Hello There, Guest! Login Register


Noul Dalla Corte STUDIO 2019 grup saturat DC - successor DC MINI 2006-2018

Frumos. Dar o sa fie și mai frumos dacă reușim sa facem modificarea atât de așteptată pentru Studio
Current: Dalla Corte Studio + sita dus IMS + 58mm conversion kit, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Past: Lelit PL62T HX, IzzoDuetto 3 DB, Vario
 
Reply
   
Pana și site-urile seamănă

Dar chiar dacă exista o colaborare intre Franke-DC și Astoria, cu siguranță aduce numai bune în piață.
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
Si acum vin noutatile  Bb  Astazi s a montat regulatorul de debit original XT pe Studio. Video ul il gasiti aici, sper sa mearga : 

https://drive.google.com/drive/u/0/folde...L7tcWGGW-j

Dupa ce gasim o solutie finala si eleganta de gaurit panoul superior de inox si montarea unui surub elegant gen cel de mai jos, cred ca putem sa lansam "pe piata" solutia tehnica. Va fi probabil disponibila montarea kitului pe cele existente si va fi optional pe cele noi. 
[Image: q6TNrMA.jpg]

Per ansamblu acest upgrade va duce Studio la nivelul XT, espressorul comercial de la Dalla Corte care la momentul actual este cel mai usor de folosit si de inteles espressor in ceea ce priveste extractiile, din gama lor, bineinteles. Va fi un upgrade ca va oferi utilizatorilor medii si avansati extrem de multe optiuni, tocmai pe cafelele dificile, prajirile medii, medii usoare si omniroast uri.

Retetele de extractie recomandate sunt de asemenea foarte simplu de urmarit si implementat: 

Omniroast sau prajire medie usoara : setare debit intre 3-5 g/sec
Prajire medie usoara - medie - setare debit intre 5- 8g
Prajire medie - medie inchisa - 8-12 g pe secunda. 


OBSERVATIE IMPORTANTA : debitele de mai sus sunt cele masurate la liber, de flowmeterul DC si afisate in timp real pe display ( se vede in video) , fara portafiltru cu cafea in grup. NU SUNT DEBITELE DE EXTRACTIE, inregistrate din momentul in care a inceput sa curga espresso in ceasca. Acele debite sunt si ele inregistrate de espressor, si incep de la 0.5g si se termina undeva intre 2.5 si 3 g/sec la extractii intre 25-30 secunde. 

Singura limita va fi pe cafelele prajite de filtru pe care s ar dori extractie espresso sau omniroast urile acolo unde rasnita nu ajuta. Daca rasnita ajuta prin calitatea macinaturii ( distributie de particule si suprafata de contact ) cu 3g pe secunda se vor rezolva extrem de usor si elegant majoritatea omniroasturilor. 

Cumva acel mod il face pe Studio extrem de versatil si imperecheat cu o rasnita competenta, se poate depasi in mod facil nivelul extractiilor espresso  din cafenele de specialitate de top. Sunt extrem de putine cafenele de specialitate unde la ora actuala baristii au posibilitatea tehnica sa ajusteze debitul si astfel sa amplifice randamentul extractiilor pe cafelele cu prajiri mai usoare. Corectiile se fac in mod normal din calitatea macinaturii, temperatura si reteta.  

Urmatorul pas este sa schimbam manometrele intre ele, pentru a putea vizualiza presiunea din grupul de extractie in timp real, pe partea frontala a espressorului. Momentan in fata manometrul indica presiunea din boilerul de aburi, prea putin interesant. Probabil ca pana la final de saptamana reusim urmand din ianuarie sa oferim kit ul de conversie celor interesati.

Ar fi excelent daca am gasi suport in cadrul comunitatii pentru a merge si mai departe cu automatizarea, in sensul in care sa facem 2 pasi de debit intercomutabili. In Germania au reusit, daca aveti idei, suntem 120% deschisi sa incercam!
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
Merci pentru update Răzvan.
Ma ofer sa testez și sa ajut dacă pot cu programarea părții electronice.
Current: Dalla Corte Studio + sita dus IMS + 58mm conversion kit, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Past: Lelit PL62T HX, IzzoDuetto 3 DB, Vario
 
Reply
Suuuuper!
I want the change

O gaura în foaia de inox și un "potentiometru" mai mare cred ca ar fi foarte ușor de adaptat

(14-12-2020, 23:39)Mihai.B Wrote: Merci pentru update Răzvan.
Ma ofer sa testez și sa ajut dacă pot cu programarea părții electronice.


