Hello There, Guest! Login Register

Politica Metro Cash&Carry (sau 'Clienti, carati-va cu tot cu cash!')

Nu stiu ce experienta aveti voi in alte locatii, dar la Metro Craiova atitudinea fata de clienti este incredibila.

Saptamana trecuta am facut o vizita pentru ca vazusem anterior ca aveau latiere de 350ml si ceva termometre, plus alte acareturi. In urma acestei ultime experiente, mi-am promis sa nu mai calc niciodata acolo.

Daca va incumetati sa cititi, incep cu inceputul (long story).

In urma cu ceva ani, fiind in traseul nostru, am mers cu un coleg de serviciu ce sa facem unele cumparaturi pentru firma. Acesta a sugerat sa-mi faca si eu o legitimatie, eu avand mai des drum in Craiova, just in case.

Redau din memorie dialogul cu reprezentanta Metro:

- Pai aveti deja cinci legitimatii pe firma!
- Asa, si nu mai putem face?
- Pai facem, dar anulam alta!

De ce, as completa eu acum, le aveti numarate? Aveti limita la numarul de cumparatori? In fine, nu am mai facut. Dar am mers ulterior sa-mi fac una pe firma proprie
Nope, nu s-a putut, aveam stampila, dar nu aveam actele firmei in original!
Pai nici nu aveam de ce, plecasem la cumparaturi, nu la Registrul Comertului! Tineam copii in masina, nu toate dosarele firmei, ca poate intreaba casiera.

Apoi a venit criza...
Mergeau angajatii Metro din poarta-n poarta sa intrebe daca dorim legitimatii. Eu nu am mai dorit, dar i-au facut sotiei. Fara acte in original.
Vindeau si pe tichete de masa sau cadou, cu afis mare la casa!

Ok, daca tot aveam legitimatie, am mers din nou. Ne intampina un domn prezentabil de la paza:

- Nu puteti intra!
- De ce?
- Pe aici intra numai clientii Silver! Dvs. folositi intrarea de la coltul cladirii.
- Ne cerem scuze!

Am mai trecut de doua ori, dar nu am cumparat nimic pentru ca nu prea aveam ce, iar preturile de la raft erau insultatoare. Ca de obicei, era un privilegiu sa poti cumpara de la Metro. Trebuia sa platesti pentru asta.

Pana vineri, cand am mers din nou, asa cum spuneam. Nu am mai gasit latiera, bineinteles, dar am luat un termometru si ceva lucruri pentru bebe.
Mergem la casa sa platim.
Dialog:

- Nu puteti cumpara!
- Poftiti?
- Nu e buna legitimatia.
- De ce??
- E suspendata. Nu ati mai cumparat de mult timp de la noi!!! Fie mergeti la biroul de informatii, fie cumparati pe legitimatia altei persoane.

Evident, am lasat toate lucrurile la casa si nu am mai cumparat nimic. A fost picatura care a umplut paharul.

Ce sa zic, le doresc succes celor de la Metro Craiova, iar pe voi va felicit daca ati avut rabdarea sa cititi pana la capat!
Si incalecai pe-o sa...

PS. Nu mai spun ca iesirea pentru clienti (probabil cei prosti, nu Silver), da intr-o 'bucatarie' sau ceva, unde se coc placinte si altele asemenea, ajungand la masina pe deplin imbibat cu diverse de miresme culinare, de parca tocmai ai parasit Master Chef.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60
Prev: Lelit 41TEM | Gaggia MDF

Reply
Adevarul ca ,toata povestea asta cu legitimatii pentru a intra intr-un magazin "cu de toate" ca intr-un club select ,mi se pare suprema tampenie in domeniul comertului.Singurul criteriu ar fi de domeniul absurdului si ar suna cam asa" cea mai buna cale de alunga clientii este sa le faci legitimatii.Punct ,si nu se zareste nici un capat,e abisul mintii.
LELIT Bianca black V3, Bentwood, Vst 18, 20,25.

Reply
Din punctul meu de vedere, pot sa faca ce vor, inclusiv legitimatii. Daca nu pot sa cumpar de la ei, asta e, merg in alta parte, dar nu inseamna ca trebuia sa fiu insultat absolut de fiecare data cand incercam sa cumpar de la ei. Si eu am povestit varianta "scurta", nu mai spun ce au patit si alti colegi/cunostinte.

