Hello There, Guest! Login Register


PL042TEMD

#1
http://espresso.lelit.com/modello/pl042temd/

Convingeti-ma sa iau/sa nu iau scula asta, sau sa iau altceva muuult mai bun si, foarte important, MUULT mai usor de utilizat (combina sau separate) de aceiasi bani, insa MUSAI sa fie de cumparat in Romania, cu factura si garantie in Romania. Pretul e 3040RON cu tot cu reducerea pentru membrii forumului.

Stiu ca rasnita incorporata are dezavantajul ca poate incalzi boabele, insa nu intentionez sa stochez boabele in ea, o sa pun doar cit dozez.

Imi place ca e un singur aparat, are PID, pare foarte simplu de utilizat, fara cooling flush-uri, fara temperature surfing, etc. Ai reglat macinatura, dozat, tampat, apesi pe buton si ai espresso. Pe de alta parte, daca ai idei, te poti folosi de PID pentru chestii de finete, etc.

Nu stiu daca o fi chiar asa, astept cu interes opinii pro sau contra.

Multumesc,
Dan
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#2
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-V...L042QE-PID
 
Reply
#3
@hateganul - multumesc mult pentru oferta. cred ca e o oferta foarte buna insa am nevoie de o garantie de durata mai mare.

am sa raman la intentia initiala si astept cu mare interes parerile colegilor de forum despre combina din titlu.
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#4
Am mutat discutia pe topicul deschis pe Bursa, indicat mai sus de hateganul.

Referitor la subiect, personal voi inclina mereu catre aparate separate, si pentru usurinta unui posibil upgrade si pentru ca am un feeling care imi spune ca fiabilitatea este de partea celor separate. PLus ca pot alege ce vreau, cu ce caracteristici doresc.

In acel buget te lipesti de un Lelit PL41TEM si de o rasnita SH mai spartana dar buna (gen Major) sau cu eforturi mai mari de un Vario daca iti place. Desigur, ai oricand varianta PL43MM sau Ascaso I-mini, ca si rasnite noi mai ieftine.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#5
Cu placere.
In legatura cu masina de mai sus... mai sunt pe piata ceva masini asemanatoare(quickmill, isomac daca nu ma insel), cu rasnita integrata dar eu totusi iti recomand lelit.
Daca e sa compar cu ceva identic in caracteristici si separat ca si constructie, tot de la lelit, eu nu gasesc dezavantaje.
Eu am ales masina combinata dupa indelungi studii privind rasnita mai ales... a fost alegerea cea mai buna la vremea aia si nici acum nu regret nimic. As alege la fel. Dealtfel, urmatorul meu espresor este asteptat deja de o rasnita lelit care este pe larg dezbatuta la noi pe forum.
Daca mai ai intrebari concrete, raspund cu placere.
Bafta !
 
Reply
#6
@hateganul - mersi mult. am doua intrebari concrete:
- se poate face preinfuzie cumva cu masinaria asta?
- portafiltrul suporta cosuri VST?
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#7
- preinfuzia se face ca la orice alta masina SB (sau poate nu inteleg eu intrebarea)
- habar n-am, poate raspund alti utilizatori de lelit(eu nu cred ca exista diferente intre vst si aia originala...ma refer la rezultatul din ceasca, asa ca nu m-a interesat asa ceva)

(12-11-2013, 23:54)Lyvyoo Wrote: PLus ca pot alege ce vreau, cu ce caracteristici doresc.
De ce ai alege ceva care nu-ti convine? Nu-ti convine ceva, alegi altceva.
Inteleg ca nu la toata lumea place dar nu poti sa zici ca nu sunt fiabile pentru ca sunt in aceasi cutie.

Pe de alta parte, faci mai putina mizerie cu o combinata...daca ma uit la tavitele alea rahitice din dotarea rasnitelor de pe piata, ma apuca plansul cand ma gandesc ce ma asteapta.
Is masini mai grele si asta este un avantaj mare. Nu iti fuge nici rasnita, nici masina cand te joci cu portafiltrul.

Combinatele is bune cand spatiul si banii conteaza !
 
Reply
#8
VST-urile sunt pe 58, Lelit-ul acela e pe 57. De la Lelit PL41PLus in sus au 58mm.