Nu poți șterge limita de 4 sec a preinfuzie?
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
Încă o "inovație" marca Dalla corte, care de fapt trebuia să existe din start pe un aparat atât de scump.

Încă o dată, mi se pare ncredibil de eficient marketingul dacă a reușit să convingă mai mulți consumatori că e ok să plătești 3000 de euro pe un aparat atât de limitat.

Ca și side note, alterarea debitului la liber fără modificare presiunii din circuitul hidraulic, limitează destul de mult utilitatea robinetului.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Subscriu
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
(15-12-2020, 09:09)dev Wrote: Încă o "inovație" marca Dalla corte, care de fapt trebuia să existe din start pe un aparat atât de scump.

Încă o dată, mi se pare ncredibil de eficient marketingul dacă a reușit să convingă mai mulți consumatori că e ok să plătești 3000 de euro pe un aparat atât de limitat.

Ca și side note, alterarea debitului la liber fără modificare presiunii din circuitul hidraulic, limitează destul de mult utilitatea robinetului.

Eu sunt convins ca va fi un upgrade extraordinar de apreciat pentru posesorii actuali si viitori. Cat de mult merita sau nu masina, nu ma pronunt, cifrele internationale si locale spun ca este foarte mult interes pentru asa ceva. 

Legat de partea cu "alterarea debitului la liber fără modificare presiunii din circuitul hidraulic" eu sunt de parere ca ar trebui intrebati utilizatorii care au experimentat cu debitul si care sunt din ce in ce mai numerosi.  Faptul ca se cumpara espressoare cu padele care variaza debitul confirma interesul si rezultatele. Un aparat cu un grup saturat si o repetabilitate termica superioara care include si variatia debitului nu poate fi decat un plus in aceasta directie. 

Nu stiu daca noi vom face asta" in house" insa sunt convins ca vor exista pasionati care vor merge cu upgrade ul la nivelul urmator, cu inca 1 sau mai multe trepte de debit. Piesa importanta in acest puzzle este regulatorul, precizia si calitatea lui si noi asta ne am propus sa livram. In rest, vor fi multe iteratii si multe mod-uri facute de utilizatorii pasionati. 

In plus, va fi disponibila si o aplicatie pentru mobil in viitor si va exista o versiune de Studio care va livra apa calda separat. Interesul este ca Studio sa devina o platforma pe termen lung, pentru ca oricum piesele componente sunt de nivel comercial si durata de viata nu ar fi o problema pentru cei care vad masina ca o investitie pe termen lung.

(14-12-2020, 23:39)Mihai.B Wrote: Merci pentru update Răzvan.
Ma ofer sa testez și sa ajut dacă pot cu programarea părții electronice.

Cred ca va trebui sa te pun in legatura cu tehnicianul care ne ajuta in acest proiect Smile
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
nu stiu daca masina face sau nu 3000+ de euro...poate ca din punct de vedere al opțiunilor nu face banii, insa sunt convins ca face banii d.p.d.v al stabilității termice! eu asta am căutat in prima faza.
Important este ca aceasta masina poate deveni un development platform. si asta spune deja multe despre partea de design si construcție a aparatului.
Current: Dalla Corte Studio + sita dus IMS + 58mm conversion kit, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Past: Lelit PL62T HX, IzzoDuetto 3 DB, Vario
 
Reply
Va intra, cât de curând, la barshaker un espressor cu boiler de 550ml. La 500 de euro. Și ca să fim sinceri, pare o platformă mai ok pentru amatorii de diy decât un aparat barebone de 3000+ euro.

Având în vedere chinurile prin care a trecut Peter pentru a obține un aparat funcțional, cu cafea prăjită în stilul anilor 2000 nu 1970, sunt foarte surprins că niciun utilizator de Studio nu a luat în calcul un decent espresso.

