Espressoman fresh
Constanța
Salutare ! Sunt și eu posesorul unui rancillio silvia și am tot citit pe net că dacă îi instalez un PID face o cafea grozavă. Mă puteți sfătui? Ce pid, dacă cunoașteți pe cineva care instalează, etc..
Menționez că sunt din Constanța. Vă mulțumesc!
Priviți spre orizont, nu spre pământ
Craiova
21-09-2025, 23:02
(Edited 21-09-2025, 23:04 by renatoa.)
Face el cafea buna si fara PID, daca depui efort sa stapanesti intelegi si sa masina.
Reciproca fiind la fel de adevarata, prezenta unui PID nu iti va garanta ca toate cafelele iti ies bune, nu e pus acolo sa te atentioneze de multe alte lucruri pe care le poti gresi...
Singura incercare de care s-a scris aici e asta:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...lio-Silvia.
Au mai fost si la vanzare cateva exemplare modate, cerceteaza bursa ca sa le vezi cum arata si cum au abordat problema altii.
Mai sunt cateva topice unde s-a discutat necesitatea, ar fi bine sa la parcurgi inainte de a te decide daca dai gauri in carcasa.
Espressoman fresh
Constanța
Face, corect, dar tot încerc metode ce văd pe internet... și pare că iese slabă, apă chioară gen.
Am să mai studiez, mulțumesc!
Eventual dacă aveți ceva video/tutoriale cum să prepari o cafea la acest dispozitiv...
Craiova
Sigur nu temperatura e de vina pentru... aqua chiorensis...
Pana sa dam vina pe espressor, nu stim ce cafea folositi, cum o macinati, cum pregatiti pucul...
Espressoman infocat
Boldesti-Scaeni, Prahova
(21-09-2025, 21:13)tuda01 Wrote: Salutare ! Sunt și eu posesorul unui rancillio silvia și am tot citit pe net că dacă îi instalez un PID face o cafea grozavă. Mă puteți sfătui? Ce pid, dacă cunoașteți pe cineva care instalează, etc..
Salut,
Eu am realizat "Automatizarea Rancilio Silvia" despre care ti-a vorbit
@renatoa.
In afara de controller PID si manometru i-am montat si preinfuzie reglabila intre 0...10 secunde. Daca erai mai aproape as fi putut sa te ajut dar asa, tu in Constanta eu in Prahova, e greu.
Nu trebuie sa fii descurajat, asa e la inceput, cauta videoclipuri, e plin netul de videoclipuri cu Rancilio Silvia si vei invata sa-l folosesti. Pot sa-ti spun ca ai facut o achizitie foarte buna, espressorul este foarte fiabil, firma Rancilio fabrica espressoare profesionale si decat doua modele pentru uz casnic Rancilio Silvia si de curand Rancilio Silvia Pro X, dual boiler. Au folosit componente de calitate la fabricarea lor ce le confera o mare fiabilitate.
Extractii reusite !
Rancilio Silvia E, PID Toho Electronics Inc., Rancilio naked PF, IMS RA 200 IM Flat Shower Screen, IMS & VST Filter Baskets, motorized Kinu Classic M47 + Pour-Over Burr, motorized Kinu M47 Simplicity, Hario V60, Hario Cold Brew, Bodum French Press.
Craiova
24-10-2025, 19:35
(Edited 24-10-2025, 19:35 by renatoa.)
(21-09-2025, 21:13)tuda01 Wrote: Salutare ! Sunt și eu posesorul unui rancillio silvia și am tot citit pe net că dacă îi instalez un PID face o cafea grozavă. Mă puteți sfătui? Ce pid, dacă cunoașteți pe cineva care instalează, etc..
Daca nu ai luat inca o decizie, am vazut azi ca GaggiMate a fost facut si pentru Silvia.
https://docs.gaggimate.eu/docs/installation-silvia/
Nu e (doar) PID, e MULT mai mult... iti transforma masina in ceva... indecent
Asta daca esti dispus sa investesti 150-200 Euro, in functie cat de avansat vrei sa il faci.
Daca nu ai talentele necesare ca sa montezi tot ce vezi acolo, as fi onorat sa fac eu lucrarea pro bono, ca sa deschidem si aceasta noua cale de evolutie in comunitatea noastra.