Tot pe baza de legitimatii functioneaza si Selgros, si tot preturi mari au la raft, dar acolo macar nu m-a "scuipat" nimeni (scuzati limbajul) cand am intrat la ei, indiferent ca am cumparat mai mult, mai putin sau deloc.
Puteam sa-mi fac legitimatie valabila o zi, de ex, iar in final mi-au facut pe persoana fizica (vorba lu' Marean).

Odata am gasit cesti pentru espresso, dupa ce cautasem disperat prin toate magazinele si nu gasisem. Desi era singurul articol pe care l-am luat in ziua aceea si nu aveam nici legitimatie, casiera a fost foarte draguta si m-a ajutat sa rezolv problema.
Expobar Leva | Gaggia Evo | Eureka Single Dose | Fiorenzato F5 | Kinu Phoenix | Aeropress | V60

Reply
Mesajul e simplu - daca esti genul de client persoana fizica de Carrefour/ Auchan nu te doresc, iar tu te supui riscului de a nu trece mereu de filtrele lor.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
(17-03-2015, 18:12)organon Wrote: Adevarul ca ,toata povestea asta cu legitimatii pentru a intra intr-un magazin  "cu de toate"  ca intr-un club select ,mi se pare suprema tampenie in domeniul comertului.Singurul criteriu ar fi de domeniul absurdului si ar suna cam asa" cea mai buna cale de alunga clientii este sa le faci legitimatii.Punct ,si nu se zareste nici un capat,e abisul mintii.

Din punct de vedere tehnic, ideea este buna. Vorbim de un magazin care nu vinde la bucata si care se adreseaza firmelor.
Firme care vor factura, evident.
Ai vazut ce inseamna in hypermarketuri (Cora, Carrefour, etc) sa iei factura...?
Bezzera Aria, PL41TEM, G-IotaVS, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(18-03-2015, 00:04)Lyvyoo Wrote: Mesajul e simplu - daca esti genul de client persoana fizica de Carrefour/  Auchan nu te doresc, iar tu te supui riscului  de a nu trece mereu de filtrele lor.

De acord, nu am pretentia sa doreasca un client de Auchan, dar felul in care transmit mesajul nu este justificat de nimic.

In plus, nu ii obliga nimeni sa vanda en detail. De ce nu spun ca vand numai la palet si atunci eu merg la Auchan. In fond, ei m-au invitat sa intru in magazin, atunci cand i-au facut legitimatie sotiei din initiativa lor.
Si cumparau firmele marfa pe tichete de masa?

Reply
Scuze pentru dublu post, dar nu am mai putut edita.

Se pare ca ei trateaza la fel si clientii Silver. Prima legitimatie solicitata era pe o firma client Silver, deci nu am fost numai in calitate de client de Auchan.
Alti colegi au fost tot in calitate de clienti Silver si au beneficiat de un tratament asemanator.

Reply
Poate sa ma ajute cineva cu un cont pe Metro magazinul online?
Vreau sa comand ceva de la electrocasnice.

Mersi!
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Bentwood V63, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo scale
Brew: Tsumabe/CT62/Orea porcelain + Timemore Sculptor 078, Pearl 2021
Travel: Outin Nano + Kinu M47

Reply
Pentru asta parca îți trebuie legitimație de metro.
Raul, consumator zilnic de cafea (si de vin rosu!)
Gaggia Classic, Home Vario Mahlkonig, tamper Concept-Art, Filtru Bezzera nepresurizat pt 2 cesti, 14g, 58mm

Reply
Pe baza legitimatiei se poate face si cont online. Deci are cineva legitimatie? :)
Espresso: Vesuvius Evo Leva + Bentwood V63, Pullman BigStep 54.9mm (custom made), BooKoo scale
Brew: Tsumabe/CT62/Orea porcelain + Timemore Sculptor 078, Pearl 2021
Travel: Outin Nano + Kinu M47

Reply
Pe mine momentan nu m-a tratat nimeni asa de urat de la Metro, ce-i drept am mers doar la cel din Cluj :)) dar treaba cu legitimatia complica cumparaturile foarte tare...

Reply
Stefania, am editat semnatura. Sper ca esti constienta ca nu ai venit pe un forum de espresso sa faci reclama la un magazin de incaltaminte... Suntem oameni seriosi.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)