In Romania, s-ar părea că tabla și brandul bat la fundul gol versatilitatea și inovația.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
Parca tabla îți da așa....ceva mai multă încredere ca o sa poți trage de un aparat care se încinge la peste 100 grade mulți ani.
Pe de alta parte la faza cu brandul in România dev are dreptate, mai ales daca ne uitam la vânzările pe care le face Franke(ca tot fac parte din aceeași companie) electrocasnicele cu cel mai prost raport dotări/preț. Unde locuiesc acum am avut “șansa” sa dau peste electrocasnice Franke. Cuptorul Franke de exemplu este sub un Electrolux vechi de vreo 12 ani pe care îl aveam in vechea locuita.
Dar ce sa ii faci, când ai marketing bun....
Pl41tem+Honne, Kinu
 
Reply
Este destul de "avangardista" afirmația ta
Am considerat descent ca și opțiune înainte sa aleg Studio. Pe mine ma interesează sa cumpăr aparate validate din punct de vedere tehnic și fiabile.
Current: Dalla Corte Studio + sita dus IMS + 58mm conversion kit, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Past: Lelit PL62T HX, IzzoDuetto 3 DB, Vario
 
Reply
Probabil cand vremurile vor permite socializarea vom reusi sa reiteram intalnirile acelea interesante unde echipamentele se pot vedea unele langa altele. Tin minte ca la ultima la care am participat era Mina, Bianca si inca un espressor cu lever, deosebit, Strietman C2. E mult mai interesanta interactiunea directa cu produsul, atunci iti dai seama exact daca ti se potriveste ceva sau nu. 

Gama de espressoare de casa Dalla Corte a aparut din intamplare, ca multe alte lucruri in viata. Bruno Dalla Corte l a rugat pe Paolo prin 2005 sa-i modifice un espressor comercial intr un espressor cu 1 grup, pentru acasa, la bucatarie. Intrucat grupurile DC sunt independente, lucrarea a fost usor de realizat de catre Paolo. Caroseria a fost improvizata indoind la un atelier local niste table din inox si bineinteles introducand restul pieselor componente. Butoanele au fost cumparate de pe piata, generice, termostatul ul era ceva standard, Gicar. Asa s a nascut primul espressor pentru casa DC. Ulterior au mai facut unul pentru muncitorii de la fabrica si distribuitorii lor cand vizitau fabrica au cerut sa se produca in masa. Asa se si explica designul rudimentar al primei generatii Mini. 

Ce vreau sa spun este ca Dalla Corte fiind o fabrica de espressoare profesionale, piesele componente sunt grad comercial, deci un grup este  gandit pentru 1000 de extractii pe zi, nu pentru 2 4 extractii cat face un home barista. Cine cumpara un Studio are posibilitatea sa mearga la evenimente cu el, sa faca bani, sa l foloseasca intr un business in care prepara cafea. Este un produs polivalent, nu este gandit exclusiv pentru consumatorul de acasa desi in ultimii ani s a cerut mult in acest segment.  Cine il cumpara acasa isi doreste mult sa aiba acel feeling de barista profesionist pe care un espressor din plastic chiar nu reuseste. Prepararea cafelei este este emotionala, senzoriala si toate detaliile conteaza. Daca un produs iti aduce placere si iti hraneste pasiunea, ce mai conteaza cat costa, daca oricum iti permiti? oare cati din userii Decent chiar reusesc sa inteleaga ce fac multitudinea de profile de presiune disponibile? Oare cati useri Studio fac 10 extractii una dupa alta sa vada ca isi pot da seama daca a variat temperatura grupului saturat cu mai mult de 0.3 grade? Nu stiu cati dintre voi ati gustat 20 de espresso uri facute una dupa alta doar ca sa vezi diferentele. Eu am facut o de multe ori si la un moment dat mi se taiase orice chef de preparare espresso. Faptul ca un espressor iti ofera extrem de multe optiuni pentru mine nu mai este un criteriu important, pentru ca stiu ca la un moment dat nu voi mai avea rabdare sa experimentez. Eu vreau un espresso bun din prima incercare daca se poate si aici unele masini sunt inca mult mai pricepute decat altele, cumva. 

