(28-03-2016, 15:56)Che Wrote: Buna ziua,
am citit ultimele D-stra postari si vreau sa ma opresc cu precadere la cele referitoare la design-ul rasnitei. Da, aveti dreptate, nu este un design care sa-ti ia ochii, ne-am gandit sa facem un produs in primul rand eficient si cu un design minimalist, dar comparatia pe care ati facut-o cu alte produse vazute in poze va asigur ca nu este corecta. Va spun asta fiindca noi avem fizic acele rasnite la care faceti referire si puse una langa alta nu au acelasi impact vizual ca pozele din publicitate. Este la fel ca diferenta dintre hamburgerul Mcdonalds din poze si cel din pachet. Trebuie sa stiti insa ca daca manopera de pralucrare a unei piese la o precizie "cota libera" (0.1mm) costa , de exemplu, 1 euro, atunci prelucrarea aceleiasi piese la o precizie de o sutime (0.01mm) costa 10 euro si multiplicam asta cu numarul pieselor de precizie din rasnita noastra....la care adaugam apoi designul. Cat despre design, atasez o imagine cu doua rasnite la care lucram acum pentru piata americana, deocamdata...
Poate sunt eu cumva cu un defect cauzat de Politehnică, dar mie aspectul prototipurilor mi s-a părut excelent. Simplu, inox cu negru, cât se poate de modern. Față de ultimele poze postate de Liviu preferam manivela prototipurilor, dar sunt convins că deciziile sunt mai complicat de luat decât am vrea noi să credem.
Design nu înseamnă "aspect", ci "funcționalitate". Lucru la care s-a lucrat pe parcursul testărilor și mi se pare un privilegiu faptul că am putut asista la aceste etape. Legat de aspect, corpul de inox, lucrat și finisat bine, mie îmi inspiră calitate. În momentul în care pui mâna pe râșniță și vezi că nimic nu joacă, la fel, îți (sau mie îmi) inspiră calitate.
Dacă un buget, evident limitat, este investit în sigle, cutii și briz-brizuri, atunci lucrurile care cu adevărat contează nu mai au cum să fie bugetate. Ori o râșniță trebuie să râșnească.
Foarte multe proiecte de pe
Kickstarter au fost distruse de presiunea "cumpărătorilor" în direcția unui ambalaj inovator, diferit, simplu, blablabla, că așa au văzut ei la Apple. Designul unei cutii costă, atât timp, cât și bani, lucruri pe care un start-up nu le are. Este un lux. Start-up-ul trebuie să livreze ce a promis. În cazul nostru o râșniță.
Care râșnește.
Iar Che se pare că face asta, chiar într-un mod mai mult decât onorabil. Ceea ce e bine.
@
Che, eu unul vă mulțumesc și abia aștept să o pot cumpăra.
Dalla Corte Mina + Kit 58mm | M68, M47, Titan, Traveler, Simplicity, Phoenix | Bravo Tools | Europiccola + radiator