Hello There, Guest! Login Register


Primul eveniment Espressoman din 2019 - Intalnire la Sloane pe 9 feb.

#31
(04-02-2019, 16:13)gabshi Wrote: Salut,

Multumim de initiativa, suna foarte bine. As vrea sa particip, la pachet cu o prietena (care nu e pe forum). Se poate?

GS/3 AV | EK-43s | K30 | Comandante | VST 15/18/20g | Bravo Tools | Acaia Lunar
 
Reply
#32
P.S. acum am vazut ca userul este de fata Smile Dar postarea mea ramane valabila pentru cupluri Smile 

Eu mereu am spus-o, toata lumea e binevenita dar ideal ar fi ca la aceste evenimente mai restranse sa venim fara partenera / partenerul de viata, pentru a putea fi concentrati 100% pe ceea ce facem, pt a putea socializa in liniste cu alti espressomani, fara sa simtim ca persoana draga e lasata sa se plictiseasca si intr-un final, cine stie, sa ne indemne spre retragere Smile  Plus ca se dubleaza nr. celor prezenti...
Nu e casa mea, nu decid eu, doar veneam in sprijinul espressomanilor Smile
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#33
Salut,
Vin si eu.

Lista actualizata:
1. Beowulf
2. slavic1983
3. Laddu
4. Mesmer
5. KrisssKross
6. Marian P
7. RaduCarutasu
8. SCatalin
9. Yuki
10. razclud
11. marst
12. radus
13. tudorbog
14. Raducanu
15. idan
16. bjpenn
17. Mihai L.
18. stove
19. Dot
20,21. Gabshi+1
22. MirceaF
Rancilio Silvia (cu PID)/Macap M42M/Portafiltru naked/VST 20g/Sita dus IMS/Tamper 58.5 Etolia
Past: Mahlkonig Vario/Hario Skerton/Saeco Poemia
 
Reply
#34
...+1

Lista actualizata:
1. Beowulf
2. slavic1983
3. Laddu
4. Mesmer
5. KrisssKross
6. Marian P
7. RaduCarutasu
8. SCatalin
9. Yuki
10. razclud
11. marst
12. radus
13. tudorbog
14. Raducanu
15. idan
16. bjpenn
17. Mihai L.
18. stove
19. Dot
20,21. Gabshi+1
22. MirceaF
23 Eugen26
Expobar Brewtus IV, Honne Slim Edition, Bravo Tools, Tamper Motta, VST 15, 18, 20g, Cafflano Kompresso
Past: Mahlkonig Vario Home 
 
Reply
#35
+1. Multumesc.
Cred ca sunt numarul
24. Booz128 (Romeo)
 
Reply
#36
Partikip Smile

Lista actualizata:
1. Beowulf
2. slavic1983
3. Laddu
4. Mesmer
5. KrisssKross
6. Marian P
7. RaduCarutasu
8. SCatalin
9. Yuki
10. razclud
11. marst
12. radus
13. tudorbog
14. Raducanu
15. idan
16. bjpenn
17. Mihai L.
18. stove
19. Dot
20,21. Gabshi+1
22. MirceaF
23 Eugen26
24. Booz128 (Romeo)
25. Ich_bin_Bin
Lelit Bianca / Puqpress / K30 Vario / Bravo tools / V60,Chemex,Kalita / Aeropress / 
 
Reply
#37
merci tuturor pt inscrieri.
cred ca inchidem lista, facem maine sedinta cu fetele si revenim cu info.
GS/3 AV | EK-43s | K30 | Comandante | VST 15/18/20g | Bravo Tools | Acaia Lunar
 
Reply
#38
cuvant de la imparatie:

putem accepta inca 5 participanti, nu pt ca suntem oameni rai, ci pt ca efectiv nu e loc.
preferam ca cei care vor fi prezenti sa plece cu ceva acasa dupa experienta asta si daca suntem prea multi se face haos.

deci hai cu inregistrarile pana la maxim 30.
GS/3 AV | EK-43s | K30 | Comandante | VST 15/18/20g | Bravo Tools | Acaia Lunar
 
Reply
#39
(04-02-2019, 16:13)gabshi Wrote: Salut,

Multumim de initiativa, suna foarte bine. As vrea sa particip, la pachet cu o prietena (care nu e pe forum). Se poate?

