Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
De cateva zile ma bucur de Ethiopia cu numele fermierului pe ea, Daniel Alemayehu, si e clar o capodopera, in topul cafelelor din Romania la ora actuala. Pe mine oricum ma termian (in sensul bun) combinatia de ferment cu notele de cacao, exact cum spune pe evaluarea qgrader-ului de pe eticheta. Cu orice noua ocazie caut sa explorez cafelele cu o atingere de ferment si ceva in plus. Sunt cam rare.
Prajirea usoara inscrisa pe pachet o vad potrivita atat pentru profilare cat si in modul normal. As merge totusi pe preinfuzie foarte scurta si macinatura putintel mai mare decat in cazul altor cafele, pentru a pastra cacao asa in limitele sale de gust si a nu o duce spre bitter.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Si va mai dau o veste buna de la Yume, mai ales ca nu au spus nimic pe tema asta pana acum, probabil avand emotii vis a vis de ce va iesi
Nu este nici prima nici ultima prajitorie care face o bere stout cu cafea de specialitate, dar cu siguranta asta a iesit extraordinara. Bine, baietii de la Bereta sunt in top 3 berari din Romania, la bataie cu Hop Hooligans si Ground Zero, deci au stiut cum sa dozeze lucrurile, dar fata de alte stout-uri cu cafea veti descoperi un corp supercatifelat, note de cacao asemanatoare cu cele din Ethiopia de mai sus, note de cold brew bine facut si o acidulatie usoara, cat sa nu simti ca te umfli. Spuma e fina si cremoasa. Exista stout-uri si mai bune, bineinteles, cum ar fi Hop Hooligans Never Over, dar in categoria asta de stout-uri cu cafea, berea defata sta bine de tot, bravo!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 21
Joined: Jul 2015
Iași
După ce-am încercat toate cafelele de la Yume, am rămas la "Daniel Alemayehu". Îmi face viața mai bună, la propriu!
Hedone Bugster, Hedone Honne Slim
Espressoman infocat
Posts: 492
Joined: Oct 2016
Constanta
La mine a mers bine de tot Etiopia Guji, din pacate nu mai e pe stoc, astept Rwanda Kinazi sa vad cum e
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
Espressoman infocat
Posts: 941
Joined: Apr 2016
Cluj-Napoca
Ambele etiopii sunt superbe, eu personal inclin spre a lui daniel
Si kenya e de exceptie...
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
Am incercat azi Eclectic Columbia, m-a socat. Gustul copilăriei, stafide învelite in ciocolata
Foarte buna
PL41TEM; Kinu Pheonix
Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
Am incercat RWANDA Kinazi... Si a fost o cafea wow!
Este diferita de cafeoe fructate cu care sunt obișnuit (Etiooia, Kenia, etc.) si la început am ramas nedumerit. Dar apoi am inteles ca caracterul ei. Felicitări pentru acest nou sortiment si pentru ca ati reusiti sa ne dati o Rwanda de o calitate ridicata.
Pentru sotia mea a fost cea mai buna cafea bauta in flat white-uri!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Prăjită sau verde?
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
Bronzata?
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Posts: 27
Joined: Oct 2018
Cluj-Napoca
Pare condimentate
Bugster / Lelit Bianca / EK43S(ssp hu,carrier) /
Espressoman infocat
Posts: 941
Joined: Apr 2016
Cluj-Napoca
E Guatemala naturala?
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
Espressoman traditionalist
Posts: 3.832
Joined: Oct 2016
ro
(24-04-2019, 16:05)Lyvyoo Wrote: Prăjită sau verde?
... Eu cred ca s-a apucat sa prajeasca si s-a luat curentul ...
...
Bosco P - Honne S / LM Micra - Pico / Pavoni Expo - Niche Zero / Baratza ESP / C40 MK III / Gene CBR 101 ...
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Da, Guatemala naturala, VERDE. Am mirosit-o asa in stare verde cand am fost la ei si parca bagai nasul intr-o livada cu fructe coapte. Punga sample mi-a plăcut mult asa ca din mai urmează sa stdudiez cazul mai bine...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 941
Joined: Apr 2016
Cluj-Napoca
Aseara am inceput si eu punga de la ei cu un v60. Ca bautor de africane mi se pare neasteptat de buna
LMLM (slayer mod) + Bentwood | Hario V60/Nel Drip+Aergrind
(ex: Brewtus IV, Lelit PL41EM, Gaggia Gran Style, Honne, Kinu M47, Sette 270Wi, Porlex)
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
21-06-2019, 15:42
(This post was last modified: 21-06-2019, 15:48 by razvan.yume.)
