Hello There, Guest! Login Register


Prajitoria Dropshot Coffee Roasters ( Bucuresti )

#91
Cred ca Razvan e foarte politicos și e bine așa ca business owner, însă eu nu sunt nevoit sa fiu chiar așa.

Am o mentiune de făcut cu referire la cafelele ce dispar de pe stoc din orice magazin. Când o cafea e out of stock înseamnă ca e adios în 99% din cazuri, și nu se mai întoarce.

Cafeaua se cumpara înainte sa ajungă  și de obicei se vinde cu luni bune înainte, rar se întâmplă sa iei cafea de pe stocul local și de obicei aia se întâmplă când Ramai fără.

ca și strugurii, boabele de cafea diferă de la an la an în calitate. Nu poți sa controlezi vremea/temperatura/precipitațiile și procesarea la perfecție an de an sa ai aceas calitate, așa ca un prăjitor nu va alege aceas cafea an de an, din motive ușor de înțeles.

Si nu, la 3 luni după ce ai cumpărat o Ethiopia de la ferma X nu o sa mai găsești saci de cumpărat pentru ca ce e bun se vinde rapid și se vinde cu multe luni înainte sa ajungă marfa la prăjitor.

Deci dacă o cafea va place, go for it, cat e in stock, ca dupa ce dispare e cam gata, nu o sa mai fie niciodata la fel.
 
Reply
#92
(27-05-2022, 08:43)Darsidius Wrote: Cred ca Razvan e foarte politicos și e bine așa ca business owner, însă eu nu sunt nevoit sa fiu chiar așa.

Am o mentiune de făcut cu referire la cafelele ce dispar de pe stoc din orice magazin. Când o cafea e out of stock înseamnă ca e adios în 99% din cazuri, și nu se mai întoarce.

Cafeaua se cumpara înainte sa ajungă  și de obicei se vinde cu luni bune înainte, rar se întâmplă sa iei cafea de pe stocul local și de obicei aia se întâmplă când Ramai fără.

ca și strugurii, boabele de cafea diferă de la an la an în calitate. Nu poți sa controlezi vremea/temperatura/precipitațiile și procesarea la perfecție an de an sa ai aceas calitate, așa ca un prăjitor nu va alege aceas cafea an de an, din motive ușor de înțeles.

Si nu, la 3 luni după ce ai cumpărat o Ethiopia de la ferma X nu o sa mai găsești saci de cumpărat pentru ca ce e bun se vinde rapid și se vinde cu multe luni înainte sa ajungă marfa la prăjitor.

Deci dacă o cafea va place, go for it, cat e in stock, ca dupa ce dispare e cam gata, nu o sa mai fie niciodata la fel.

Aici sunt cateva aspecte de completat. Out of stock e o situatie in care se pot gasi cafele din acelasi lot, crop, ferma, statie de procesare,  pentru ca noi cel putin rezervam si platim cafeaua si depozitarea la furnizori logistici in Europa pe perioade ce pot tine pana la 12 luni. Deci poate fi out of stock orice cafea, de la microlot pana la profil regional cum este Ethiopia Oromo de exemplu dar sa mai existe rezervari pe care le putem accesa.  In anumite cazuri este out of stock pentru ca noi nu refacem stocul la timp din rezervarile noastre sau uneori, in cazuri mai rare, furnizorul nostru ramane out of stock pentru ca a vandut din rezervarile noastre si nu a completat la timp. Nu e frumos dar din pacate am mai patit o. 

Una peste alta, ce ar fi de retinut este ca atunci cand contractezi cafea nu este obligatoriu sa tii toata cantitatea in depozitul propriu si o poti tine la terti contra cost si poti ramane out of stock la depozitul de la prajitorie, unde spatiul e mereu limitat. La asta ma refeream si cel putin aceasta este situatia la noi.

Mai este situatia microloturilor cumparate aleatoriu, oportunistic, pe considerente de calitate si complexitate, despre care nu stim daca vor mai fi disponibile anul viitor, la ce trader sau daca vor avea aceeasi calitate, unde intr-adevar e bine sa profiti de stocul curent. In aceasta situatie, neavand rezervare certa pe recolta urmatoare nu am putea folosi exprimarea "out of stock" , ar fi inadecvata, poate la aceasta situatie s-a referit colegul Darsidius.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#93
Multumesc pt raspuns.Kercha este pur si simplu delicioasa ,si  astept cu drag noua recolta de Uraga.
Darsidius iti multumesc pentru informatii. Heart
 
