o parere ceva , shotul are cam 2 luni de atunci am mai lucrat la niste lucruri (intre timp mi-am luat si Vario) si tot timpul invatam Smile
Mare atentie! Daca acolo sta laptele nu cred sa vedem cum faci cappuccino Tongue


cand faci un cappucino prepari inainte laptele si nu stau sa il bagi de fiecare data in frigider imediat dupa ce il prepari , nu se strica in 2 minute in timp ce faci expresso pentru un client.De cand sunt pasionat de cafea in special de cappucino am baut cred in 20 de locuri diferite , si pot sa spun ca doar ca in cateva a fost ok .Pana acum nu am primit negative feedback la cappucino asa ca daca stai sa analizezi fiecare detaliu pe care il vezi inainte sa cunosti s-ar putea sa nu mai bei nimic nicaieri Smile
In plus scrie clar in titlu dupa 2 saptamani de cand mi-am luat expresorul Smile mi-am intrat in mana acum Smile
La Marzocco GS3 AV + MAHLKONIG K30 - SSP 65mm burrs.
 
Reply
#10
Salut,

Am observat la tehnica ta de tampare ca presezi de doua ori si lovesti portafiltrul cu tamperul.
Din cate stiu eu, se preseaza o singura data, la finalizarea presarii se roteste tamperul pt a finisa suprafata cafelei in sita. Si e total neindicat sa lovesti portafiltrul cu tamperul dupa tampare pt ca vor aparea fisuri in puc care vor duce la extractii nereusite.
Daca altcineva stie ceva diferit, va rog info Smile
La Marzocco Linea PB, Mazzer Vulcano, Rocket Boxer, Mahlkonig Vario, Wilfa Svart
 
Reply
#11
Intre timp am invatat sa nu mai lovesc portafiltrul iar tamparea se face cu o singura apasare cu un twist la sfarsit.
La Marzocco GS3 AV + MAHLKONIG K30 - SSP 65mm burrs.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)