Si niste precizari la distanta pentru hateganul, apropo de discutia de acum un an despre caracteristicile rasnitei incorporate - dupa ce Lelit a tinut pe site-ul vechi specificatia de rasnita in trepte, abia acum, pe site-ul nou, au scos textul cu pricina. Le-am dat mail in Italia si mi-au spus ca espressoarele cu rasnita incorporata au toate rasnita stepless Smile
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#9
Mi-am amintit discutia azi, si de aia am tinut sa precizez, inca odata, ca rasnita e stepless.
 
Reply
#10
(13-11-2013, 00:22)hateganul Wrote: - preinfuzia se face ca la orice alta masina SB (sau poate nu inteleg eu intrebarea)

habar n-am cum faci preinfuzie la masini cu pompa. ce vreau sa zic este: poti lasa sa se imbibe pucul cu apa inainte sa aplici presiune? ca la levier adica.
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#11
http://www.espressoman.ro/forum/Thread-P...preinfuzie
nu e ca la alea cu levier...ori lasi masina sa isi faca treaba ori apesi cateva secunde pe buton, opresti cateva secunde si apoi pornesti iar.
Eu ii zic umezirea pucului dar, nu mi-as bate prea tare capul... eu nu folosesc Smile
 
Reply
#12
(13-11-2013, 00:33)Lyvyoo Wrote: VST-urile sunt pe 58, Lelit-ul acela e pe 57. De la Lelit PL41PLus in sus au 58mm.

mersi liviu
deci portafiltru non-standard, un mic dezavantaj de contabilizat
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#13
(13-11-2013, 00:22)hateganul Wrote: (eu nu cred ca exista diferente intre vst si aia originala...ma refer la rezultatul din ceasca, asa ca nu m-a interesat asa ceva)
Daca faci comparatie intre sita de 57 Lelit si sita de 58 VST, sa stii ca diferenta e mare. Si ca aspect si ca rezultat in ceasca. Diferenta provine din faptul ca pt. a pastra acelesi caracteristici de curgere (60ml in 30 de secunde), la VST trebuie sa macini mai fin, ceea ce schimba gustul shot-ului.
Brewtus, Honne, Mazzer Major, Kinu M47 Classic
 
Reply
#14
Eu tot am scris pe aici ca defapt, conteaza aroma, gustul , prezentarea, aftertaste...stim cu totii astea, am citit despre ele.
Nu ma intereseaza sa am 60ml in 30 sec. Pentru simplul motiv ca, asta nu imi garanteaza un rezultat pe placul meu.
De aceea am tot insistat, ca trebuie experimentat de fiecare, cu sculele din dotare, care e rezultatul care place cel mai mult.
Suntem diferiti, avem masini diferite, stiluri diferite, experienta diferita si preferinte diferite ! Asta este minunat !
57mm - 58mm....exista persoane aici care detin amandoua clasele. Vor spune ca nu e la fel si au dreptate. Nici nu are cum sa fie la fel...ar fii aiurea.
Daca continuam sa comparam masini de 400 euro cu masini de 1200 euro nu ajungem niciunde...daca tot timpul spunem ca "mai pun 200eur si cumpar x model" iar nu ajungem niciunde, ne amagim singuri. Exista update-uri si update-uri cum s-ar zice Smile
Incepatorii fac o mare greseala daca gandesc ca o sita vst sau un tamper dinamometric garanteaza o cafea buna. E nevoie si de putin exercitiu si de bani. Daca ai bani, atunci nu exista punct de cumpana decat la "detalii". Si hai sa recunoastem, ca nu e ieftina distractia asta Smile
 
Reply
#15
(13-11-2013, 12:31)hateganul Wrote: Nu ma intereseaza sa am 60ml in 30 sec. Pentru simplul motiv ca, asta nu imi garanteaza un rezultat pe placul meu.
De aceea am tot insistat, ca trebuie experimentat de fiecare, cu sculele din dotare, care e rezultatul care place cel mai mult.

