Hello There, Guest! Login Register


Noul Dual boiler de la Lelit PL162T Bianca - profilare de debit prin paddle

#91
Or sa fie cateva degete arse in procesul de imblanzire a padelei. 6
 
Reply
#92
Da, din pacate nu cred ca un kit de upgrade cu paddle va fi disponibil, daca cei de la Lelit au facut si modificari la grup.

Dar un HX Lelit PL63 Smile cu paddle si rotativa ar fi ceva foarte frumos, pentru cei cu HX Love.

Putin probabil, pentru ca tendinta e spre DB, dar visam si eu.
 
Reply
#93
Nu stiu daca e fezabil un paddle de acest gen pe HX din cauza sistemului termosifonic.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#94
Ceva date noi:

- pentru ca e cerere globala mare, vor veni doar 5 in Romania pe 20 iunie (una este a mea Smile si inca doua cica sunt acontate), lansarea fiind concomitenta cu cea oficiala din Olanda de la World of Coffee 2018, Amsterdam. Cu siguranta va fi si aici un eveniment public pt noi, ramane sa aflam detalii. Din ce am inteles urmatoarele masini vor veni pe la jumatatea lui iulie. Pretul nu e stabilit exact dar cu reducere de espressoman sigur vom cobori cu 5-10% sub pretul international.

- a aparut si primul clip mai clar, insa deocamdata se rezuma la design:

Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#95
congrats si astept review Smile
amator home-barista, level 80. echipament La Marzocco (Slayer mod), Mazzer, Sette.
 
Reply
#96
Eu am cateva nedumeriri care pleaca de la exparienta (de grup, la o intalnire espressoman) cu GS3/MP-conical valve.
La acesta, pe durata extractiei, se putea lesne observa o cadere de cca 3gc a temperaturii apei de extractie, aratata pe display.

Deoarece, deocamdata exista un gol de informatii in legatura cu utilizarea acestui model, cu padela,  nedumeririle mele  vizeaza cam aceleasi aspecte. 
Cat timp pompa functioneaza si livreaza apa la presiunea setata, iar padela este pe pozitia inchis, ce se intampla cu apa din circuit?
Este evacuata?  Confused
Pe durata cat debitul este restrictionat si gurgerea limitata, ce se intampla cu surplusul de apa debitat de pompa?
Daca acesta este eliminat inseamna ca avem de a face un consum de apa calda destul de mare pentru extractia unui shot de cafea. Cum afecteaza acest aspect stabilitatea termica a extractiei?
Daca se aplica diferite profile, cu diferite consumuri de apa, care va fi/vor fi profilul/ele de temperatura/i  ale extractiilor?
Care va fi influenta in gust a acestor aspecte?
Nu pot sa nu ma intreb, sa fie padela solutia multor probleme aparute le preparare sau inca una in plus?  Huh
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
#97
1. Caderea aia de pe GS3 MP (reclamata si pe forumul german kafe netz) a fost ciudata rau dar cu toate acestea ar fi trebuit un dispozitiv tip SCACE ca sa certificam faptul ca si la iesire din grup se intampla caderea respectiva, intr-adevar mare. E posibil ca sonda sa fi fost plasata intr-o zona unde apa se raceste mai repede (poate mai aproape de injectia de apa rece) si sa transmita informatii inexacte. Deci ca sa inchid, pana nu vad un SCACE pus pe La Marzocco GS3 MP 2017 eu unul nu pot sa imi intiparesc in minte ca si reala acea scadere, avand in vedere ca AV-ul se comporta exemplar.

2. Ca sa umplu golul de informatii ar trebui sa fac publice niste detalii tehnice pe care le-am cerut cu insistenta fabricii dar inca nu am acceputul directorului tehnic de acolo. Cumva vor aduce multe raspunsuri care acum sunt in aer.

3. Surplusul de apa nu cred ca e problematic in a fi eliberat prin vreo solutie tehnica (pe care nu o cunosc momentan) si nici un posibil consum mai mare de apa decat Brewtus nu m-ar ingrijora (cei cu HX ce sa mai zica?! Smile  ). Dar mai departe, variatiile de debit sunt aproape sigur ca ne abat de la liniaritatea aia cu care am dormit linistiti pana acum, in special GS-istii sau cei cu Dalla Corte si alte aparate performante. Foarte probabil ca odata cu profilarea in general vom cunoaste si cealalta fata a stabilitatii termice , caci pana acum acest termen a fost inteles diferit, ba ca liniaritate ba ca repetabilitate a unui profil termic. Unii cred ca liniaritatea e o dorinta absurda altii cred ca oscilatiile tip HX (chiar daca repetabile) reprezinta ceva total de evitat. Pana la urma, daca vom dori de la espressoarele acestea cu profilare sa ne demonstreze ca sunt stabile termic, asta inseamna ca noi va trebui sa exploram repetabilitatea unui comportament termic intr-un anume profil, caci debite diferite de apa vor antrena temperaturi diferite (aici cred ca ai vrut sa ajungi @Radu Carutasu)

