Hello There, Guest! Login Register

Piatra in punga cu boabe de la Dropshot

Cei care tineti boabele in hopper, mare grija cand varstati punga.
Era sa raman fara rasnita.
De obicei si eu le tin in hopper, norocul meu a fost ca acum am mai multe tipuri de cafea si folosesc single dosing si am apucat sa vad piatra.

[Image: 9IAIrUu.jpg][Image: ztZtxfo.jpg]
Lelit PL62X | Eureka Mignon Specialita
Ex: Gaggia Classic Pro | Kinu M47 Phoenix

Reply
Ouch. Se întâmplă și la case mai mari.
De obicei râșnițele au protecție (la motor, nu și la cuțite).
E bine că ai depistat și că ai împărtășit situația, astfel pot și cei de la Dropshot să-și perfecționeze procesul de producție.
Succes!
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Iti faci destoner si cu un aspirator, nu exista scuze ca ar fi prea scump...

Reply
Destonerul se bazeaza pe densitate. Daca pietricica are densitate apropiata cu a bobului de cafea, de unde sa stie curentul de aer ca trebuie eliminata…?
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
(24-08-2023, 15:11)Mihai L Wrote: Destonerul se bazeaza pe densitate. Daca pietricica are densitate apropiata cu a bobului de cafea, de unde sa stie curentul de aer ca trebuie eliminata…?

Exact, pe asta se bazeaza... ca piatra are densitatea mai mare.
Chiar si o piatra "usoara" cum e calcarul, are de 5x mai mare densitatea decat cafeaua prajita... 2.6 vs 0.5 g/ cm^3
Daca ar fi vreun calcar oricum nu ar face probleme la cutite... credeti ca o creta bagata in rasnita creeaza probleme ?

Reply
A greși e omenește.
Greșesc ei și cei de la NASA de îi aude toată planeta....
Eu nu cred că Dropshot nu are destoner, mai greu cu angajații care de multe ori se dau deștepți și sar peste etape importante sau din greșeală.... tot felul de situații ... ește si perioadă de concedii .....
Toper Cafemino 1kg + TC4ESP, ACS Vostok , Expobar Brewtus, Gaggia Mini - extra spring+Pid, La Pavoni Professional, Cafflano Kompresso, Mypressi v.2, Flair Pro 2, Niche Zero, ARCO-duo, Kinu Phoenix, 1Zpresso.

Reply
Eu nu inteleg de ce va mira? pietre s-au gasit si la cele mai mari prajitorii din lume, e normal.
Roest L100+, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply
(24-08-2023, 15:18)renatoa Wrote:
(24-08-2023, 15:11)Mihai L Wrote: Destonerul se bazeaza pe densitate. Daca pietricica are densitate apropiata cu a bobului de cafea, de unde sa stie curentul de aer ca trebuie eliminata…?

Exact, pe asta se bazeaza... ca piatra are densitatea mai mare.
Chiar si o piatra "usoara" cum e calcarul, are de 5x mai mare densitatea decat cafeaua prajita... 2.6 vs 0.5 g/ cm^3
Daca ar fi vreun calcar oricum nu ar face probleme la cutite... credeti ca o creta bagata in rasnita creeaza probleme ?

Poate fi si o bula de aer prinsa in interior. Sau orice alt material cu o greutate apropiata cu a bobului de cafea.
PL41TEM, Eureka Mignon Specialita, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono

Reply
Nu spune nimeni ca nu este omeneste sa gresesti, dar le-am dat un mail ieri sa-i intreb ce s-ar fi intamplat daca imi pocnea rasnita si nu au binevoit sa-mi raspunda. Motiv pentru care nu voi mai lua cafea de la ei.

Reply
(24-08-2023, 16:00)damsteric Wrote: Nu spune nimeni ca nu este omeneste sa gresesti, dar le-am dat un mail ieri sa-i intreb ce s-ar fi intamplat daca imi pocnea rasnita si nu au binevoit sa-mi raspunda. Motiv pentru care nu voi mai lua cafea de la ei.
Asta este alta poveste. Dar eu nu aș renunța, aș suna la telefon pentru a fi sigur că au primit mesajul. Până la urmă tu cumperi cafeaua de la ei pentru că îți place cafeaua lor (dacă îți place) nu că sunt ei oameni faini sau nu.

Reply
(24-08-2023, 16:00)damsteric Wrote: Nu spune nimeni ca nu este omeneste sa gresesti, dar le-am dat un mail ieri sa-i intreb ce s-ar fi intamplat daca imi pocnea rasnita si nu au binevoit sa-mi raspunda. Motiv pentru care nu voi mai lua cafea de la ei.

