(11-10-2015, 01:54)radudani Wrote: (1) intelegerea caracteristicii pronuntat cazatoare, presiune-debit a pompei vibratoare...
(2) intelegerea rolului supapei limitatoare de presiune (OPV) in cazul pompelor vibratoare...
Logice si usor de inteles aspectele prezentate si , tocmai deoarece citesc cam tot ce se scrie pe forum , am revenit la acest subiect care si afara este dezbatut pe larg .
A fost si ramane o tema de actualitate , deoarece tot mai multe persoane isi achizitioneaza echipamente pentru espresso , incep sa se documenteze si vor sa fie siguri ca aparatele lor indeplinesc conditiile necesare unei extractii corecte .
Vad insa ca si producatorii sun la curent cu dezbaterile de pe forumuri , in legatura cu acest subiect .
Constat ca , indiferent de argumentele aduse de pasionatii de espresso , acestia ( producatorii ) se "încăpățânează " sa livreze aparatele dotate cu pompa vibratoare cu o presiune fixată la 11-12 bari .
Lelit-ul mi-a venit la 12 , Expobar-ul la 11 , ambele cu pompa vibratoare , iar VBM-ul , cu pompa rotativa , la 9 bari .
Din cele relatate de posesori ai altor modele , exemplele pot continua .
Sa faca ei acest lucru conștienți fiind de caracteristicile si reglajele componentelor folosite la construirea aparatelor , pe măsurătorile pe care le realizeaza in laboratoarele lor ori reprezinta ignoranta , omisiune , nepricepere sau pur si simplu vor sa testeze cunostintele si abilitatile tehnice ale utilizatorilor .
Nu comentez niciuna din variante si nu voi formula concluzii deoarece nu am informatii suficiente si nici cunostinte temeinice in acest domeniu .
Personal , la Lelit nu am modificat presiunea , la Expobar da .
Repet , daca nu vedeam in acest clip ca problema apăruta printre utilizatorii de expresoare este cunoscuta si comentata si de producatori ( in cazul nostru de Luca Bezera , un " guru " in domeniul costructiei si al inovației in domeniul expresoarelor ) nu as fi redeschis subiectul .
Pun problema in acest mod deoarece unele aparate cer interventii mai serioase pentru modificarea presiunii de extractie , fiind necesare schimbari de componente ( la Bezzera este un chit special , la Lelit un șurub fixat prin lipire pentru a îngreuna modificarile ulterioare si care se poate rupe in timpul intervenției , etc.. ) dar si cunostinte tehnice si abilitati practice deloc de neglijat .
Lyvyoo cred ca ne-ar putea ajuta sa mai facem ceva lumina in domeniu .
Avand ca suport amploarea dezbaterilor de pe forum si interesul suscitat de acest subiect , poate adresa intrebari precise , prin intermediul importatorilor sau chiar direct la producatori si sa solicite precizari care sa ne lamureasca si pe noi daca o modificare a presiunii de extractie se impune in cazul aparatelor produse de acestia si achiziționate de membrii forumului .
Daca nu este nevoie care sunt argumentele iar daca da , de ce nu fac ei acest lucru direct in fabrica !
Eu chiar cred ca un astfel de demers ar fi foarte util comunitații noastre si nu numai .
Pana atunci ,
extractii reusite tuturor !