Si cum profilul e greu de repetat pe un paddle, iar profilarea pe grup E61 e mult mai riscanta termic decat pe un grup saturat, evident ca padela NU "este solutia multor probleme aparute la preparare" ci "inca una in plus". Adaug eu, ca in orice demers de profilare. Si totusi....iubirea... (pct. 4)

4. Dincolo de faptul ca financiar efortul e minim  (vanzare Brewtus si deducere TVA la aparatul nou) eu m-am hotarat spre aceasta trecere mai mult din joaca si din dorinta de a explora cu pasi marunti si altceva, adica:
- variatii ale timpului de preinfuzie (iar aici sper ca voi avea o oarecare constanta)
- terminari de extractie in panta pe ultimile 5-7 secunde cand pucul este saturat
- comportamentul unui boiler din inox fata de unul din cupru (nici nu stiu daca e mai ok sau mai rau)
- si altele ce le voi descoperi pe parcurs
Nevoia (sau poate iluzia nevoii) unei pante de presiune pe final  o resimt cel mai mult pe cafele prajite mai light degazate cel putin doua saptamani.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#98
Eu pe Mina am testat cu Scace repetabilitatea termica pe profile de debit si exista consecventa. Ca si regila generala, debit mic inseamna temperatura mai scazuta, febit mare mai ridicata. Dar curbele sunt repetabile. Legat de caderea de temperatura afisata pe display, eu nu m as ingrijora prea tare, daca pe Scace arata bine atunci asta e imp, dar trebuie testat totusi. Exista espressoare care variaza pe.display f putin si in realitate foarte mult. Dalla Corte scade 2 grade pe display in extractie  si in realitate pe Scace e linie, deci ce arata display ul e destul de irelevant.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#99
Nu ma indoiesc de faptul ca Mina are reproductibilitate.
Controlul electronic realizeaza precizia si stabilitatea parametrilor setati de operator (timp, debit si temperatura).
In schimb, operarea manuala vine la pachet cu lipsa de precizie si cu dificultatea de a reproduce identic manopera de executie a unei extractii. Ma refer aici la actionarea padelei de reglare a debitului extractiei. 
De aici si dificultatea reproducerii gustului, atunci cand se doreste acest lucru.
De ex, din cinci incercari, una a fost cea preferata. Cum va fi reprodusa, astfel incat sa se revina la gustul care a fost considerat cel mai bun.
Cu siguranta ca este fortata comparatia, dar si la levere eu am sesizat cam acelasi tip de problema, dificultate in reproducerea unui gust de cat mai multe ori. 
Padela actionata manual, ca si levierul, aduc, odata cu manualitatea procesului si dificultate in reproductibilitatea gustului in ceasca.

Am ridicat aceasta problema pentru a incerca, prin expunerea de argumente si de experiente, sa intelegem cat mai multe din cele pe care le implica profilarea propusa de acest model.
Multi espressomani au observat cat de sensibila, de surprinzatoare si de imprevizibila este cafeaua si cat de rapid reactioneaza la cele mai mici modificari ale parametrilor extractiei.
Daca, asa cum apreciaza si Lyvyoo (si nu numai el), profilarea vine mai mult cu probleme decat cu solutii valabile pentru cat mai multe cafele, cred eu ca asemenea dezbateri ii pot ajuta pe cei aflati in cautarea unui expresor sa opteze si sa decida pe baza a cat mai multe informatii.
 LaMarzocco GS/3-AV, K30 Vario, Honne Slim, Kinu M48, Acaia Lunar, BravoTools, Hottop kn-8828b-2k+/Artisan mod.
 (Lelit PL41TEM, Expobar DB, Vibiemme Super 2B/PID, Gagia MDF, Vario Home, Macap M4D, Kinu M68 manual/electric)

 
 
Reply
Pana la urma care este pretul cu discount? Se stie momentan?
 
