Hello There, Guest! Login Register

Nuova simonelli

Nuova simonelli oscar 2 este ok?
Merita aprox 5000 lei? mulțumesc

Reply
Cam mult...e super ca espressor, dar este totuși un hx., complicat cu accesoriile. Mai bine un Mara x sau brewtus IV (db)

Sent from my XQ-DQ54 using Tapatalk
Rancilio Silvia Pro X - NicheZero

Reply
(11-02-2024, 21:15)Eugen.p Wrote: Nuova simonelli oscar 2 este ok?
Merita aprox 5000 lei? mulțumesc

aici ilgasesti la 760 euro https://www.elektros.it/ro/en/oscar-II-black.html

nu are ceva deosebit, control prifilare, preinfuzie reglabila, etc.
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Salut,

Eu am avut un Oscar II pret de 2 ani, cumpărat de nou.
Este un aparat fiabil, cu design frumos, ce reușește să facă shot- uri delicioase și are un steam wand căruia si acum îi duc dorul prin prisma frotarii facilă a laptelui.
Toată lumea pe forumul asta știe sa recomande doar Lelit și Expobar, insa te asigur ca e viața in espresso și mai departe de aceste aparate.
Nu spun insa ca recomandările nu sunt OK, pentru ca as greși.
Părerea mea este ca 5000 lei este cam scump totuși , daca nu il iei nou. Si e foarte important sa fie reglat la 9 bari. Eu ulterior i-am pus și PID pentru îmblânzirea lui.
N-am fugit niciodată de HX, drept urmare încă dețin unul, pentru ca prefer apa proaspătă in cafea, nu apa stătută și refiarta.

Succes !

Reply
L-am avut și eu fiind urmat de hx-ul S de la Lelit. Deși aburul nu se compara la niciun lelit cu cel de la Oscar (nici la Bianca la 3 bar), cafeaua e o alta poveste.

Revenind la cel de la elektros, are deja OPV montat și reglat la 9 bari, aia înseamnă deja 40€+ montaj incluse.
Oamenii de la Elektros sunt foarte serioși, am avut multiple discuții cu ei în trecut despre Oscar. Chiar ti-i recomand.

Iar referitor la hx... Oscar are efectiv o țeavă in forma de U care trece prin boiler, nici vorba de 2-300ml de tub hx asa cum le găsești la Mara sau expobar.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
Oscar II are o revizie nouă începând din 2022, iar la aceasta OPV e instalat din fabrică de către producător, nu de către vânzători. Și țeava de abur e diferită ca aspect(mai profi - îmbinarea dintre țeavă și duză e mai ok) și cu cool touch. 

Folosesc și eu unul, dar doar pentru abur. Din ce am verificat eu (și înainte de achiziție) pe abur stă foarte bine. Pentru espresso nu pot să mă pronunț.
E relativ plasticos, grilajul tăviței nu prea se potrivește cu locașul său. Pompa e foarte zgomotoasă după părerea mea.

Reply
Multumesc.deci in general evok
Vreu un espresso corect .am vazut si o rasnita tot nuova simonelli.
La elektros.it am vazut oskar 22 blakc edition cam 900 euro ci transport

Reply
La 1000€ mai bine iei ECM Classica de la Barshaker.

https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...assika-pid

E net superior din toate punctele de vedere. Asta daca vrei nou.
Dacă poți accepta ideea ca obții mult mai mult cu aceeași bani, orientându-te la ceva second dupa bursă, mai mult ca sigur opțiunile sunt diverse.
Daca scopul este home use, majoritatea dintre noi preferă râșnire single dose. Avantajele sunt enumerate în “ n” postări aici pe forum.

