26-03-2012, 14:36
(This post was last modified: 26-03-2012, 14:37 by Papa Jacques.)
Pentru ca cineva trebuia sa sparga gheata pe aceasta sectiune, Liviu m-a rugat pe mine sa fac onorurile, drept pentru care ii multumesc de la bun inceput.
“Papa Jacques” este mai degraba o mica manufactura de cafea si asta pentru ca de la deschidere ne-am pozitionat pe segmentul de cafele de ferma pe care le prajim numai pe baza de comanda.
Din punctul nostru de vedere lucrurile stau cat se poate de simplu. Cafeaua verde este un produs agricol. Nu este indicat sa il consumi in stare cruda insa dupa ce este prelucrat termic (prajita), acesta devine un produs alimentar. Orice aliment este cu atat mai bun cu cat este mai proaspat.
Prajim cafea numai atunci cand primim comenzi de la partenerii nostri si numai cantitatile necesare pentru a acoperi comenzile respective. Asadar, nu avem cafea prajita pe stoc. Ca sa fac o comparatie - de ce ar sta cineva in bucatarie sa faca 7 oale cu mancare pe care apoi sa le congeleze ca sa le manance cine stie cand? Noua nu ne place risipa si consideram ca este intelept sa gatesti atunci cand iti este foame si cat iti este necesar ca sa-ti potolesti foamea.
Toate cafelele noastre sunt prajite mediu in stilul clasic: cuptor traditional in care prajim doar cafea, prajire lenta, nu adaugam zahar, nu racim fortat prin stropire cu apa. Filosofia noastra e simpla: atunci cand ai la dispozitie o cafea de foarte buna calitate este inutil sa scoti sufletul din ea prajind-o mai tare deoarece vei indeparta tot buchetul nativ al cafelei respective.
Toate cafelele noastre contin intr-o proportie sau alta diferite varietati ale Coffea Arabica. Asa cum exista varietati de mar (Ionathan, Golden, Idared etc.), varietati de struguri (Pinot Gris, Merlot, Chardonnay etc.) tot asa exista si varietati ale cafelei arabica (Typica, Bourbon, Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catuai, Caturra, Variedad Colombia, Pacas etc.). Cu riscul de a dezamagi cativa potentiali clienti, nu avem cafea robusta (coffea canephora).
Vom incerca sa aducem mereu si mereu alte cafele din cateva motive foarte simple. Pe scurt, acestea ar fi legate de conditiile atmosferice care pot influenta in bine sau in rau calitatea productiei dintr-o tara sau alta de la an la an, numarul urias de ferme care produc cafele de foarte buna calitate, dorinta de a evita o “rutina” aducand mereu aceleasi cafele si nu in ultimul rand de disponibilitatea cafelelor dintr-o anumita tara in functie suprapunerea sau nu a momentului in care facem aprovizionarea cu ciclul agricol de productie din respectiva tara.
“Papa Jacques” este mai degraba o mica manufactura de cafea si asta pentru ca de la deschidere ne-am pozitionat pe segmentul de cafele de ferma pe care le prajim numai pe baza de comanda.
Din punctul nostru de vedere lucrurile stau cat se poate de simplu. Cafeaua verde este un produs agricol. Nu este indicat sa il consumi in stare cruda insa dupa ce este prelucrat termic (prajita), acesta devine un produs alimentar. Orice aliment este cu atat mai bun cu cat este mai proaspat.
Prajim cafea numai atunci cand primim comenzi de la partenerii nostri si numai cantitatile necesare pentru a acoperi comenzile respective. Asadar, nu avem cafea prajita pe stoc. Ca sa fac o comparatie - de ce ar sta cineva in bucatarie sa faca 7 oale cu mancare pe care apoi sa le congeleze ca sa le manance cine stie cand? Noua nu ne place risipa si consideram ca este intelept sa gatesti atunci cand iti este foame si cat iti este necesar ca sa-ti potolesti foamea.
Toate cafelele noastre sunt prajite mediu in stilul clasic: cuptor traditional in care prajim doar cafea, prajire lenta, nu adaugam zahar, nu racim fortat prin stropire cu apa. Filosofia noastra e simpla: atunci cand ai la dispozitie o cafea de foarte buna calitate este inutil sa scoti sufletul din ea prajind-o mai tare deoarece vei indeparta tot buchetul nativ al cafelei respective.
Toate cafelele noastre contin intr-o proportie sau alta diferite varietati ale Coffea Arabica. Asa cum exista varietati de mar (Ionathan, Golden, Idared etc.), varietati de struguri (Pinot Gris, Merlot, Chardonnay etc.) tot asa exista si varietati ale cafelei arabica (Typica, Bourbon, Mundo Novo, Maragogype, Catimor, Catuai, Caturra, Variedad Colombia, Pacas etc.). Cu riscul de a dezamagi cativa potentiali clienti, nu avem cafea robusta (coffea canephora).
Vom incerca sa aducem mereu si mereu alte cafele din cateva motive foarte simple. Pe scurt, acestea ar fi legate de conditiile atmosferice care pot influenta in bine sau in rau calitatea productiei dintr-o tara sau alta de la an la an, numarul urias de ferme care produc cafele de foarte buna calitate, dorinta de a evita o “rutina” aducand mereu aceleasi cafele si nu in ultimul rand de disponibilitatea cafelelor dintr-o anumita tara in functie suprapunerea sau nu a momentului in care facem aprovizionarea cu ciclul agricol de productie din respectiva tara.