Am avut un client care a cumparat o Mina si a ridicat o cu Dacia Logan. Radea si el cand a ridicat espressorul si l a pus pe bancheta din spate, comenta ca i s a dublat valoarea masinii : ) Mi a spus ca el is va mai schimba masina de cateva ori in viata insa espressorul nu crede ca ar mai face o si cafeaua este pasiunea lui principala. Ce poti comenta? Ce e rational pentru unii e irational pentru altii si viceversa. M am oprit demult sa mai incerc sa ma pun in papucii altuia, sigur nu mi s ar potrivi.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
(15-12-2020, 18:53)Mihai.B Wrote: Este destul de "avangardista" afirmația ta
Am considerat descent ca și opțiune înainte sa aleg Studio. Pe mine ma interesează sa cumpăr aparate validate din punct de vedere tehnic și fiabile.

Întreabă posesorii de Mina, cât de fiabil a fost dfr-ul. Sau dacă exista acum o varianta care să livreze ceea ce fixezi in aplicație.

Nu cred că există termen de comparație între ceea ce înseamnă comunitatea decent espresso, ca volum de informații, comparativ cu orice alt brand de pe piața.
cafe: +4u ts, atom 75, olympus hs, bunn g9
home: aeropress, v60, xeoleo ghost
 
Reply
(15-12-2020, 20:09)dev Wrote:
(15-12-2020, 18:53)Mihai.B Wrote: Este destul de "avangardista" afirmația ta
Am considerat descent ca și opțiune înainte sa aleg Studio. Pe mine ma interesează sa cumpăr aparate validate din punct de vedere tehnic și fiabile.

Întreabă posesorii de Mina, cât de fiabil a fost dfr-ul. Sau dacă exista acum o varianta care să livreze ceea ce fixezi in aplicație.

Nu cred că există termen de comparație între ceea ce înseamnă comunitatea decent espresso, ca volum de informații, comparativ cu orice alt brand de pe piața.

Aici trebuie facuta o corectie destul de importanta. Din cunostintele mele, niciodata un DFR Mina in Romania nu s a defectat in sensul ca s a oprit din functionare. Ceea ce intr-adevar trebuie facut periodic este recalibrarea sa, care se face din aplicatie. Iarasi se face curatarea lui periodica, atunci cand calibrarea din aplicatie nu da rezultatele scontate. DFR ul Mina este probabil printre cele mai complicate piese realizate in industria espressoarelor comerciale si a progresat de la iteratie la iteratie a aplicatiei. 

A nu se compara un aparat comercial cu un aparat de casa, motivele le-am expus mai sus. 

Exista coffeeshop uri in Romania care folosesc zilnic Mina si nu au avut nici o interventie care sa le intrerupa activitatea nici macar 1 minut. Tin la aspectele reale, pot fi verificate. In Sua s-a vandut prin Whole Latte Love anul acesta peste 75 de bucati. Daca vor fi probleme in mod cert vor fi evidentiate pe forumuri precum Home Barista, cum si aici sunt destul de multi posesori casnici care pot raporta.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
@razvanMB O sa se poata schimba valoarea flow-ul in timpul extractie sau va ramane fix pe tot timpul extractie? Ex. teoretic: 4g/s primele 20 sec si sau cand atinge 9 bar - 3g/s - stiu ca trebuie facute manual schimbarile
@dev folosesti Decent? Mi-ar placea sa aflu cum e.
Dalla Corte Studio I Ek43s Titus carrier I Brewista Smart Scale II I + 3d custom printed stuff I Aeropress I Kinu M47 BWT Filter
Cafelat Robot I Ceado E37s SSP Burrs I V60 Xeoleo Ghost Burrs I
Roest Sample Roaster I Ikawa(sold)
 
Reply
(15-12-2020, 21:39)sorinetta Wrote: @razvanMB O sa se poata schimba valoarea flow-ul in timpul extractie sau va ramane fix pe tot timpul extractie? Ex. teoretic: 4g/s primele 20 sec si sau cand atinge 9 bar - 3g/s - stiu ca trebuie facute manual schimbarile
@dev folosesti Decent? Mi-ar placea sa aflu cum e.

