Salutari
Am reusit sa iau legatura cu Eugen, din pacate chiar s a intamplat ca si eu si Larisa sa fim in vacanta si timpii de raspuns la comenzile online sunt mai lenti. Avem o politica foarte clara, pro client, in aceste situatii si nu vom face exceptie nici in acest caz.
Din fericire niciodata nu am avut niciodata situatia in care o pietricica sa deterioreze cutitele sau rasnita dar evident ca am rezolva aceasta situatie in cel mai multumitor mod pentru client. Cazurile sunt foarte rare raportate la numarul total de comezi insa clar este o situatie pe care am mai intalnit-o.
Legat de preventie, teoretic toata cafeaua prajita vrac trece prin destonerul aparatului de dozare automata Sovda ( considerat lider in domeniul cafelei de specialitate). Acesta este primul filtru, gasim de la pietricele pana la metale, plastice, etc. Ulterior, marea majoritate a pungilor sunt dozate prin aceeasi masina, deci mai trece odata prin destonerul incorporat. Pot fi comenzi last minute care pot fi ambalate manual dar se presupune ca acea cafea a fost deja sortata la pasul anterior.
In octombrie ne intra in dotare inca un cuptor marca Loring de 35 kg care vine cu destoner anexat, astfel incat va mai fi inca un filtru la fiecare prajire pe acel cuptor. Tot in aceasta toamna soseste un sorter de culoare, pentru a elimina boabele defecte dar poate elimina si corpuri straine. Ar fi al 4 lea fitru si oarecum ultimul din cate ne putem imagina ca nivel de sortare intr-o prajitorie de cafea de specialitate, deci nu exista rezerve in a investi in cea mai performanta dotare de care stim ca exista.
Ramane factorul uman, care tine de noi, organizare, rigurozitate. Evident cu atatea utilaje ne dorim sa le folosim, procesul este extrem de manual, manipulam sacii de cafea verde in echipa, cantarim dozele de cafea verde manual, se incarca in cuptoare manual sau automat ( depinde de marimea sarjei), se prajeste EXCLUSIV manual ( marea majoritate a sarjelor, pe aceeasi cafea, necesitand atentia operatorului pentru mici ajustari pentru rezultate de maxima calitate), cafeaua prajita vrac este manipulata manual la destonere, apoi blenduita manual ( unde este cazul), depozitata manual si ambalata semiautomat sau manual.
Am trecut in revista acesti pasi pentru a intelege cata manualitate este in cafeaua de specialitate, indiferent de volum, factorul uman este cel mai important. Face magie dar mai da si erori
Va asigur in numele intregii echipe Dropshot , ca va puteti baza tot pe factorul uman, pe mine direct si colegii mei, ca orice problema va fi solutionata in avantajul clientului. Ne gasiti prin telefon, Whatsapp, Facebook, Insta, Email, webchat, etc

Poate ca nu reusim sa revenim in timpul dorit dar va asigur ca Mereu se va rezolva, puteti sa aveti incredere.
Atasez cateva poze din prajitorie cu destonerul pe care il folosim zilnic.
![[Image: srGsT5K.jpg]](https://i.imgur.com/srGsT5K.jpg)
![[Image: b9XNeMO.jpg]](https://i.imgur.com/b9XNeMO.jpg)