1. Beowulf
2. slavic1983
3. Laddu
4. Mesmer
5. KrisssKross
6. Marian P
7. RaduCarutasu
8. SCatalin
9. Yuki
10. razclud
11. marst
12. radus
13. tudorbog
14. Raducanu
15. idan
16. bjpenn
17. Mihai L.
18. stove
19. Dot
20,21. Gabshi+1
22. ...

Ce initiativa minunata, multumim.
Numarul limita de incrieri este de 30 deci inca va mai puteti inscrie. Mai mult de 30 nu avem unde sa va gazduim in prajitorie mai ales ca vremea e totusi inca rece si nu ne putem extinde si afara.
 
Reply
#40
Eu nu mai ajung


25.
26.
27.
28.
29.
30.
Dalla Corte Mina - VBM Domobar Junior 2B Pid - Dalla Corte One - NS Mythos - Niche Zero - Robur
Ex: La Marzocco GS3/AV - Mahlkonig K30
 
Reply
#41
Multumesc pentru invitatie!
A fost foarte frumos, n-am inteles nimic!
(E o gluma)
Adevarul este ca “scule” diferite scot rezultate diferite.
Diferentele dintre cafele astept sa le vad acasa.
Aici stapanesc tehnologia mai bine.
Acum astept evenimentul urmator.
Preferabil sa fie tot in vacanta copiilor (ideal chiar in timpul taberei - dar asta pică doar la unii Smile.
Multumesc, o zi frumoasa!
Rancilio Silvia (cu PID)/Macap M42M/Portafiltru naked/VST 20g/Sita dus IMS/Tamper 58.5 Etolia
Past: Mahlkonig Vario/Hario Skerton/Saeco Poemia
 
Reply
#42
Felicitari Sloane!

in opinia mea, un eveniment foarte reusit!
Prezentarea facuta de Teodora a fost o frumoasa calatorie in lumea cafelei.
Nu a fost doar o poveste ci si un film ce a surprins aspecte de pe tot parcursul semintelor de cafea, de la stadiul de planta ca material saditor, la recoltare, cu diferite forme de procesare pana la faza de oranizare a licitatiilor de vanzare si traseul, simplificat, pana la noi.

Bogdan a prajit si a explicat ce urmareste el pe durata procesului, astfel incat diferite soiuri, marimi de boabe si procesari sa dobandeasca porentialul maxim, in vederea prepararii cafelelor prin diverse metode.
A urmat un cupping al cafelelor prajite.

Maestrul Raducanu ne-a preparat shoturi de espreso si cafele la V60. 

Conversatii, dezbatri, asocieri de persoane cu numele de utilizatori de pe forum, atmosfera relaxata si timpul a zburat...

Multumiri organizatorilor!
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#43
Super eveniment!

Multumiri la toata lumea!
Gazdelor primitoare de la Sloane Teodora si Oana, Lyvyoo, mesterilor Bogdan si Raducanu, membrilor espressoman prezenti si nu in ultimul rand, Marelui Albastru care m-a acaparat in totalitate  Big Grin
V60, Ascaso I1-steel, Porlex mini, M47, Eureka Olympus 75E
 
Reply
#44
Multumiri si satisfactii.
Cafea si socializare.
Idei noi si cateva instantanee de la fata locului.

p.s. astept cu nerabdare urmatoarele evenimente marca espressoman



[Image: LN8HRGA.jpg]
Lelit PL162T Bianca + Honne Slim; Kinu M47 + AeroPress.
(ex. Lelit PL41TEM, Ascaso i1 Steel, Gaggia Prestige, Porlex Mini)
 
Reply
#45
Felicitari!
Organizare excelenta, tema foarte inspirata, informatii utile!
Mi-a placut prezentarea Teodorei, insotita de imagini foarte relevante. Am apreciat transparenta lui Bogdan in ale prajirii si m-am bucurat de socializare de calitate la standarde "espressoman".
Multumiri organizatorilor si colegilor prezenti!
Espresso: Mazzer Kony E, Mazer Major, Expobar Brewtus IV DB, VST & IMS baskets, Acaia Pearl, Bravo Tools
Brew/altele: Baratza Forte BG, Comandante C40 MK3, Kruve, Cafflano Kompresso, Aeropress, V60, French Press, Moka
 
Reply
#46
Frumos, captivant, o noua abordare. Felicitari!!!
Avem si poze, aici arhiva http://s.go.ro/844dpgtb sau pe facebook: https://www.facebook.com/mihai4lupu/media_set?set=a.1463892167081225&type=3
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
#47
Multumim pentru poze, Mihai, multe si frumoase, cadrele vorbind de la sine. Cumva ar fi ok si un goPro lasat sa mearga dar e nasol cu sunetul caci nu va putea capta decat o larma generala.

