Hello There, Guest! Login Register

Orea v3 mk2

Are cineva așa ceva și ne poate spune câteva impresii?
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
mai asteapta si tu pana in Ianuarie cand iese v4.

https://usa-shop.orea.uk/products/orea-b...1363661077
zp6/v60 

Reply
(16-10-2023, 19:02)bobitad Wrote: mai asteapta si tu pana in Ianuarie cand iese v4.

https://usa-shop.orea.uk/products/orea-b...1363661077
pare interesant
rocket giotto timer evoluzione r ,rasnita eureka atom 75s, staresso mirage, tamper panthera gear powered by suncoffee , kinu M 47, WDT tool by panthera&dijon, hario v60, ibric, nivelator mota, BWT filter.

Reply
din ce am citit si vazut prin alte parti(forumuri, facebook si altele), sunt destui care-l prefera pe Timemore B75 in locul OREA. cel putin rezultatele cica ar fi pe acolo cu filtre kalita. iar Timemore e 80 de ron la tastecrafters cu reducerea. 

cat despre treaba cu negociatorul si indoirea filtrelor si tot dansul ala, habar n-am, nu am de gand sa fac prea curand asa ceva.
zp6/v60 

Reply
nu e acelasi lucru, Timemore e mult mai rapid
Vesuvius Evo Leva + Bentwood Vertical 63, Pullman BigStep Custom 54.9mm, Bravo Tools, Lunar 2021, V60/Orea/April Brewer, Pearl 2021, Cafflano Kompresso+Kinu M47

Reply
E bine?:

https://www.aliexpress.com/item/1005005304435367.html
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply
E bine daca ar fi pe Aliexpress si niste pahare ca ale lor, tip Sense. Wink

Reply
am folosit eu si B75 si orea, e mai rapid B75-ul insa mi s-a parut mai consistent orea.
am ramas totusi la B75 din cauza ca mi-a placut mai mult cum arata, workflow-ul, cum se aseaza filtrele in el, per total e o experienta mai placuta cu B75 decat orea (pentru mine)
parca nici pretul nu ma incanta, nu mi se pare ca mi-a adus o imbunatatire de banii aia fata de B75 si nici nu-mi place ca e ingust.
Hario V60 & Switch, Timemore B75, Kalita 155, Aeropress GO
Lelit Elisabeth V3, Cafflano Kompresso, Moka Pot
1zpresso ZP6, Kinu M47, Mazzer Mini A
Fellow Stagg EKG, Timemore scale

Reply
(17-10-2023, 21:30)Lucii1337 Wrote: am folosit eu si B75 si orea, e mai rapid B75-ul insa mi s-a parut mai consistent orea.
am ramas totusi la B75 din cauza ca mi-a placut mai mult cum arata, workflow-ul, cum se aseaza filtrele in el, per total e o experienta mai placuta cu B75 decat orea (pentru mine)
parca nici pretul nu ma incanta, nu mi se pare ca mi-a adus o imbunatatire de banii aia fata de B75 si nici nu-mi place ca e ingust.
De unde și ce filtre ei.

Reply
Ce retete folositi pentru B75? Orea pare mult mai mediatizat,

Reply
mi-am comandat eu v4 wide din motivul ca pot face 2 cani cinstite dimineata (ei zic ca poti folosi pana la 36 de grame cafea).

acum am timemore b75 si cele mai bune rezultate le-am avut intre 12-15g cafea(200-240ml apa), modul de turnare folosit in retetele april. cu filtrele timemore sau kalita 185 ma joc. rasnesc cu kinu phoenix intre 3.3 si 3.7.

Reply
[/quote]
De unde și ce filtre ei.
[/quote]

Folosesc filtre kalita155 si pe cele de la timemore - astea din urma le-am găsit pe aliexpress.

Reply
Mi-am comandat si eu B75 Smile A incercat cineva sa compare April cu B75? E semnificativa diferenta in ceasca?
Profitec GO | Kinu M47 Simplicity | Fellow Ode v1.1 | Brewista Artisan v3 | Timemore Black Mirror Nano | April Brewer | Hario V60 Switch | AeroPress | Bialetti Moka Induction

Reply
De unde și ce filtre ei.
[/quote]

Folosesc filtre kalita155 si pe cele de la timemore - astea din urma le-am găsit pe aliexpress.
[/quote]

Kalita 155 de unde?
Filtre Timemore au la Tastecrafters
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
Nu mai luati b75 ca e prost, al meu sta in dulap nefolosit.  Supraextrage cafeaua, necesita macinatura fina rau, si merge doar cu doze minuscule, gen 12g, la 15g nu.
Roest L100+,KaffeLogic Nano7, Sculptor 078, 2xNiche, Ultra, Bentwood, Ek43, P64, DF64, Kinu, Kony, Guatemala SB, Favorite 2a, Decent, ACS Evo, Bezzera Mitica+Magica, Flair, 2xGaggia C, 2xRancilioS +ITO, 5xPeppina, 2xPavoni,Riviera, Breville BES860, Dip dk65

Reply
(19-10-2023, 11:53)Darsidius Wrote: Nu mai luati b75 ca e prost, al meu sta in dulap nefolosit.  Supraextrage cafeaua, necesita macinatura fina rau, si merge doar cu doze minuscule, gen 12g, la 15g nu.
mie mi s-a părut ca ce scoteam pe el fata de orea e mai puțin extras la aceeași măcinatura. avand in vedere ca e si mai rapid decât alte drippere, de ce zici ca supraextrage?

