12-01-2017, 22:29
Orice cafea proaspat prajita este foarte buna in comparatie cu cele comerciale.
|
Nu decalcifiati cu otet
|
(19-01-2017, 10:33)nickso Wrote: Pare a fi o pompa cat se poate de normala, tot ansamblul gasindu-l la 150-200 euro. Dar motorul tau a avut ceva? Inteleg sa pateasca ceva pompa, dar si motorul?pompa asta nu a patit nimic de la otet, doar am intrebat, ce escrocii naibii sunt astia de la scaffe.ro ... sa te jumuleasca de bani frate nu altceva.... ce nu stiu eu, dedurizatorul trebuie sa fie inaintea pompei de apa sau dupa pompa, pompa de apa se poate strica de la apa? calcar etc?
(25-12-2016, 02:21)alexac Wrote: [Atașament = 7804]Este foarte bine știut faptul ca doar cafetierele și ibricele se decalcifica cu oțet. Această informație se găsește în cartea tehnică a aparatului cât și pe internet postată pe numeroase site-uri. Restul aparatelor de făcut cafea (espressoarele automate sau manuale) se decalcifica cu detergent special (sau cu sare de lămâie) pentru a nu li se distruge garniturile (sau alte piese componente care intră în contact cu apa).
(28-06-2020, 17:07)Rais Wrote: manualul de utilizare recomandarea este ca decalcifierea să fie făcută cu oțet în raport de 50% cu apa
(28-06-2020, 19:26)Y'not Wrote:(28-06-2020, 17:07)Rais Wrote: Poate că e așa cum spui dar eu am un espresso manual fără râșniță tot de la Riviera&Bar îl folosesc de mai bine de 5 ani, la care tot cu oțet am făcut decalcifierea așa cum specifică producătorul 50% oțet 50% apă și espresso-ul funcționează și acum ca și cum ar fi nou.La fiecare lună am făcut decalcifierea fără să am niciun fel de miros sau probleme cu mașina de cafea.Riviera&Bar este un producător francez și probabil că așa e proiectat să se face decalcifierea cu oțet.
Dezavantajul utilizarii otetului este, intai si intai, mirosul specific, care s-ar putea sa va urmareasca ceva timp dupa efectuarea procedurii de decalcifiere.