Hello There, Guest! Login Register


Portfiltru montat pe grup intre cafele

#1
Raportat la cana am inteles , este bine sa fie calda cand se face extractia in ea , dar portfiltrul ?
Voi tineti portfiltrul montat la grup intre cafele ?
Este bine sa se rasneasca in el fiind fierbinte , temperatura deteriorand totusi cafeaua , unii recomanda portfiltrul sa fie tinut si incalzit odata cu grupul !


Cum o fi mai bine ?
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#2
Eu încălzesc portafiltrul împreună cu grupul , râșnesc cafeaua in sita rece, tampez , pun zita in portafiltru și încep extracția
Quamar Q13 E, Bezzera Strega
Bodum Bistro French Press, Hario (concediu si la munca)
 
Reply
#3
Eu nu las portafiltrul în grup, pentru că atunci când îl strâng tare poate ieși cu tot cu garnitură și dacă nu-l strâng mă trezesc cu el pe picioare. Îl montez înainte de extracție și dau drumul la apă să-l încalzesc alături de ceașcă și sită.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#4
da, macinatura tinuta prea mult in mediu fierbinte, se coace, se degradeaza;
dar nu e cazul celor cateva (zeci de ) secunde intre armarea portafiltrului si inceperea shot-ului;

e mult mai semnificativ rolul portafiltrului in economia termica a masinii;
in legatura cu asta, procedeele variaza, dupa capul si experienta fiecaruia;

ideea suficient de generala este ca portafiltrul se armeaza de la pornirea masinii si se tine cat de mult posibil armat, cu sau fara sita;

ce vad important in toate astea, este respectarea cat mai strict posibil, a aceleiasi proceduri de lucru cu portafiltrul, pentru a asigura cat de cat o consistenta a shot-urilor!

cu sau fara portafiltru, inseamna cateva grade diferenta in temperatura grupului si asta se reflecta in temperatura de extractie;

in ce ma priveste, uit mereu sa pun portafiltrul de la inceput, dar il pun cu cateva minute inainte de primul shot, sau, mai adesea, il incalzesc intr-o cana in care torn apa din boiler si il armez pana pregatesc prima sita (lucrez cu 2 site);
________________________________________________________________________________________
Strega_mod(esp32)/ MaraX_mod(esp32)/ Sette_270/ Macap_m7/ prajitor_fluid_bed_diy_(4Kg/luna)
 
Reply
#5
(14-11-2015, 15:08)radudani Wrote: da, macinatura tinuta prea mult in mediu fierbinte, se coace, se degradeaza;
dar nu e cazul celor cateva (zeci de ) secunde intre armarea portafiltrului si inceperea shot-ului;

e mult mai semnificativ rolul portafiltrului in economia termica a masinii;
in legatura cu asta, procedeele variaza, dupa capul si experienta fiecaruia;

ideea suficient de generala este ca portafiltrul se armeaza de la pornirea masinii si se tine cat de mult posibil armat, cu sau fara sita;

ce vad important in toate astea, este respectarea cat mai strict posibil, a aceleiasi proceduri de lucru cu portafiltrul, pentru a asigura cat de cat o consistenta a shot-urilor!

cu sau fara portafiltru, inseamna cateva grade diferenta in temperatura grupului si asta se reflecta in temperatura de extractie;

in ce ma priveste, uit mereu sa pun portafiltrul de la inceput, dar il pun cu cateva minute inainte de primul shot, sau, mai adesea, il incalzesc intr-o cana in care torn apa din boiler si il armez pana pregatesc prima sita (lucrez cu 2 site);
Tot vorbesti de 'armat' , ce vrea sa insemne asta , cum adica armezi portafiltrul  ??
Vibiemme Domobar Super 2B PID , Eric Termometru , Mahlkonig K30 Vario , Kinu M38 , Tamper dinamometric Macap CPM 2, 57.5mm (14kg forta)  , Hottop kn 8828p 2k , BWT bestmax SOFT | Coffee & Vending , Brewista Smart Scale , French Press , Brewista Smart pour kettle , Chemex . 
 
Reply
#6
Se refera la montarea portafiltrului la grupul espressorului...
:: Gaggia Classic :: Ascaso i-2 D ::
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)