Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
cam asa ceva. am gasit-o pe net si mi s-a parut hazlie. am pus-o aici sa va distrati si voi.
Expobar Leva DB pompa rotativa, Mühle M68, Mazzer Major, Huky 500
Home coffee roasting is as fun and easy, or as exacting and technical, as you want to make it.
In ultima vreme sunt foarte multumit de ceea ce rezulta din melanjul de espresso si crema de lapte bine frotata. Asa incat las o mostra a delicioaselor minute petrecute cu o cafea. Secunda zero...
(sortiment Java a la Sarkis)
(07-05-2012, 22:43)Lyvyoo Wrote: Hai ca incepi sa te pricepi! Tulip-ul asta e destul de greu de facut! E doar din turnare facut?
da , doar din turnare.Cele desenate cu o scobitoare mi se par destul de usor de facut si nu imi place ideea sa pun altceva in cappuccino decat expresso si lapte.
La Marzocco GS3 AV + MAHLKONIG K30 - SSP 65mm burrs.
Dupa cateva zile de trait in casa cu vario si classic, am reusit sa obtin prima imitatie de rosetta . Cand am vazut ca intr-adevar reusesc sa separ spuma de cafea, m-am blocat si am uitat sa mai umplu ceasca )
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
Felicitari pentru indemanare... Mai ai de lucrat la crema. Un sfat in caz ca nu ai facut-o. Scoate plasticul de la exterior si lasa-l pe cel ce sta pe teava. Eu am obtinut cele mai bune rezultate astfel la aspectul cremei.
Mersi!
Am scos plasticul, exersez cu bratul gol dar mi se pare prea scurt, trebuie sa inclin foarte mult latiera ca suprafata laptelui sa ajunga la capatul bratului. Daca pun mai mult lapte, latiera va fi plina mai mult decat pe jumatate, ceea ce e prea mult. Latiera e de 500 ml, poate o idee prea mare.
Profitec Pro 700, Eureka Olympus 75E, GeneCafe CBR 101
La concursul tau de extrageri nu ma bag. La mine nu curge spectaculos ca nu e portafiltru bottomless.
La latte mai merge insa nu am tehnica de latte artist. Inca.
M-as auto-denumi drept combinator de espresso cu lapte aceptabil de cremos :-)
(11-09-2012, 18:09)okayo Wrote: La concursul tau de extrageri nu ma bag. La mine nu curge spectaculos ca nu e portafiltru bottomless.
La latte mai merge insa nu am tehnica de latte artist. Inca.
M-as auto-denumi drept combinator de espresso cu lapte aceptabil de cremos :-)
Cred ca te refereai la portafiltru. Nu cred ca as face achizitia doar pentru partea artistica. As face-o daca nu ar fi stropi la extrageti si daca as stii ca partea de metal incinsa a portafiltrului meu influenteaza negativ gustul