La intrebarea asta ce ai fi vrut sa raspunda…?
Nu mai zic ca nu poti demonstra ca piatra e de la cafeaua lor si nu de la alt furnizor.

Daca iei o punga din piata care este garantata ca tine 5kg si se rupe cu 4.5kg (doua sticle de sampanie de 1000 lei bucata), probabil iti vor inlocui punga.

Reply
pana la urma... scopul trecerii pe single dose este si ca sa inspectezi ce boabe iti injectezi...
ma indoiesc ca si cei mari ar face o piguleala de nu mai ramane nici un quaker in punga...

Reply
(24-08-2023, 16:23)Mihai L Wrote:

La intrebarea asta ce ai fi vrut sa raspunda…?
Nu mai zic ca nu poti demonstra ca piatra e de la cafeaua lor si nu de la alt furnizor.

Daca iei o punga din piata care este garantata ca tine 5kg si se rupe cu 4.5kg (doua sticle de sampanie de 1000 lei bucata), probabil iti vor inlocui punga.

Hmm, nu stiu ce ar fi putut sa raspunda, orice?
Daca incepem cu presupuneri de genul, ca nu pot sa demonstrez de unde vine piatra, nu mai are sens discutia.
Oricum nu am postat aici ca sa intru in polemici, fiecare intelege ce doreste.

Reply
Legal, este greu de demonstrat in cazul in care stricai rasnita din cauza pietrei.

Nu are incadrare penala, ramanand partea civila de solutionat. Si dupa 3 ani si ceva zeci mii de lei cheltuiti.

Reply
In general, in cazuri similare ti se inlocuieste produsul sau ti se returneaza valoarea produsului cu defect.
E cam ciudat sa ceri banii pe reparatia unei rasnite de 5000 euro sau pentru una de 50 euro.

Reply
Uite cum se rezolvă la case mai mari https://reddit.com/r/JamesHoffmann/s/7SgEsCGeVu
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Ciudat nu este si nici nu ar trebui.

Doar ca sistemul legal iar raspunderea comerciantului fata de client la noi nu e apa de trandafir

Reply
Am gasit si la Manhattan si la Kawa cate o pietricica.
Din muuuulte pungi.
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Bravo Tools, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47

Reply
Și eu am pățit (1 data in muuuulte kg consumate) sa găsesc la un prăjitor de renume din țara și mi-au oferit o explicație logica și de bun simt: destoner-ul nu face diferența între boaba de cafea și “pietricica” cu aceleași caracteristici ca o boaba de cafea (densitate/greutate/volum) și oricum, in acel caz, acea “pietricica” ar fi trecut fără probleme prin râșnița fără a deteriora Cuțitele.

Toate astea la telefon, cu scuzele de rigoare. Totuși sunt și ei oameni, se mai greșește, și problema bănuiesc ca nu e chiar așa mare cum pare.

cat e de tare/densa piatra? Dacă e foarte “aerată” e posibil sa nu fi afectat deloc Cuțitele.

Reply
Pana la urma am fost contactat de catre Razvan. Fiind perioada de concedii, nu au apucat sa imi citeasca mailul si si-a cerut scuze pentru lipsa reactiei. Am fost asigurat ca a fost o eroare umana, ceea ce este de inteles si ca isi imbunatatesc constant modul de rasnire, din ce mi-a explicat, urmeaza sa mai adauge inca un filtru (destoner), pe langa cele doua deja existente. Problema a fost solutionata si produsul va fi inlocuit.

Reply
Am avut si eu experienta neplacuta, am prins o piatra intr-o punga de cafea de la o prajitorie de la noi. Din pacate eu n-am gasit piatra decat dupa ce am macinat-o si am ciobit cutitul rasnitei. Am luat legatura cu cei de la prajitorie si mi-au inlocuit rasnita pentru ca nu se gasesc cutite de schimb.
Deci pot sa zic ca situatia a fost gestionata si rezolvata foarte profesional. E o situatie neplacuta intr-adevar, dar se poate intampla. Sunt sigur ca si cei de la Dropshot ar proceda la fel daca cineva ar pati asta cu o cafea de la ei.
Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress GO
Lelit Elisabeth V3, Cafflano Kompresso, Moka Pot
1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A
Fellow Stagg EKG, Timemore scale

Reply
Salutari Smile 

Am reusit sa iau legatura cu Eugen, din pacate chiar s a intamplat ca si eu si Larisa sa fim in vacanta si timpii de raspuns la comenzile online sunt mai lenti. Avem o politica foarte clara, pro client, in aceste situatii si nu vom face exceptie nici in acest caz. 

