Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

Puteti lua paine cu maia 100% (nu cu aroma de maia...) de la MegaImage.
Se cheama Michael's Artisan Bakery, si se face in Craiova, de asta va pot garanta ca nu are aditivi.
Numele site-ului = paginii FB, este sugestiv.
https://www.facebook.com/painebunacumaia/
 
Reply
Pe logica asta, adică tot ce se face în Craiova nu are aditivi? Glumeam.
Mi s a facut o foame Smile))
Espressor: Lelit PL41TEM ,  Rasnita: Baratza Sette 270, Sita : Ascaso 
 
Reply
După ce am încercat pizza și cu maia și cu poolish, rămân pe poolish. Pentru mine, e mult mai ușor de lucrat cu poolish.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Pentru pizza prefer și eu Poolish sau biga cu drojdie proaspătă de bere. Pâinea e mai bună cu maia.
Am încercat toate variantele pe care le văd posibile, în sensul în care am făcut și Poolish/biga cu maia și ambele variante cu păstrare la temperatura camerei, cu păstrare la rece sau jumătate/jumătate (aici mă refer la păstrarea prefermentului), iar cu aceste combinații am încercat cu aluat final dospit la temperatura camerei și cu maturare la rece (între 24 și 72 de ore).
Pentru pizza nu consider superior aluatul făcut cu maia, indiferent de stil: napoletana, romana subțire și crocantă, romana în tavă cu hidratare ridicată sau stil New York (cu semolina adăugată și ulei de măsline extravirgin în procent ridicat, de cel puțin 5%).
Cafea, entuziasm, cunoaștere...
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)