Reply
#94
Imagini in premiera din noul sediu!
De la stanga spre dreapta avem intai "batranul" Coffeetool de 15kg, urmat de sample roasterul Ikawa pe masa, apoi prajitorul oficial al campionatului mondial (cel alb) Stronghold S7 Pro, folosit pentru microloturi sau prajiri experimentale, iar in dreapta cel mai tanar membru, un Loring S7 (pentru 1,4 - 7kg). Saptamana aceasta ar trebui sa vina si un Coffeetool de 30kg ca sa fie flota completa. Visul unei nopti de vara Smile 
[Image: Qj3Fbcr.jpg][Image: l9YcGNx.jpg][Image: HE7uLNf.jpg][Image: 9tZFZze.jpg]
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#95
tocmai ma pregateam sa comand si mi-am adus aminte ca am citit de curand un email de la ei, unde erau niste microloturi prajite pe Loring. dar am sters emailul si pe site nu le gasesc. dar si asa vroiam sa incerc bale mountain si morning ninja.
TIMEMORE C2, TIMEMORE FISH, CLEVER DRIPPER, AEROPRESS, V60, FRENCH PRESS
 
Reply
#96
Nu am gasit informația asta, unde e noul sediu?
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
#97
Tot in incinta Apaca, dar intr-un spatiu mai mare. Practic e vorba de locul prăjirii, cafenelele raman in aceleasi locații unde le stiam, Aviatorilor si Apaca.
#Lelit Bianca V3 #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim ~ Vacanta: #Kinu + #Kompresso
Past: #Expobar Brewtus IV #K30 
 
Reply
#98
(14-09-2022, 19:31)bobitad Wrote: tocmai ma pregateam sa comand si mi-am adus aminte ca am citit de curand un email de la ei, unde erau niste microloturi prajite pe Loring. dar am sters emailul si pe site nu le gasesc. dar si asa vroiam sa incerc bale mountain si morning ninja.

Salut Smile

Daca nu ai comandat, microloturile la cafea la care facea referire mailul anterior sunt Ethiopia Israel Debeka Farm si Ethiopia Israel Adola, recolta 2021 2022, Debeka e prajit in sarje de 15 kg pe Coffeetool si a iesit atat de bun ca nici nu ne- am mai complicat sa-l facem pe Loring, Adola e prajita in sarje de 6 kg pe Loring. Este extrem de interesant ca aceste cafele care deja apartin recoltei trecute sunt extrem de gustoase, dulci, fructate, definite. In plus le-am optimizat preturile si as putea spune ca sunt o mare ocazie fara a fi neaparat in vreo oferta speciala. Cred ca mai avem 5 6 saci din fiecare doar. 

La fel si Ethiopia Israel Kercha, este intr-o forma extraordinara, prajire pe Loring, small batch, stoc limitat, recolta 2021-2022.

Profit de ocazie sa va mai ofer cateva informatii despre activitatea noastra, nu am mai intrat de ceva vreme pe forum in perioada vacantei. 

Un subiect interesant sunt Ethiopiile noi, recolta 2022-2023, avem o scadere a calitatii procesarii care se remarca la nivel de tara, nu doar la nivel de furnizori individuali. Instabilitatea socio-economica din Africa isi spune cuvantul si victima colaterala in 2022 este cafeaua din Etiopia, spre exemplu rezervarile noastre, peste 30 de saci din Bale Mountain si Anasora procesare anaeroba a trebuit sa le anulam pentru ca 2 secvente de preshipment samples au fost sub complexitatea cu care ne am obisnuit si decizia a fost sa renuntam. Uraga recolta noua la fel am fost nevoiti sa o anulam desi acum 2 ani facea senzatie cu aromele de caisa coapta si rom. Paradoxul trist este ca in 2020 cafelele din Ethiopia eramul mult mai ieftine si mult mai bune iar acum cand au crecut preturile a scazut calitatea Sad Discutam mereu cu partnerul nostru Israel Degfa care ne a explicat ca ultimii doi ani au fost extrem de provocatori pentru intreg business ul de cafea, datorita tulburarilor sociale si efectului pandemiei.

Deci pentru Bale Mountain recomandam sa profitati de cei cativa saci ce au ramas doar din recolta actuala Smile 

O cafea care ne-a "chinuit" un pic la prajire datorita boabelor cu un screen size extrem de mic dar care acum are un profil bun este Nicaragua Perla, o cafea confort la un pret accesibil care are totusi o complexitate ce ne a dat curaj sa o abordam mai light decat ne am fi asteptat in acest segment de pret. Este extrem de easy going, o recomand, prajita tot in sarje mici. Din Nicaragua asteptamcateva microloturi recolta noua pe final de an, este in sezon, dar si o alternativa confort la Perla, care urmeaza sa se termine in curand. 

La capitotolul noutati, tocmai am terminat un cupping interesant pe recolta noua din Guatemala, am rezervat un microlot pe care l a avut si Square Mile, o combinatie extrem de interesanta de arome citrice dulcegi de portocale si un caramel nutty de toffee, probabil va merge bine pe espresso, avem doar 4 saci. Mai urmeaza sa vina 4 saci din alt microlot mult mai fructat si clean cu subtile note de fructe tropicale, mai potrivit pentru un omniroast si o Gheisha tot Guatemala, o noutate pentru noi Smile 

As fi recomandat El Salvador El Carrizal dar a zburat efectiv, cred ca mai avem doar 1 sac. Pregatim un microlot spectaculos din Columbia care sa inlocuiasca mult iubita Geminga, si in premiera pentru noi, un nanolot de Kenya procesare naturala.