Reply
(25-02-2024, 12:47)GeorgianM Wrote: La 1000€ mai bine iei ECM Classica de la Barshaker.

https://barshaker.ro/Espressoare-si-Auto...assika-pid

E net superior din toate punctele de vedere. Asta daca vrei nou.
Dacă poți accepta ideea ca obții mult mai mult cu aceeași bani, orientându-te la ceva second dupa bursă, mai mult ca sigur opțiunile sunt diverse.
Daca scopul este home use, majoritatea dintre noi preferă râșnire single dose. Avantajele sunt enumerate în “ n” postări aici pe forum.
Vorbim de 840 euro cu tot cu transport vs 1200 euro pentru ECM. ECM nu are nimic special , dar functioneaza perfect si simplu.  Preinfuzia o poti lungi din maneta si cam atat. Mai dificil daca ai nevoie sa frotezi si apoi sa revi la espresso, aici este un avantaj pentru Oscar. Eu nu frotez la el deci pentru mine este ok.
[size=small]Kafatek Monolith Flat Max 2; Kopi Deva cu SSP HU, ECM Classika PID, prajitor-Kaleido Sniper M2S Pro,etc.[/size]

Reply
Comparam un SBDU cu un HX. dacă il iei doar pentru băuturi preponderent fără lapte, ești mai bine cu un SBDU de calitate. Sau alegi Mara X sau un HX mai capabil. Oscar are niște limitări constructive și nu as putea sa îl recomand dacă bei cafea destul de light. Nu cred ca ajunge la 95°, de ex. Dar e ok pentru cele italiene. Și da, aburul e genial.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Sculptor 078 / Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1

Reply
As dori daca iese un espresso corect .
Poate si un cappucino din cand in cand .nu am de gand sa fac o pasiune din asta
De mult timp folosesc cafea pproaspat prajita de la coffeshop.
Multimesc pt informatii

Reply
Dacă tot dai banii aia, nu lua NS Oscar. Cred ca și 41tem își face treaba mai bine la capitolul cafea. Nu știu cum este ultimul model, eu am avut ceva de prin 2020, dar nu cred ca au schimbat boilerul. Ma pot înșela, totuși. Problema e cumva cronica acolo. Nu au restrictor în grup iar hx-ul e practic o treaba care trece prin boilerul de abur. Un hx propriu zis e un pic mia gros (un tub de o anumita grosime, cu 200+ml de apa înăuntru, apa rece ajunge cumva în centrul lui, cu totul alt principiu).

Reply
Nu am studiat prea bine/mult detaliile despre aparat pentru că așa cum am zis mai sus eu l-am cumpărat pentru spumat laptele, dar la o verificare rapidă acum dacă înțeleg corect are inclus/modificat și ceva jiclor/gicleur pentru limitarea debitului. Huh

De exemplu în descrierea produslui de la Elektro's apare cu bold ce ar fi teoretic modificat la modelul 2022:

Quote:- Steam wand COOL TOUCH switable 360° with steam tip 4 holes Ø 1mm (type NS MUSICA)
- Anti vacuum valve
- Gigleurs to improve thermal stability
- OPV (BYPASS adjusted at 9 bars)

Sau au toate instalat jiclor, dar nu este unul care restricționează suficient debitul? :)

Reply
Nu aveau dar ulterior pentru temperarea circulației apei din termosifon au pus unele de 3mm respectiv 3.2mm. Ajuta la o stabilitate termica mai ridicata evidand fluctuațiile caracteristice hx-ului. Dar nu are crea ce ai găsi la un E61, acel de 0.7 din ciupercă. Eu am încercat sa pun pe tur de la 0.5 la 1 si încălzirea grupului a sărit de o oră. La cum e grupul, fără intervenție mecanica, nu ai cum sa montezi unul. Trebuie pus după termosifon și nu prea e loc. O alta varianta e la ieșire din grup inainte de placa de dispersie dar asta îți cam strica distribuția apei peste puc din cauza presiunii ridicate.
Eu vorbesc de modelul pe care l-am avut eu fabricat parca în 2020 sau 2021. Nu am studiat dacă au modificat ulterior grupul.

Și partea proasta a întregului ansamblu e ca dacă faci un flush de răcire de mai multe secunde o sa observi ca la un moment dat nu mai iese apa deloc. Practic apa e împinsă atât de pompa cât și de abur și țeava de hx se golește înainte sa fie umpluta de pompa. Asta se întâmplă doar în gol, pucul de cafea comportându-se ca un limitator natural de debit iar flush-ul oricum nu prea e necesar pentru ca nu ajunge la temperaturi prea ridicate.

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)