Reply
Pe 10-20 iunie se afla. Undeva cat mai aproape de 1800 sper...
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Apare si in catalog:
http://espresso.lelit.com/bundles/looptr...it_ENG.pdf

Pagina 65
Lelit PL162T Bianca, Lelit PL72 William
 
Reply
O sa aiba un site separat oricum.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Au aparut si fotografiile oficiale. Pentru rezolutie maxima dati click dreapta pe poza (sau pe telefon tineti apasat pe poza) si Open in new tab.
Lansarea mondiala ramane setata pt World of Coffee Amsterdam pe 22-24 iunie, dar in Romania va sosi pe 25-26 iunie, deci evenimentul public de lansare se anunta cel mai probabil in prima jumatate a lui iulie. 
[Image: L73E8Rd.jpg][Image: A5ZPUxL.jpg][Image: 0fhkK1W.jpg][Image: 9ocznpy.jpg]

[Image: OlKtKLM.jpg][Image: 9AI7XMf.jpg]
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Urat cu rezervorul ala
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
O sa vad cand vine. E o idee noua de a minimiza spatiul ocupat prin modularitate. In configuratia bucatariei mele chiar prefer ca acei 5-10cm sa stea in stanga espressorului si sa ocupe mai putin spatiu pe lungime. Daca il voi conecta la retea (cum intentionez la un moment dat) am eliminat si cei 5-10cm.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Poate vor vinde robinetii de lemn ca spare parts Big Grin !
Imi place mult cum arata si ca are pompa rotativa cu rezervor, dar sa vedem si cum va fi in functionare, oricum partea de profilare ma depaseste la momentul acesta.
Nici eu nu sunt un fan al atasarii rezervorului in lateral...dar cum a zis si Liviu, poate fi util.
Brewtus 4, Niche Zero, Eureka Zenith 65, IMS 17g, SmartScale II
 
Reply
speram si eu la un brushed finish Sad

oare ce e asta incercuita cu rosu in poza de mai jos ?
(am incercat sa pun image, nu a mers)
poza
Lelit PL162T Bianca, Lelit PL72 William
 
Reply
@brutus - nu imi dau seama, acel buton pare ca e prezent intr-o poza si absent in altele. Posibil sa se fi strecurat o poza cu prototipul iar celelalte cu varianta finala?! Incerc sa aflu.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
apare si in prima poza (cea din stanga fata). in restul cred ca nu se vede din cauza unghiului.
Lelit PL162T Bianca, Lelit PL72 William
 
Reply
Cel mai probabil este butonul on / off pentru boilerul de aburi.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Probabil este returul OPV-ului pt modelul cu pompa rotativa.
 
Reply
Boilerul de aburi se inchide/deschide din LCC.
Lelit PL162T Bianca, Lelit PL72 William
 
Reply
Preț informativ conform Google:
Pret
Același preț și pe barista.gr.
Expobar Brewtus IV, Niche Zero, Kinu M47, Brewista Scale II, Joe Frex dinamometric, SunCoffee tamper cu autonivelare
 
 
Reply
Aa, cu reducerile noastre va fi 1800E la importator.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Pentru un DB din inox, PID, E61, pompa rotativa, modificarea debitului pe parcursul extractiei, mutarea rezervorului pentru spatii reduse.....este un best buy la 1800E, pentru cine vrea un espressor nou. Lelit-ul ne-a lovit la sentiment cu debitul....dimmer, restrictoare....s-a terminat cu modificarile.
O poza cu interiorul?
Bezzera Magica(rotativa), Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
A trebuit sa sterg postarea despre functionarea paddle-ului si constructia grupului pentru ca tot nu e oficial, inca Smile 

In alta ordine de idei, din ce am aflat, acest aparat va fi primul al lor cu un site separat - http://bianca.lelit.com/

Lansarea oficiala si prezentarea aparatului se intampla joi 21 iunie ora 17.00  la World of Coffee Amsterdam, in direct pe pagina lor de Facebook. Oricum cred ca ramane inregistrat totul acolo. Saptamana viitoare imi ajunge si mie.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
Pe site la avxcafe.hu va costa 599900ft adică aproximativ 9000 lei. Pe firma dacă mai scazi si TVA ... plus ca nu e chiar departe Szeged in caz de garanție.
<La Pavoni Europiccola Lusso > < Elektra MCAL > < 1957 Eureka Rapallo vintage lever> < Kinu M47> <Macap MC7> < Aeropress > <V60> < Brewista smart scale >
 
Reply
dupa specificatii e mai lat cu 3 cm si mai adanc cu 2.5 decat brewtus
fara rezervorul extern

Foarte misto ca are rotativa
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
Cu atat mai util e rezervorul mobil Smile Eu sunt cam la limita cu adancimea.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 2 Guest(s)