Din fericire niciodata nu am avut niciodata situatia in care o pietricica sa deterioreze cutitele sau rasnita dar evident ca am rezolva aceasta situatie in cel mai multumitor mod pentru client. Cazurile sunt foarte rare raportate la numarul total de comezi insa clar este o situatie pe care am mai intalnit-o.

Legat de preventie, teoretic toata cafeaua prajita vrac trece prin destonerul aparatului de dozare automata Sovda ( considerat lider in domeniul cafelei de specialitate). Acesta este primul filtru, gasim de la pietricele pana la metale, plastice, etc. Ulterior, marea majoritate a pungilor sunt dozate prin aceeasi masina, deci mai trece odata prin destonerul incorporat. Pot fi comenzi last minute care pot fi ambalate manual dar se presupune ca acea cafea a fost deja sortata la pasul anterior. 

In octombrie ne intra in dotare inca un cuptor marca Loring de 35 kg care vine cu destoner anexat, astfel incat va mai fi inca un filtru la fiecare prajire pe acel cuptor. Tot in aceasta toamna soseste un sorter de culoare, pentru a elimina boabele defecte dar poate elimina si corpuri straine. Ar fi al 4 lea fitru si oarecum ultimul din cate ne putem imagina ca nivel de sortare intr-o prajitorie de cafea de specialitate, deci nu exista rezerve in a investi in cea mai performanta dotare de care stim ca exista. 

Ramane factorul uman, care tine de noi, organizare, rigurozitate. Evident cu atatea utilaje ne dorim sa le folosim, procesul este extrem de manual, manipulam sacii de cafea verde in echipa, cantarim dozele de cafea verde manual, se incarca in cuptoare manual sau automat ( depinde de marimea sarjei), se prajeste EXCLUSIV manual ( marea majoritate a sarjelor, pe aceeasi cafea, necesitand atentia operatorului pentru mici ajustari pentru rezultate de maxima calitate), cafeaua prajita vrac este manipulata manual la destonere, apoi blenduita manual ( unde este cazul), depozitata manual si ambalata semiautomat sau manual. 

Am trecut in revista acesti pasi pentru a intelege cata manualitate este in cafeaua de specialitate, indiferent de volum, factorul uman este cel mai important. Face magie dar mai da si erori Smile

Va asigur in numele intregii echipe Dropshot , ca va puteti baza tot pe factorul uman, pe mine direct si colegii mei, ca orice problema va fi solutionata in avantajul clientului. Ne gasiti prin telefon, Whatsapp, Facebook, Insta, Email, webchat, etc Smile Poate ca nu reusim sa revenim in timpul dorit dar va asigur ca Mereu se va rezolva, puteti sa aveti incredere.

Atasez cateva poze din prajitorie cu destonerul pe care il folosim zilnic. 

[Image: srGsT5K.jpg][Image: b9XNeMO.jpg][Image: qkDCicm.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU

Reply
Eu am gasit la Hedone cred ca vreo 3 pietricele in ultimele luni.
Mare atentie la turnare si cred ca totul ar fi ok.
Daca Doamne fereste, pateste ceva rasnita, culmea care tot a lor este, ii voi contacta si presupun ca se va rezolva sigur.
Doar de la ei iau cafeaua (India) de ani buni.
May God be with us.

Reply
Dam atata atentie prepararii cafelei dar nu putem sa aruncam un ochi printre boabe

Reply
Prăjesc de 2 ani cafea de la Kestar și nu am găsit gram de obiect străin în materia primă, sper să rămână așa în continuare.
Am mai luat și din alte surse și tot nu am întâlnit obiecte straine.
Ce e drept am fugit de cele mai ieftine din gama, probabil cine alege varianta asta ia la pachet cu pietricele, lemne etc... (burlăneală)

Reply
Salut,

Și eu am găsit pietricele in pungile multor prăjitorii bune inclusiv din cele cumpărate afara țării. Mie nu mi se pare o tragediei, cred că toți, dacă nu o buna parte dintre noi au râșniță single dose și se le găsești înainte de râșnire. Se întâmplă și greșeli, mie mi se par mai grave prăjinile ratate vândute la același preț Smile) și nu as vrea sa plătesc extra că să îmi aleagă cineva cafeaua la mâna sau să fie bobul identic, pentru mine gustul e cel mai important.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)