Hello There, Guest! Login Register


Planeitatea unor cutite plate stranse prea tare

#1
Lightbulb 
A trecut mai bine de un an de la ultima revizie a loialei Rancilio MD50 asa ca pentru weekend-ul acesta am programat una mai detaliata ce consta in verificare rulmenti, realizare sistem stepless cu ax melcat, verificare planeitate cutite si pozitia motorului, implicit a portcutitului inferior.

Inca nu stiu cum voi verifica pozitia portcutitului inferior insa am cateva idei si scule cu care sper s-o scot la lumina Smile.
Data trecuta, odata cu vechile cutite, piticii mi-au spus ca musai trebuie sa schimb si suruburile clasice cu crestatura si capete usor cilindrice cu unele PZ, cu capete rotunjite si profil mai mic pentru evacuarea facila a macinaturii prin zonele respective.
Din cate imi aduc aminte, am strans cu simt de raspundere toate cele 6 suruburi si abia acum am realizat ca s-au deformat putin cutitele.

Inca nu l-am verificat pe cel inferior dar sus sunt cateva zone joase de pana la o sutime, iar cele inalte ajung la aceeasi valoare.
Planeitatea mesei este decenta, se incadreaza in 20 microni pe toata lungimea ei si probabil undeva la cel mult 2um suprafata referinta de sub cutit.

Imi cer scuze pentru calitatea filmarii, in special pentru primele secunde in care am uitat de camera Big Grin si pozitia comparatorului.
Pentru data viitoare pregatesc un setup mai zdravan cu trepied si o placa din granit Smile.

https://streamable.com/jkyywd


[Image: oyDa6Ot.png]
 
Reply
#2
Am revenit cu un scurt update si totodata cu o neclaritate in privinta rotatiilor optime ale cutitului.
Azi am schimbat rulmentii si uitandu-ma la monstruozitatea de 4kg si 450W pornita de cateva ori pe zi pentru cateva grame de cafea, ma intreb daca ar merge inlocuita cu un motor de mici dimensiuni, cuplu mare si rpm mic... sa zicem cel mult 600 rpm.

Stiu ca s-a mai discutat pe forum dar cum subiectul nu prezenta interes la acea vreme, am pierdut urma discutiilor respective.
De aici intrebarea: care sunt rotatiile optime recomandate in cazul cutitelor plate?

Eu m-am gandit la un nou motor de 200W, transmisie prin curea si 600-700rpm.

[Image: wsOHMiA.jpg]
 
Reply
#3
https://pics.me.me/downsizing-it-happens...229664.png

nu stiu daca downsizing este o directie buna.. vine cu alte costuri
--Only God Can Judge Me--
 
 
Reply
#4
Ma gandeam sa mai storc ceva din ce pot oferi cutitele de 64mm si daca tot e pe masa de operatie, consider ca e momentul oportun pentru un mic experiment Big Grin.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)