Hello There, Guest! Login Register


Pâinea, preparata acasă

(19-06-2019, 12:21)renatoa Wrote: Cat de departe  Huh Smile

Vreau unul ca cel de jos :p
Flair Pro | Niche Zero
 
Reply
Nu banetonu face painea... Wink
Pe bune, din putinele investitii care sunt necesare ca sa faci o paine buna, pentru mine cosul de dospire este pe ultimul loc. Vase potrivite, o spatula buna, altele sunt prioritatea...
 
Reply
(19-06-2019, 15:30)renatoa Wrote: Nu banetonu face painea... Wink
Pe bune, din putinele investitii care sunt necesare ca sa faci o paine buna, pentru mine cosul de dospire este pe ultimul loc. Vase potrivite, o spatula buna, altele sunt prioritatea...

Pai daca ar fi dupa cum zici, ar trebui sa ma multumesc si cu lipsa banetonului, pentru ca painea imi iese buna deja  Big Grin
Flair Pro | Niche Zero
 
Reply
Evident, dospirea finala o poti face in aproape orice... si o strecuratoare de paste, sau sita sferica. sau pur si simplu intr-o carpa, cunoscuta sub denumirea de "couche ", poti cauta pe net.
Banetoanele cum le vedem azi sunt inventii recente, du-te la o brutarie si vezi acolo daca au asa ceva.
 
Reply
Un fenomen ciudat... am fost in weekend prin tara, si de pe valea Oltului am adus 15 litri de apa "de izvor" (locatia 8769+8R Brezoi).
Apa asta pare ca mi-a amortit maiaua complet... ca alta explicatie nu gasesc.
Nu a murit, dar nu se mai umfla asa energic ca inainte, si altceva nu am schimbat in tot procesul...  Confused
Maia care se tripla in volum dupa 4 ore, acum ii trebuie 6 ore ca sa se dubleze, si aia anemic, fara sa formeze calota caracteristica si bule mult mai putine.
Painea totusi nu a fost prea afectata...
Ati pomenit de fenomene similare, apa de munte, prea mineralizata, sau ce sa aiba, care sa afecteze cresterea aluaturilor  Huh
La ultima hranire am revenit la apa de retea filtrata si pare ca si-a recapatat vigoarea care o stiam.
 
Reply
Eu fac doar paine cu drojdie... Am incercat sa fac maia, dar cand am vazut cat dureaza chiar si cand maiaua e gata, am spalat borcanele.  Sad
Flair Pro | Niche Zero
 
Reply
Si eu odata beam doar bere comerciala... si mancam pui... pana cand am vazut cat dureaza procesul industrial, fata de unul natural... Wink
 
Reply
E iluzorie rapiditatea panii cu drojdie, din contra, as zice...
La maia am marja de gresit chiar si jumatati de ora, asa ca ii acord atentie minimala, sub o ora sunt toate operatiile insumate, pe cand la drojdie, la cat de rapid se desfasoara totul, alea 2 ore jumatate chiar trebuie sa stau pe langa ea si nu pot face altceva.
Iar daca vorbim de paine facuta la masina, deja nu ma mai joc Smile
 
Reply
Te faci ca nu intelegi...
Eu am la dispozitie 3-5 ore legate pe zi. Si totusi nu prea am cum sa fac paine cu maia.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Dezleaga-le Wink

Cand apare ceva care te pune in imposibilitatea de a face urmatorul pas, la frigider cu ea, presupunand ca intreruperea nu te acapareaza pana a doua zi...
Refresh, poate ai ratat discutia de aici:
https://www.espressoman.ro/forum/Thread-...#pid111173
 
Reply
Hai sa facem un experiment... scrie-mi programul tau si urmatoarea paine o fac incercand sa il respect Smile
Ar putea fi chiar cea care o incep asta seara.
 
Reply
Sa zicem ca dimineata pot face rost de o ora. Iar seara de la 19 la 23-24.
Quamar M80DR, ex-PL043MMI, M38, Brikka, ibric, AeroPress... and V60/Hario Buono
 
Reply
Painea viitoare... Smile
Aseara cand ai postat deja dadusem drumul la un preferment care nu se preteaza la timingul asta.
Nu te uit !

Pana la demonstratie, uite o postare G.Serban care pare ca vine fix pe programul tau...

https://www.facebook.com/groups/19897772...568414700/
 
Reply
Ma apuc acum la 7PM/19 de o paine dupa timingul lui Gicu, din reteta de mai sus, dar cu reteta proprie.
Nu stiu daca mai e cazul sa demonstrez ceva, am mai facut paine pe timingul asta, stiu ca va iesi, asteptam totusi un feedback din partea ta.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)