Teoretic se poate schimba debitul in timpul extractiei, se vede si in video, e un regulator de debit. Depinde ce solutie de rotita gasim, daca este una cu diametru mare, va fi ergonomic si usor de folosit asa. Eu mereu am preferat sa fixez debitul si sa alternez astfel doar timpii de preinfuzie, pentru ca am remarcat cea mai mare eficienta in acest fel. Daca ai scadea debitul dupa presurizarea la 9 bari, sunt sanse mari sa scada si presiunea si atunci randamentul extractiei si EY ul sa scada overall, deci nu atingi scopul de a creste. Asa cum am scris mai sus, sunt niste recomandari de debite fixe care functioneaza excelent pe diverse tipuri de prajire. Acest sistem de regulator de debit garanteaza o repetabilitate tocmai prin faptul ca poti fixa si repeta debitul extracttie dupa extractie. Practic la fiecare extractie cu debite diferite vor varia timpii de preinfuzie, ceea ce de fapt conteaza cel mai mult. 

Ceea ce se poate face si au facut cei din Germania si Peter este sa setezi modul Slayer, adica sa pui regulatorul la un debit mic de 1.5g/s, pt ca poate si sa mearga si circuitul clasic la 8 g/s. Daca poti sa realizezi alternarea intre cele 2 debite in timpul extractiei, realizezi de fapt Slayer shot, daca asta este de interes.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Press, KINU
 
 
Reply
Cred ca cei de la Honeywell produc asa ceva și se încadrează în marjele de calitate pe care ni le dorim. Am sa caut sa vad ce găsesc.
Current: Dalla Corte Studio + sita dus IMS + 58mm conversion kit, Honne Slim Custome, V60, Cantar Hario, Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress, Kinu M47

Past: Lelit PL62T HX, IzzoDuetto 3 DB, Vario
 
Reply
Salut,

Am observat azi ceva ciudat la espresor, dupa ce a stat pornit mai multe ore dupa primul shot. Mai exact, am facut un flush dar a inceput sa iasa abur din grup. Am intrat in meniu la vizualizare temperaturi si scria 102 grade la grup (boilerul pentru abur era oprit). Dupa ce l-am lasat sa "curga" mai mult, a venit si apa intr-un final.

Este normal? Voi ce temperaturi aveti in stand-by la grup?
Dalla Corte Studio & Niche Zero

Old: Lelit PL41TEM
 
Reply
Am sa ma uit mâine. Acum e rece Smile
Chestia cu aburii știu ca a mai pățit-o un coleg de studio. Citește in postari mai vechi - nu a fost nimic tehnic. Zicea ca de la atmosfera a făcut mai mulți aburi - era o zi mai umeda parca sau așa.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
Visual temperatures:

Am 102.0 -102.2 C pe grup. Temperatura de extracție am setat 96 C. Iar din câte am văzut Offset pe grup e de 4 C. Dar mai sunt și alți parametri care nu ii cunosc, nu i-am studiat și nu m-am atins de iei.

La abur
124.2 - 124.4 C cu offset de 1 C. Setat am 123.4 C.
2017.11 Lelit Victoria, Kinu M47  ► 2018.09 Profitec Pro 300, Kinu M47 + Niche  ► 2019.09 Dalla Corte  S + u ⋑ ı o, Niche 
 
Reply
La fel este si la mine. Presupun ca sunt setari standard. Nu am umblat la parametrii.

Eu am avut problema, dar era din cauza condițiilor interioare - umiditate mare în casă >75% (asa e la mare vara), temperatura mare. A fost o chestiune de moment. Nu aveam vreo problema referitor la gustul cafelei, doar ca "fumega" atunci când lăsam sa curgă în gol.

Știu ca s-a făcut test de stabilitate a temperaturii la DC Mini, dar ar fi frumos și unul la Studio, actualizat.
DC Studio, Compak E8 SSP + OE Funnel, Bravo Tools set complet, Xeoleo Ghost 78mm, Aeropress, V60, BWT Bestmax Premium
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)