Fiind plecat din B scriu abia acum despre eveniment.
Felicitari Teodora, Bogdan & Oana pentru clipele petrecute impreuna cu espressomanii, pentru organizare si pentru toate cele impartasite cu noi la eveniment. 
Asa in general toti ne pricepem la cafea, dar putem fi de acord ca sunt bine-venite aceste sinteze facute prin ochii oamenilor care au trait anumite experiente ori au un anume nivel de expertiza pe un anumit domeniu. 
In cazul Sloane, Teodora ne-a trecut prin aproape tot procesul de productie al cafelei, cu accent pe ce se intampla specific in Guatemala si Kenya, tari pe care le vizitase si de unde a adunat destul material foto - video. Este cu totul altceva sa povestesti cu cineva la o cafea aceste lucruri, pe baza imaginilor, decat sa le vezi insirate intr-un clip pe youtube.  
In partea a doua, fiind conectat cu laptop-ul la aceeasi ecran mare LED, @bogdan_geor a explicat pas cu pas graficul unei prajiri asistate de cropster, moment "pretios" si cat se poate de rar pentru espressomanii pasionati de prajire Smile  Sper ca si din aceasta a doua parte am cules idei si cunostinte tehnice. Mi-as fi dorit sa avem chiar mai multi home roasteri pentru ca Bogdan chiar e un tip deschis si direct, deci se puteau prelungi discutiile despre prajire oricat.

Ma bucura si spiritul de colegialitate, caci @Raducanu a fost pe baricade, ajutand la prepararea de V60-uri. Confirm si eu aici, din mana lui am baut cel mai bun V60 din viata mea, din Ethiopia Quore a celor de la Sloane. Nu sunt un reper aici, pt ca beau rar filtru dar pur si simplu a strors o piersica  si a pus-o in ceasca. Daca adaugai putin alcool iesea o IPA de exceptie Smile

La cat de multi espressomani am fost acolo, trag nadejde ca la primavara vom umple curtea, degustand totodata si creatiile berarilor romani Smile   

Pentru viitor, la toate evenimentele, voi tine neaparat sa facem cumva ca sa putem bea cat mai multa cafea. Aici s-a tras tare pe un GS3, s-a tras tare si pe V60 si sper ca n-au ramas nimeni fara macar o cafea degustata. Dar feeling-ul meu este ca avem nevoie de doua espressoare si de doua metode alternative, pentru a isi prepara fiecare oricate bauturi doreste. 

Iar daca tot am prins gustul, pregatim alte si alte evenimente, stay tuned   Wink
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#48
In sfarsit imi iau si eu cateva minute sa scriu un mesaj post-eveniment.
Va multumim ca ati venit in numar asa mare si ne cerem scuze de harababura care a fost cateodata, nu cred ca am mai avut asa multi oameni de-o data in prajitorie. 
Dorinta noastra a fost sa va impartasim din cunostiintele noastre despre cafea stiind ca numai niste persoane informate pot aprecia munca din spatele unei cafele de calitate. 

Cum zicea si @Lyvyoo, cand se mai incalzeste vom putea profita si de spatiul generos al curtii si vom putea sa ne concentram mai mult pe preparat si baut cafea decat pe vorbit despre ea.

Multumim comunitatii espressoman, stim ca sfaturile voastre vin din pasiune si prin urmare sunteti cel mai bun barometru al muncii noastre, lui @Lyvyoo ca ne pastoreste pe toti, lui @Mihai pentru imortalizare, lui @Raducanu pentru niste extractii ale cafelelor noastre care ne-au facut sa fim mandrii de ce cafele avem si eu personal le multumesc lui Bogdan si Oanei ca sunt atat de dedicati si le pasa asa mult de ce fac.

 Asteptam cu interes povesti despre cafelele pe care le-ati luat cu voi, mai ales despre cum si daca ati simtit diferenta intre Kenya Mesgo AA,AB si C.

Pe data viitoare!
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)