Reply
@Lucii1337 in caz ca nu ai vazut videoul asta, despre B75, tipul foloseste zp6, dar e si destula informatie despre diferite metode/diferite rezultate s.a.m.d.  https://www.youtube.com/watch?v=5fYBvHKLV0g
zp6/v60 

Reply
@bobitad nu l-am văzut, o sa ma uit.
si eu tot zp6 folosesc, uneori si kinu cu cuțitul de espresso - in funcție de cafea
nu prea înțeleg de ce zice @Darsidius de b75 ca supraextrage si ai nevoie si de măcinatura fina
parca sunt informații care se bat cap in cap. daca dripperul supraextrage, nu e ok cu măcinatura mai grunjoasa? sau mai puține turnări? ca sa balansezi dripperul care supraextrage.

Reply
Cum adica se bat cap in cap? brewerul curge foarte repede, cel putin din ce am probat eu mult mai repede decat orea si mult mai repede decat April, si clar mai repede decat v60. Asa ca prima chestie sa ajustezi macinatura mai fina sa il faci sa curga intr-un timp normal, nu in 1 min 30.
Facand asta extragi mai mult si ai o macinatura mai fina, deci gust mai dry pe final, amareala in unele cazuri.
Plus complexitatea e slaba ca la orice flat bottom brewer, inclusiv Orea.

Care e primul lucru pe care il zice o persoana ce vine de pe v60 pe orea? ca e mai dulcea cafeaua, ca e mai smooth. Aia nu e complexitate, e lipsa complexitate.

Reply
el zice probabil ca se scurge repede, ca sa nu se scurga prea repede o sa rasnesti mai fin, daca ai o tehnica cu multa apa in dripper, cea de la final o sa fie supraextrasa + ca nu o sa fie ”balansata” cafeaua, daca are sens.

eu nu folosesc din astea cu fundul plat ca am zp6 si din cate am citit si stiu cam ce cafele scoate zp6, pe cele cu fund plat as avea o cafea ”anosta” si cam fara aciditate. plus ca nici n-am chef sa am alt dripper, alte filtre, s.a.m.d.
zp6/v60 

Reply
(19-10-2023, 11:17)Zaheyu Wrote:
(18-10-2023, 09:48)Lucii1337 Wrote:
De unde și ce filtre ei.

[/quote]

Kalita 155 de unde?
Filtre Timemore au la Tastecrafters
[/quote]
Nu au pe stoc,am luat de la muse coffee

Reply
(19-10-2023, 14:09)Darsidius Wrote: Cum adica se bat cap in cap? brewerul curge foarte repede, cel putin din ce am probat eu mult mai repede decat orea si mult mai repede decat April, si clar mai repede decat v60. Asa ca prima chestie sa ajustezi macinatura mai fina sa il faci sa curga intr-un timp normal, nu in 1 min 30.
Facand asta extragi mai mult si ai o macinatura mai fina, deci gust mai dry pe final, amareala in unele cazuri.
Plus complexitatea e slaba ca la orice flat bottom brewer, inclusiv Orea.

Care e primul lucru pe care il zice o persoana ce vine de pe v60 pe orea? ca e mai dulcea cafeaua, ca e mai smooth. Aia nu e complexitate, e lipsa complexitate.

Ok, înțeleg acum ideea.
In general nu stau cu multa apa in dripper, mai ales pe B75 pentru ca apa curge foarte repede din el, gustul e anost, cafeaua subextrasa. Am ajuns sa fac mai multe turnări, sa am mereu putina apa in dripper, fara sa folosesc măcinatura foarte fina pe B75 pentru ca dai in supraextras
Ca o comparație grosiera de gust dripper flat vs cone, eu le-as poziționa asa: v60>b75>orea. In ideea in care v60 are cea mai multa complexitate si orea cea mai putina. Nu ca unul e mai bun decât celalalt.

Filtre de Kalita 155 găsiți si pe barshaker. Cred ca de acolo am luat eu ultima data.

Reply
(19-10-2023, 11:15)sebastiangrg Wrote: ...A incercat cineva sa compare April cu B75? E semnificativa diferenta in ceasca?

Chiar acum a terminat ultima sobitura dintr-o cafea preparata cu April (reteta 13g/200ml), aceeasi cafea alaltaieri cu B75 (reteta 12g/200ml). Nu am facut un test comparativ in acelasi timp, dar asa la doua zile distanta nu am remarcat diferente semnificative. Cafeaua este o geisha columbiana, care la filtru iese bine orice i-ai face 57 inca mai miros paharul gol Shy

Acum cateva zile am intrat intr-o cafenea, dintre cele "bune", pentru cafea la filtru foloseau B75, desi pe raft erau de vanzare drippere April.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)