Hello There, Guest! Login Register


Prezentare aparate

#1
Bun gasit tuturor espressomanilor!

New entry: Espressor Rocket R58 achizitionat acum o saptamana, Tamper Motta, Achizitia rasnitei - amanata(in studiu), cea din poza este de imprumut.

Este demn de luat in seama pentru acei espressomani incepatori care sunt intr-o situatie similara cu a mea - la prima achizitie - ca prea multe sunt detaliile care determina o extractie reusita, in genere, o cafea de cea mai buna calitate in ceasca. (acceptand ideea ca fiecare s-a gandit/a gasit la/un anumit tip de cafea preferata).
Sunt nou venit si nu doream altceva, decat sa impartasesc din bucuria mea sincera, tuturor espressomanilor, ca am luat aminte la invataturile oamenilor cu experienta in acest domeniu, de pe acest site, la prima vedere extrem de simplu si accesibil(ca si matematica, dealtfel) in realitate, un adevarat "Labirint Englezesc" prin parametrii si conditiile impuse pentru a obtine ceea ce, cu ardoare iti doresti in fiecare dimineata(si nu numai!) - cafeaua magica!
Rezultatul extractiei cu cafea Kenya, apoi Columbia de la dl. Mihai Honciuc - Sarkis Cafe (foarte amabil), a fost extraordinar! 

Redau mai jos postarea lui Radu Carutasu care m-a ajutat mult sa inclin balanta achizitiei de acum o saptamana.
Pe langa aceasta excelenta pledoarie, pentru care ii multumesc din suflet, multe cautari, intrebari, framantari, vizionari clipuri tematice, mult studiu si multa, foarte multa rabdare pentru a strange fondurile necesare achizitiei(aprox. 10 luni).
Multumesc de asemenea, din suflet lui Liviu Fratila, Lyvyoo si Radudani pentru sfaturile si expertiza deosebita in acest domeniu, ce o pun la dispozitia noastra si tuturor espressomanilor care isi impartasesc din experienta lor pe taramul cafelei. 
"Daca nu avem controlul asupra acestor doua marimi, temperatura si presiunea, nu vom avea nici controlul asupra gustului extractiei, chiar daca curgerea este identica. 
Ca o concluzie personala.
Daca suntem tipul de utilizator casnic, care pornim aparatul si avem de executat rapid una maxim doua extractii, ne va fi greu sa obtinem o constanta si o predictibilitate a gustului daca expresorul nu este construit sa ofere o stabilitate maxima si masurabila a parametrilor care influenteaza gustul unei extractii.
Altfel, cafea buna putem obtine prin multe alte metode dar mereu, acestea, vor avea un alt gust.
Pentru cei pentru care nu conteaza stabilitatea si repetabilitatea rezultatelor, se poate alege orice aparat si orice metoda de preparare.
Daca timpul si disponibilitatea de a incerca odata si inca odata nu ne lipsesc, un expresor din zona SBDU, HX, Levier, profilare este perfect. 
Altfel, un expresor masiv, stabil, conceput pentru rezultate imediate s-ar impune, pentru cei ce doresc sa stie dinainte ce vor avea in ceasca si sa nu fie mereu surprinsi (poate neplacut) de rezultate.
Sunt adeptul ideii ca operatorul trebuie sa conduca aparatul si nu invers.
Nu doresc sa afirm ca o varianta de extractie este mai buna decat cealalta, ca un expresor este mai bun decat altul insa, ar fi bine ca cei ce nu au experimentat toate aceste zone ale prepararii sa stie de la ceilalti cu ce se vor confrunta in urma alegerilor pe care le vor face."
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)