Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

Daca ai ocazia la Mega sau Carrefour sa arunci o privire la painea cu maia Michael's, o sa vezi natur fix culoarea care o vad eu la a ta pe monitorul meu.
A mea este o idee mai deschisa/aurie decat a lui @lucimunteanu.
 
Reply
Nu e chiar asa... probabil temperatura coroborata cu hidratarea si dospirea corecta. Astea duc la o coaja subtire.
Oricum, nu vad sensul de a edita pozele in aceasta zona decat pentru a compensa o lumina slaba/balansul de alb. De ce ai pune un filtru albastru sau sa mergi pe culori nenaturale...? Practic e o fotografie de produs.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Nu intentionez o dezbatere pe langa subiectul editarii unei fotografii.
Direct din camera vs dupa editare diferentele nu sunt majore. (Balans de alb, luminozitate, contrast, corectie culoare, nuanta etc). Sunt fotograf si imi editez toate pozele, inclusiv pe cele cu telefonul (trase cu aplicatia din adobe lightroom, cu este și aceasta).
Cine spuna ca fotografia de produs nu se editeaza?!

Revenind la paine : sunt doar 2 pâini bune si cam atât.

Pace și pâine!
Gaggia Classic 2013, Eureka Mignon Specialita 15BL, Cafflano Kompresso, Aeropress
 
Reply
Nu am sustinut ca nu se editeaza pozele, ci doar ca ar trebui sa le scoti aproape de realitate cu editarea. Elimini imperfectiuni (lumina proasta, un balans de alb gresit, etc).
Ce relevanta ar avea pe acesti topic sa vin cu o paine neagra si sa zic ca de fapt e din faina alba si Photoshop???  Tongue
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Mihai, dacă ai lucra-n domeniu ai înțelege că ceea ce dorești tu este aproape imposibil. Dacă cel care editează are monitorul reglat la 120 de cd/m2 (pt. print) și calibrat cu un colorimetru, cel mai probabil ceea ce vezi tu este total diferit față de ceea ce vede el. Dacă te mai și uiți la poză de pe telefon (AMOLED saturat la extrem), baftă multă.

Unde mai pui că dacă poza-i făcută cu available light și nu ai un calibration shot cu un gray card înainte, e greu de scos ceva care chiar să arate pe bune 100% ca realitatea. Chiar mi-e greu să cred că Dimitriyus a editat poza cu pâinea lângă el. Big Grin

Încerc să spun că omul, fiind fotograf, probabil că n-a virat culorile în absurd. Pur și simplu asta a ieșit cu lumina disponibilă, iar pe monitorul dispozitivului său arată natural.
Lelit PL41LEM + IMS + Ascaso, Bialetti Venus 6, Bialetti Preziosa, Kinu M47 Classic
 
Reply
Merge si fara calibrare cu gray card. Sau daca ai nevoie, il poti prinde in poza intr-un colt pe care il elimini ulterior.
Iar ca fotograf nu este nevoie asa de tare de original (ca la pictori). Cu siguranta ai memorie fotografica si sesizezi nuantele.
In fine, toata discutia a pornit de la nuanta care a aparut aici, nu e asa de important pana la urma.
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Nu m-as precipita sa fac presupuneri despre cine unde lucreaza, si ce stie... ce scrie fiecare descrie cel mai bine ce intelege el din fotografie. Dar pana si descrierea asta fiecare o interpreteaza in cheie proprie.
 
Reply
O faina slaba la Selgros:

https://www.molinochiavazza.it/en/produc...-flour-00/

...dar italiana... si ieftina, 3.89 lei

Am luat o punga, de incercare.
Mare relativitate cu proteinele astea... nu m-as fi asteptat ca o faina de 12g sa aiba W asa mic... oare cele romanesti din supermarkete, de 11g, cat or avea...  Confused Huh
 
Reply
Pai si producatorul zice de ea ca e soft...  Tongue
Dar ai alte optiuni: https://www.molinochiavazza.it/en/produc...eat-flour/ 

Am folosit recent varianta de manitoba de la ei (vad ca e tot la soft? - dar e potrivita pentru fermentare mai lunga) - https://www.molinochiavazza.it/en/produc...ba-horeca/
Quamar M80DR, M47 Phoenix, ex-M38, ex-PL043MMI, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Nu faina este hard/soft, ci sortimentul de grau. Hard wheat = grau dur/durum, soft wheat = grau comun.
 
Reply
Sigur, acum stim astea, dar in toate materialele introductive de brutarie ni se impuie capul doar cu gramele de proteine... care nici aia nu e corect, ca de fapt e procent...
Rar gasesti referinte la factorul W, sau grau durum/comun.
@Levo o sa simta acum o intepatura ... intercostala... Smile dar are dreptate cu miscelele... cine doar vinde faina, nu stie decat sa vinda "SO-uri"... adica 550, 650, si cam atat... cine e brutar pe bune vinde miscele, adica faina de pizza, de paine, de aluat pufos, de patiserie, de ... fiecare cu secretul lui. 
Incearca o reteta in care scrie all-purpose flour sa o faci urmand-o liter cu litera, dar cu trei nule... sa vezi ce chix dai... cand nu stii ca all-purpose trebuie sa aiba 20% faina strong in compozitie, ca asa e reteta depusa la organismul de standardizare...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)