Inchei cu blendurile, Lava Cake si El Kapitan sunt in super top vanzari, "ameninta" Milky Way Smile Urmeaza un refresh la 3 blenduri existente insa asteptam recolta noua de brazilii sa ne soseasca pentru ca vor trebuie revizuite profilele de prajire.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
#99
asteptam  Gheisha din Guatemala. de comandat am comandat, deci o sa prind si eu Bale MountainSmile

data viitoare vedem ce e cu Ethiopiile prajite mai light, daca mai prind.
TIMEMORE C2, TIMEMORE FISH, CLEVER DRIPPER, AEROPRESS, V60, FRENCH PRESS
 
Reply
Servus. Din oferta de pe site, ce blend aduce mai mult spre italience? Big Grin Mersi.
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
Coffeemilk iti raspund si eu ca am testat, Morning Ninja Smile e delicioasa, aciditateal scazuta, gust f fain de ciocolata amaruie si unt de arahide
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Nu vreau să fac spam dar asta am încercat-o, și dark sin (dacă rețin) deci altceva. Smile
Dar mersi oricum.
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
(22-09-2022, 20:40)coffeemilk Wrote: Servus. Din oferta de pe site, ce blend aduce mai mult spre italience? Big Grin Mersi.

Din experieta mea, cu toate ca in ultimii ani am descoperit si la noi blenduri remarcabile si uimitor de reusite, absolut nici unul, dar nici unul nu a semanat indeajuns de tare cu ceva italienesc, incat sa ii tina locul. Dar nici nu cred ca a incercat cineva la noi sa faca asta si probabil nici nu ar avea sens.

Sunt unele care aduc cat de cat a celor din Torino sau Trieste, si ca profil aromatic chiar mult mai reusite decat ale lor, pastrand in linii mari si baza texturii si a mouthfeel-ului.

De la Dropshot poti incerca cu incredere deplina (daca nu ai facut-o deja) blendul crematic, eu i-am dat mereu 10 pct din 10 Smile
Lelit Bianca V2 | G-iota | Honne | Niche Zero | Bravo tools | Duomo 8 | VST, IMS baskets | Kompresso/Krinder
Past: Fiorenzato F64 EVO | Quamar T48 AUT | Rancilio Rocky | Rancilio Silvia V3 | Reg Barber Tall C-Flat |

 
 
Reply
Damian, mersi de feedback și nu numai. Crematic atunci să fie. Big Grin
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
Comandat Crematic, El Kapitan și Aromatic Blend, sper să fie 'parpolite' bine. Big Grin
Mulțumesc Dragoș și Damian.   Az
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
Eu tocmai am baut lava cake blend...excelent, low acidity dar totuși se simte un pic o aciditate discreta.
Am prins si comanda inainte sa creasca preturile Smile
Chiar si asa, ramane printre cele mai ok preturi fata de alte prajitorii daca comanzi la 500g sau 1kg
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Am comandat 500 de grămuțețe din blend-ul Lava Cake și cu mâna pe irimă mi se pare cel mai tare blend "care" l-am băut vreodată pe la noi. Este extraordinar: perfect prăjit, echilibrat d.p.d.v. al aromelor și are acel gust plăcut de ferment (de la procesarea natural).

Răzvan, ești tătic, bravo! Cheapeau!
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Am vrut să comand și Lava Cake, dar am zis pas din cauza gradului de prăjire, nu știu dacă m-am înșelat sau nu. Big Grin
N-ați putut și voi să scrieți mai repede!? Tongue
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
Pai depinde... daca nu iti place deloc aciditatea poate e mai bine crematic blend Wink
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
Je ne sais pas, pt. mine nu este deloc acid Lava Cake. Bine, nu am PID deci poate îl trag la 95 de grade de fapt. Naiba știe. Big Grin
Lelit PL41LEM + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Eu am tras lava cake pe kompresso și poate de-aia.. pe lelit cu pid la 93 gr a avut mai putina aciditate
Lelit PL81T, ​Kinu M47 Phoenix
​​​​​​Deplasare: Cafflano Kompresso, Bialetti Brikka (made in Omegna:)
Ex: Saeco Poemia, Hario Skerton 
 
Reply
După ce dădusem comanda am zis să arunc un ochi în istoric comenzi și ce să vezi, Crematic o încercasem, nu țin minte să mă fi dat pe spate, na, poate sunt eu nob și d'aia, cu ocazia asta mai primește o șansă de 1 kg. Smile ))))))
Gaggia Classic 2012 & ARCO
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)