Oameni faini,
La început de week-end vrem să vă facem cunoștință cu o cafea africană deosebită, cultivată la o altitudine foarte ridicată, din recolta nouă:
Țară de origine: Etiopia
Producător: Walichu Wachu
Regiune: Guji, Wachu
Altitudine: 2100 - 2310m
Soi: Heirloom
Metodă de procesare: spălată
Recoltă: Ianuarie-Februarie 2019
Note de degustare: Piersici, caise, lavandă, ceai verde.
Stația de procesare Walichu Wachu a fost înființată în anul 2017 și majoritatea fermelor cu care colaborează sunt de mărime mică, de aproximativ jumătate de hectar.
Stația este situată în regiunea Guji, lângă râul Boda, la o altitudine de 2052 m. Aici muncesc 320 de femei, din care 60 de persoane se ocupă de culesul cireșelor de cafea.
După decorticare, cafeaua în pergament este lăsată la fermentat în bazine timp de 72 de ore, urmând apoi să fie uscată pe paturi înălțate, unde sunt sortate constant, fiind eliminate boabele care prezintă defecte.
Profilul aromatic este unul foarte complex, fructat și floral, cu o aciditate efervescentă și un corp lejer.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
Espressoman infocat
Posts: 326
Joined: Jun 2018
Cluj-Napoca
||| Lelit MaraX ||| Eureka Mignon Specialita ||| YUME beans :) ||| ----- ("fostele": LaPavoni Professional, RoK manual grinder)
Espressoman infocat
Posts: 4.331
Joined: Jul 2017
Piatra Neamt
Foarte bune ambele Etiopii disponibile acum. Felicitari.
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
(07-07-2019, 11:42)dev Wrote: Foarte bune ambele Etiopii disponibile acum. Felicitari.
Ne bucurăm că-ți plac. Mulțumim mult!
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
Oameni buni,
Sperăm că vara decurge cum vă doriți și apucați să vă relaxați, pe la mare, munte sau ambele...
La puțin peste patru ani de prezență aici pe forum, în spiritul maratonului pe care ni l-am propus și din dorința de a fi mai aproape de voi și nevoile voastre, venim cu o veste bună:
începând de mâine, 10.07.2019, aveți transport gratuit prin curierat rapid de la 1 kg de cafea comandată, indiferent de gamă sau ambalare.
Automatizarea procedurii în magazinul on-line se va face pe parcurs, prin urmare în perioada imediat următoare vom ajusta manual costul transportului la 0, acolo unde este cazul.
Vă rugăm să nu vă impacientați în cazul în care comanda voastră este eligibilă pentru transport gratuit și în confirmarea automată a comenzii apare și costul de transport, deoarece în factura finală și/sau ramburs se va regăsi suma corectă.
Vă dorim vacanțe faine în continuare și vă mulțumim mult pentru susținere. Suntem norocoși să vă avem de clienți.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Super tare! In opinia mea, costul transportului este marea bariera care separă prajitoriile din orașe diferite. Felicitari pentru ca ati spart-o , intram in Schengen!
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Espressoman infocat
Posts: 1.210
Joined: May 2018
Lyon
10 lei transportul e marea bariera?
)
Felicitari initiativei!
Strietman CT2 naked | EG-1 v2 (Core & Ultra) | Aeropress | V60 | Bullet R1 v2
Foste: Flair Signature Pro | Niche Zero | M47 Classic
Espressoman Administrator
Posts: 12.606
Joined: Mar 2012
Bucuresti
Psihologic, mai ales pt cei la început de drum, da. Cu siguranță adică...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Posts: 12.938
Joined: Feb 2015
Craiova
10-07-2019, 09:45
(This post was last modified: 10-07-2019, 09:45 by renatoa.)
Pentru mine pretul din 3 cifre (pe kg) ar fi marea bariera...
Ca sa te afecteze 10 lei transportul ar trebui sa cumperi un sfert lunar, ceeace nu prea se cheama ca bei cafea...
Espressoman de onoare
Posts: 107
Joined: Jun 2012
paradiso perduto
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
10-07-2019, 13:31
(This post was last modified: 10-07-2019, 13:36 by razvan.yume.)
(10-07-2019, 09:45)renatoa Wrote: Pentru mine pretul din 3 cifre (pe kg) ar fi marea bariera...
