Hello There, Guest! Login Register


Presiune dupa montare filtru BWT

#1
Salutare ,

Am montat astazi un kit de filtrare apa de la BWT , care include si un regulator de presiune. Am setat regulatorul la 1 bar. Totul bine pana aici , problema este ca manometrul de pe regulator imi arata 1 bar si manometrul de pe espressor sta la 2 bari . Aveti idee de unde vine diferenta sau daca am gresit ceva ?

[Image: lgyF5e7][Image: lgyF5e7][Image: OejMYwd.jpg][Image: DluINpS.jpg][Image: 6RGwLOV.jpg]
ECM Synchronika + flow control , Ceado E37S , Brewista SmartScale
 
Reply
#2
(15-08-2019, 20:17)vargoneti Wrote: ... problema este ca manometrul de pe regulator imi arata 1 bar si manometrul de pe espressor sta la 2 bari . Aveti idee de unde vine diferenta sau daca am gresit ceva ?

... Diferentza de citire se poate datora unuia dintre ele , sau chiar a ambelor manometre ( in cel mai rau caz ) ... din poze eu vad 1,4 bar pe regulator si 2,1 bar pe espressor ...
    Daca nu te poti obisnui cu idea , incearca sa verifici mai intai precizia regulatorului ( ... oscilanta k retzeaua ) , prin inlocuirea acestuia si ... abia dupa aceea , similitudinea cu manometrul espressorului.
    ( Nu este normal nici din punctul meu de vedere dar , se poate intampla ... )

P.S. - Avand in vedere ca " plaja de lucru " nominala a filtrului regulator , este intre 2 si 8 bari ... cel mai probabil , k sub 2 bari sa nu citeasca precis ... ( doar o supozitie pers. )
Pavoni | Strega | Bosco | Honne | Olympus | MK III | Gene ...
 
Reply
#3
Te deranjează așa tare?presiunea de lucru a apei în domeniul casnic e de max 2.5 bari,iar ptr centrale termice min 1 bar....
Bezzera  BZ 40 DE HX, cafflano kompresso, tamper panthera gear powered by suncoffee , rasnita Compaq k3 ,  kinu M 47, WDT tool by panthera, hario v60,BWT filter, ibric, nivelator mota.


 
 
Reply
#4
presiunea citita in mod corect este atunci cand pompa aparatului este in funcțiune. am si eu regulator pus înainte de aparatul de cafea si presiunea indicata pe manometru de după regulator, arata presiuni diferite atunci când aparatul este pe încălzire sau când este pe răcire. după ce se încălzește, dacă-i dau un flus se stabilizează pe cât este reglat manometru. eu am reglat pe 3 bari pt. preinfuzie. presiunea pe rețea, la mine, variază intre 4 si 5.5 bari.
Dalla Corte-super mini, Rancilio miss Lucy, Gino Rossi CC45s, Sette270 , i-Roast2, dieckmann rostmeister, tamper cps/z evolution1. 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)