Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

Nu exista.
Totul se bazeaza pe faina (necunoscuta) si activitate maia proprie (necunoscuta si aia). Si cantitatea e importanta in fermentatie.
Poti sa le iei ca pe niste recomandari, urmand sa le ajustezi in functie de ce iese. Noteaza la fiecare paine pasii si la final ai o vedere de ansamblu.
A iesit subdospita, lungesti prima parte sau bulk-ul, dupa cum ti-e mai usor. A iesit supradospita, scurtezi. Sau umbli la temperatura.
Daca folosesti aceeasi reteta, ajungi repede la o solutie OK.
PL41TEM, Quamar M80DR, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Ms mult tuturor pt sfaturi Smile
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
A ieșit super faina, dospire totala 8h la 23 24 grade in cuptor. [Image: 89b06baa92fd6849b18250a6c8bce070.jpg][Image: cd7a52eee4b9e576fd8f87639d49095f.jpg]
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Mai greu in maia...

https://www.digi24.ro/stiri/alerta-alime...ri-1698845
 
Reply
Maia sa fie

https://www.economica.net/cata-paine-vin...37404.html
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Ce rusinica... ma prinse ziua aniversara fara paine proaspata in casa... vai, vai...

https://marketresearchtelecast.com/world...16/179725/

... sa punem in calendar pentru la anu... cu o saptamana in avans !
 
Reply
Eu in maxim 2 ore o bag la cuptor Smile
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Heavy metal...

https://www.bakersshop.ro/produse/tuci-d...king-dome/
 
Reply
Am văzut și eu da totuși 11kg..
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Pe asta daca il incingi bine, nu mai ai nevoie de aragaz pana e gata painea.
PL41TEM, Quamar M80DR, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Prima este tinuta la frigider timp de 30 min.
De când coc direct pe piatra cu capac de tabla, observ ca se lasa puțin aducă nu își păstrează forma, defapt de când o rastorn din banettone.
În schimb pâinea este coapta bine, nu mai este deloc gummy.coaja este f moale.
Aveți idee de ce? Testul cu degetul a trecut. [Image: 4366e25ddd7667441bfaf87364bfea98.jpg]
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
Presupunand ca nu este supradospita, mai e varianta formarii. Nu creezi suficienta tensiune in aluat.
PL41TEM, Quamar M80DR, M47 Phoenix, ibric, AeroPress, Kompresso... and V60/Hario Buono
 
Reply
Da, am citit și eu cu formarea.. Când formez, ies bule și formez pana când opune putina rezistenta, supradospire nu cred ca a stat doar 2 ore la proof și 5 la bulk, 22, 23 grade.
Ce metoda de formare folosiți?
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 3 Guest(s)