Ca sa te afecteze 10 lei transportul ar trebui sa cumperi un sfert lunar, ceeace nu prea se cheama ca bei cafea...
Blendul Eclectic la 1 kg costă, cu reducerea de 10%, 108 lei, iar dacă luăm în considerare cuantumul anterior de 10 lei pentru transport, ar fi la 98 lei.
Pentru un blend alcătuit exclusiv din cafele de specialitate, de 83-85 de puncte, credem că este un produs cu preț cel puțin decent.
Sigur că dacă prăjești acasă calculele sunt altele, dar acolo nu ții seamă de miriada de elemente suplimentare cu care se confruntă o afacere și de obicei oamenii nu pun un preț concret pe timpul alocat, deoarece este o plăcere, o pasiune. Prăjitoriile există pentru ceilalți 99,(9)% din oameni.
Dar la fel se poate proceda cu pâinea, legumele, fructele sau orice alt produs necesar și să ne întoarcem din nou la subzistență. Nu ar fi chiar atât de nasol acest scenariu, cu excepția pierderii libertății de mișcare pe distanțe semnificative. Asta dacă nu găsim un proprietar de avion sau ambarcațiune, căruia să-i plătim cu niște pâine, brânză și roșii.
(10-07-2019, 11:35)Torin Wrote: Pentru mine Yume este o prajitorie de suflet, la care revin mereu cu placere si entuziasm.
Multumesc pentru abilitatea si grija de a avea in portofoliu cafele senzationale!
RWANDA Huye Mountain Natural
Îți mulțumim pentru încredere. Și nouă ne place foarte mult această cafea. Aș putea spune că este în top 3 naturale avute în ofertă.
Referitor la cafele senzaționale: rămâneți pe frecvență.
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
Espressoman de import
Posts: 1.100
Joined: Oct 2017
București
Pentru mine este o mare simplificare. Deseori comand cu colegi de la serviciu și înainte era întotdeauna problema cum sa împărțim costurile (pe persoana, pe punga, etc.).
Acum ajunge ca ajungem la un Kg... Lucru deloc greu!
La Pavoni Europiccola, Kinu M47
(Romanian is not my native language, sorry for my mistakes)
Espressoman infocat
Posts: 160
Joined: Dec 2018
Romania
Espressoman infocat
Posts: 496
Joined: Jan 2018
Iași
Confirm și eu!!! Doar ca pe "sculele" mele mai ratez extracția uneori, finnd mai light prăjită.
Bezzera Unica PID | Niche Zero | CS-001 | Eureka XL | Kinu Phoenix | Hario V60 | AeroPress | Klarstein Kettle | KRIBLI-GRABLI | Loveramics | VST
Prajitor de cafea
Posts: 274
Joined: Nov 2013
Cluj-Napoca
12-07-2019, 12:02
(This post was last modified: 12-07-2019, 12:03 by razvan.yume.)
Dragi espressomani,
La început de week-end vrem să vă prezentăm o cafea complexă și deosebită, cultivată pe o plantație exotică din Columbia și procesată natural, dintr-un singur soi, Caturra:
Țară de origine: Columbia
Producător: La Colombia Estate, Café Lumbus
Regiune: Antioquia
Altitudine: 1600 -1900m
Soi: Caturra
Metodă de procesare: naturală
Recoltă: Martie-Iunie 2018
Note de degustare: citrice, mere verzi, rom învechit, zahăr brun, biscuiți
Plantația La Colombia se află într-un loc magic, cu peisaje spectaculoase, bogate în vegetație luxuriantă, în regiunea Antioquia, la o altitudine între 1600 și 1900 m, având 52 de hectare de arbuști. Ferma deține și o rezervație naturală de 20 de hectare de vegetație, loc care îți taie respirația, literalmente.
Ferma este axată exclusiv pe producerea cafelei de specialitate, cultivând două soiuri: Caturra și Maragogipe. Din aceste soiuri obțin prin procesări diferite, diverse microloturi, inclusiv Caturra natural și Maragogipe natural, iar în curând cei 8000 de arbuști de Geisha/Gesha vor începe producția.
Acest lot este format dintr-un singur soi, Caturra, fiind procesat natural. Toate cireșele de cafea sunt atent selecționate manual iar uniformitatea boabelor este excepțională.
Profilul aromatic este unul foarte complex, variind de la citrice dulci la mere verzi, de la rom învechit la zahăr brun din trestie și biscuiți cu unt
Cafea, entuziasm, cunoaștere...