Cand esti la inceput, conteaza foarte mult cifrele acestea. Abia dupa ce iti iei ceva experienta vei avea curajul si priceperea de a experimenta espresso de 18g cu sita de 18g, espresso din 12g cu sita de 12g etc.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#16
Lyvyoo, sper sa nu deviez prea mult, dar, nici tie nu-ti placea la inceput aciditatea in cafea. Acum o cauti Smile

Pascalau are dreptate cand zice ca macinatura e alta pe 57 fata de 58. Dar, asta nu trebuie interpretat ca un lucru negativ, in defavoarea lui 57mm. Este normal si logic sa fie asa, este alta constructie, alte proportii. Nu e nimic nelalocul lui in asta. Din contra, as indrazni sa spun ca, 57mm se "pupa" foarte bine cu rasnitele sub 400 euro de pe piata !
 
Reply
#17
Credeam ca o sa-l pot lua in noiembrie, n-a fost asa insa am avut rabdare si acuma s-au aliniat astrele si saptamana viitoare planuiesc sa-l cumpar. N-am prea urmarit piata de atunci, insa daca sint pareri noi, mai ales contra, sau alte variante disponibile in Romania, cu factura si garantie, astept cu mare interes sugestii.
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#18
Lelit PL41TEM + Lelit PL043MM la un pret putin mai mic decat ce se discuta initial aici.
Aceasi marie, cu alta palarie.
 
Reply
#19
Pai in Romania, cel mai ieftin este direct la importator, cu reducerile forumului - 3030 de lei si cesti espresso Lelit cadou. La capitolul tamper as alege Concept Art knock (140 de lei), in loc de cel Lelit.

Totusi, de ce nu ai vrea sa le cumperi desfasurate? Iesi mai ieftin putin (PL41TEM e 2080, iar PL43MM e 712, iar pentru ca e set Lelit, conform facilitatilor Espressoman, ai la alegere si tamper sau portafiltru fara fund sau knockbox) iar in viitor ai posibilitatea sa faci vreun upgrade mai usor, vanzand una din piese. Si oricum, eu raman la parerea mea, ca sculele separate au potential de fiabilitate mai mare decat cele all in one, chiar daca hateganul nu este de acord cu mine in cazul Lelit :)
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#20
(05-02-2014, 03:22)Lyvyoo Wrote: Si oricum, eu raman la parerea mea, ca sculele separate au potential de fiabilitate mai mare decat cele all in one, chiar daca hateganul nu este de acord cu mine in cazul Lelit Smile

Nu, nu sunt de acord.
"Potential de fiabilitate mai mare"... poate, vrei sa zici, ca daca se strica una din ele si trimiti in service, ramai cu cealalta acasa. Cu oricare ai ramane acasa, mare lucru nu faci...poate ceva la ibric daca ramai cu rasnita acasa. Smile
Deci, nu sunt de acord, pentru ca nu pricep care-i faza cu potentialul de fiabilitate, in amandoua cazurile, fiind vorba de "acelasi produs intern".

Pe de alta parte, eu am mai spus, avantaje la cel combi, e mai greu si nu se misca plus faptul ca la rasnire nu faci mizerie.

In rest, nu pot sa imi explic de ce combi, e mai scump decat separat. Politica lelit sau importator...?!
 
Reply
#21
de la importator, cu reducerile forumului o sa-l iau
e chiar ciudat ca separatele sint mai ieftine, si sint binisor mai ieftine, cam 10%.

avantajul posibilitatii de upgrade exista... jumate-n gluma, jumate serios, poate fi vazut si ca un dezavantaj... adica, stiind ca poti schimba rasnita iti pot veni tot felul de idei care costa. stiu asta de la scule foto, am tot upgradat ani de zile cumparand obiective, pina cind m-am plictisit si am luat un aparat cu obiectiv fix ca sa scap de grija asta. am vandut tot restul si nu sufar... avand experienta asta ma gandesc sa sar peste etapa de upgrade-uri costisitoare, practic din motivul asta sint dispus sa dau din start atita banet in loc sa o iau mai de jos si apoi sa vad... cam stiu ce e de vazut si stiu ca voi ajunge tot aici. bineinteles, asta mi se aplica strict mie, sfaturile sint foarte bune si sint apreciate, multumesc liviu si hateganu
Lelit PL42TEMD
 
Reply
#22
(05-02-2014, 10:16)hateganul Wrote: Pe de alta parte, eu am mai spus, avantaje la cel combi, e mai greu si nu se misca plus faptul ca la rasnire nu faci mizerie.

In rest, nu pot sa imi explic de ce combi, e mai scump decat separat. Politica lelit sau importator...?!

Fara indoiala ca masinariile performeaza bine in ambele configuratii, dar daca este sa ne legam de chitibusuri:

- Neavand vedere spre roata zimtata, reglajul nu va fi in orb ca la Ascaso I-mini sau Lelit PL44MMT (adica varianta cu timer)?
- unde se vede in poze vreun perete izolator intre caldura degajata de boiler si rasnita?
https://www.coffeeco.com.au/articles/repair.html (la mijlocul paginii este Lelit, dupa Rancilio Silvia)

Greutatea mai mare este un avantaj intr-adevar, caci este cam enervant sa se miste aparatul la infiletarea portafiltrului. Cu mizeria nu stiam ca e mai curat PL42...

Am incercat sa aflu cate ceva despre diferenta de pret dintre sculele separate si all in one. Pe langa faptul ca PL43MM este in lichidare de stoc, iesind din fabricatie in favoarea lui MMI, si pe langa faptul ca un 5 espressoare costa mai mult decar 50 de espressoare (vezi si cazul Expobar Brewtus in varianta din Romania si cea din Olanda sau Spania) cica asta ar fi si politica Lelit Italia. Interesant este faptul ca importatorul nu iti ofera garantie completa daca folosesti PL41Tem sau gaggia Classic in regim horeca, insa pentru variantele PL42 nu sunt astfel de restrictii... Deci e un argument pentru fiabilitate, in nota parerii lui hateganul.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
#23
(05-02-2014, 21:41)Lyvyoo Wrote: - Neavand vedere spre roata zimtata, reglajul nu va fi in orb ca la Ascaso I-mini sau Lelit PL44MMT (adica varianta cu timer)?
Se invarte cu tot cu borcan, care este inscriptionat(daca bine imi aduc aminte).

(05-02-2014, 21:41)Lyvyoo Wrote: - unde se vede in poze vreun perete izolator intre caldura degajata de boiler si rasnita?
https://www.coffeeco.com.au/articles/repair.html (la mijlocul paginii este Lelit, dupa Rancilio Silvia)
Am avut eu lelitul combi. Cel putin, ce aveam eu, avea perete despartitor. Nu se vede in fotografie pentru ca, peretele despartitor face parte integranta din capac, care, nu apare in poze.

(05-02-2014, 21:41)Lyvyoo Wrote: Greutatea mai mare este un avantaj intr-adevar, caci este cam enervant sa se miste aparatul la infiletarea portafiltrului. Cu mizeria nu stiam ca e mai curat PL42...
Este mai curat pentru ca are tavita aia jos si toata cafeaua cade acolo. In plus, are si un "con" (nu exista pe rasnita simpla lelit) care, faciliteaza distributia in portafiltru si care, nu permite realizarea de cocoloase. Un impediment al conului, poate fi faptul ca, are nevoie de o mica lovitura cu degetul pentru a dispersa toata cafeaua. Dar, per ansamblu, este util. Este mai curat si pentru ca, este mai dificil sa ajunga cafea la motor sau alte parti.

(05-02-2014, 21:41)Lyvyoo Wrote: Interesant este faptul ca importatorul nu iti ofera garantie completa daca folosesti PL41Tem sau gaggia Classic in regim horeca, insa pentru variantele PL42 nu sunt astfel de restrictii... Deci e un argument pentru fiabilitate, in nota parerii lui hateganul.
Interesant, intradevar dar, am dubii in ce priveste garantia in regim horeca. Cred ca, pur si simplu se stabileste garantie horeca daca factura este pe persoana fizica sau altceva. Posibil sa ma insel...
 
Reply
#24
Nu, garantie se primeste la fel, indiferent de facturare. Si eu o sa-mi iau hx-ul cu E61 pe PFA si ce ar fi sa am garantia la jumatate ?! Dar multi producatori scriu in manuale - acest aparat este destinat uzului casnic... In cazul despre care vorbeam, daca mergi pe blat si il folosesti in regim intensiv, se strica si mergi la service, e posibil sa nu isi dea seama omul de acolo ca esti horecar. Dar daca vii de 6 ori in 6 luni si se vad anumite uzuri anormale pe garnituri sau pe alte piese, un serviceman bun te va citi repede. Asta in teorie, caci nu stiu cata eficienta ai cu un casnic...
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan
 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)