Espressoman fresh
Timișoara
salut! mi am achizitionat un lelit 41 tem acum de bf
inca un am rasnita , dar urmeaza ...
am vrut sa testez avand o cafea macinata acasa...am pus 2 masuri dar extractia se realizeaza foarte rapid si presiunea nu creste, uneori doar pana la 3 alteori deloc....este din cauza gradului de macinare?
daca sunteti din tm, ma puteti ajuta cu cateva sfaturi legate de : magazine care vand cafea de calitate si accept orice sfat legat de prepararea cafelei cu acest espresor.
multumesc!
Espressoman infocat
Otopeni
Nu vei rezolva nimic pana nu iti vei cumpara o rasnita buna. Chiar daca vei cumpara cafea proaspat prajita si rasnita, va fi greu sa nimereasca rasnirea pentru aparatul tau. Nu te incapatana, fiindca vei cheltui mai mult si fara rost iar rezultatele vor fi dezamagitoare. In functie de cafea, de sita folosita si de cantitatea de cafea rasnita, va trebui sa gasesti acel grad de rasnire care sa livreze 40-50 ml cafea in 25-30 secunde.
Lelit Anna PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, Gene CBR101R, KinGrinder K4.
Espressoman fresh
Timișoara
dar asta este cauza, nu are espresorul probleme. intreb pentru siguranta pentru ca si eu am crezut la fel ca lipsa rasnitei este problema.
Espressoman infocat
Milano
05-12-2021, 15:44
(This post was last modified: 05-12-2021, 15:47 by vlaicu.)
Salut.
Nu poți face nimic fără o rasnita capabila espresso. Kinu mi se pare cea mai accesibila raport calitate/preț.
Sau poate găsești un SH pe undeva.
Ideea este ca ai nevoie sa potrivești macinatura astfel încât pucul sa opună o rezistenta suficient de mare pentru a creste presiunea de extracție dar nu mai mari de 10bar (sper ca Opv-ul sa fie bine reglat) pentru ca se poate crea un fenomen în care pucul poate deveni dop, pentru un timp.
Long story short, am făcut fix ca tine, la o săptămână a venit și rasnita (am comandat-o 2 zile după ce a venit espressorul și am realizat ca nu am nicio șansă să scot cafea fără ca eu sa reglez macinatura).
Nu irosi nervi și bani (pe cafea prost extrasa)
PS. Iar mi-a făcut-o Tapatalk. Când am intrat nu era niciun răspuns....
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman infocat
Milano
(05-12-2021, 15:42)SamiStuparu Wrote: dar asta este cauza, nu are espresorul probleme. intreb pentru siguranta pentru ca si eu am crezut la fel ca lipsa rasnitei este problema.
Ia o sita oarbă (una fără gauri de care vei avea nevoie obligatoriu la curățat - deci comand-o acum dacă nu o ai + detergent puly) și faci un test. Dacă îți creste presiunea, clar aparatul nu are nicio problema.
Îți mai trebuie cântar de bijuterii sau ce preferi dar sa măsoare cel puțin zecimi de gram. Ai nevoie sa cântărești cafeaua măcinată cât și shot-ul ca să afli în ce direcție o iei dacă shot-ul este off
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita: Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
Espressoman fresh
Timișoara
(05-12-2021, 15:44)vlaicu Wrote: Salut.
Nu poți face nimic fără o rasnita capabila espresso. Kinu mi se pare cea mai accesibila raport calitate/preț.
Sau poate găsești un SH pe undeva.
Ideea este ca ai nevoie sa potrivești macinatura astfel încât pucul sa opună o rezistenta suficient de mare pentru a creste presiunea de extracție dar nu mai mari de 10bar (sper ca Opv-ul sa fie bine reglat) pentru ca se poate crea un fenomen în care pucul poate deveni dop, pentru un timp.
Long story short, am făcut fix ca tine, la o săptămână a venit și rasnita (am comandat-o 2 zile după ce a venit espressorul și am realizat ca nu am nicio șansă să scot cafea fără ca eu sa reglez macinatura).
Nu irosi nervi și bani (pe cafea prost extrasa)
PS. Iar mi-a făcut-o Tapatalk. Când am intrat nu era niciun răspuns....
Multumesc pentru raspunsuri!
Espressoman Administrator
Bucuresti
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan