Multumim pentru poze, Mihai, multe si frumoase, cadrele vorbind de la sine. Cumva ar fi ok si un goPro lasat sa mearga dar e nasol cu sunetul caci nu va putea capta decat o larma generala.
Fiind plecat din B scriu abia acum despre eveniment.
Felicitari Teodora, Bogdan & Oana pentru clipele petrecute impreuna cu espressomanii, pentru organizare si pentru toate cele impartasite cu noi la eveniment.
Asa in general toti ne pricepem la cafea, dar putem fi de acord ca sunt bine-venite aceste sinteze facute prin ochii oamenilor care au trait anumite experiente ori au un anume nivel de expertiza pe un anumit domeniu.
In cazul Sloane, Teodora ne-a trecut prin aproape tot procesul de productie al cafelei, cu accent pe ce se intampla specific in Guatemala si Kenya, tari pe care le vizitase si de unde a adunat destul material foto - video. Este cu totul altceva sa povestesti cu cineva la o cafea aceste lucruri, pe baza imaginilor, decat sa le vezi insirate intr-un clip pe youtube.
In partea a doua, fiind conectat cu laptop-ul la aceeasi ecran mare LED, @
bogdan_geor a explicat pas cu pas graficul unei prajiri asistate de cropster, moment "pretios" si cat se poate de rar pentru espressomanii pasionati de prajire
Sper ca si din aceasta a doua parte am cules idei si cunostinte tehnice. Mi-as fi dorit sa avem chiar mai multi home roasteri pentru ca Bogdan chiar e un tip deschis si direct, deci se puteau prelungi discutiile despre prajire oricat.
Ma bucura si spiritul de colegialitate, caci @
Raducanu a fost pe baricade, ajutand la prepararea de V60-uri. Confirm si eu aici, din mana lui am baut cel mai bun V60 din viata mea, din Ethiopia Quore a celor de la Sloane. Nu sunt un reper aici, pt ca beau rar filtru dar pur si simplu a strors o piersica si a pus-o in ceasca. Daca adaugai putin alcool iesea o IPA de exceptie
)
La cat de multi espressomani am fost acolo, trag nadejde ca la primavara vom umple curtea, degustand totodata si creatiile berarilor romani
Pentru viitor, la toate evenimentele, voi tine neaparat sa facem cumva ca sa putem bea cat mai multa cafea. Aici s-a tras tare pe un GS3, s-a tras tare si pe V60 si sper ca n-au ramas nimeni fara macar o cafea degustata. Dar feeling-ul meu este ca avem nevoie de doua espressoare si de doua metode alternative, pentru a isi prepara fiecare oricate bauturi doreste.
Iar daca tot am prins gustul, pregatim alte si alte evenimente, stay tuned