Hello There, Guest! Login Register


Noul Dalla Corte STUDIO 2019 grup saturat DC - successor DC MINI 2006-2018

#1
Salutare! Cu mare placere pot oferi pasionatilor de espressoare cateva informatii despre noul espressor cu 1 grup Dalla Corte STUDIO ( acesta este noul nume, il inlocuieste pe MINI ). 

Ca si specificatii tehnice pot confirma urmatoarele : 

- Boiler independent integrat in grupul de extractie cafea patent Dalla Corte;
- PID soft proprietar Dalla Corte, posibilitate ajustare temperatura de extractie la grup la nivel de zecime de grad.   ;
- Preinfuzie programabila ( detaliile urmeaza sa le aflam la SIGEP 2019 in Ianuarie)
- Lever ( in loc de butoane ) programabil cafea doza single / dubla / curgere libera si lever pentru abur in loc de maneta
- Posibilitate oprire separata a boilerului de abur.

Specificatii tehnice :
- 2 portafiltre, tamper profesional inox si suport tampare
cauciuc incluse;
- 1 steamer pentru spumare lapte
- NU are dozator apa calda
- rezervor de apa 4 litri / conectare la retea
- pompa rotativa comerciala
- 220v
- Culori disponibile : inox cu negru, alb sau orice cod RAL
- Boiler abur 1.5 litri 1000 W;
- Boiler cafea 0.5 litru 850 W
- Putere: 1850 W
- Dimensiuni: LxhxA: 26x39x37.5 cm
- Greutate: 27 kg
- toate partile metalice expuse contactului cu apa sunt
certificate LEAD FREE de NSF

Ca sa rezum un pic, diferentele majore fata de fostul MINI apar la : 

- pompa rotativa comerciala pe STUDIO versus pompa vibratoare pe MINI
- posibilitate racordare la apa in paralel cu rezervorul de apa marit la 4 litri ( in acest fel poate fi folosit in zona comerciala sau de birouri)
- designul si calitatea materialelor sunt la nivel de MINA, ceea ce este o surpriza foarte placuta si oarecum neasteptata avand in vedere diferenta de pret.
- preinfuzia va fi controlata electronic si ma astept sa functioneze oarecum similar cu GS3 ( programarea timpulor de livrare a unui debit constant de apa apoi programarea pauzei pana la reluarea extractiei )

Cateva pareri personale despre aparat ( rog a fi privite cu scepticismul de rigoare avand in vedere postura mea ) : 

STUDIO este pentru Dalla Corte mai mult decat un espressor DB pentru acasa/small business. Este inca un pas serios din suita de pasi ce consolideaza DC la nivel super premium. Este un espressor mai scump decat ofertele prosumer Dual Boiler de pe piata, este evident asta. Totusi, mai competitiv la pret decat produse similare  de la alte branduri super premium. 

Stabilitatea termica si fiabilitatea sunt niste lucruri certe ( as puncta aici mai ales repetabilitatea termica, pentru ca este inutil sa ai un shot cu temperatura relativ liniara daca urmatorul este la 2 grade mai putin sau mai sus). Calitatea materialelor este la nivel de top iar designul ramane la aprecierea privitorilor. Avand in vedere ca seamana mult cu MINA... Puterea aburului pe boilerul de 1.5 litri este foarte mare, sunt convins pentru ca stiu MINI. Nu are legatura cu nici un espressor prosumer gen Vesuvius cu boiler de abut tot de 1.5 l. Este de cel putin 2 ori mai rapid. 

Ca si minusuri, nu are teava de apa pentru ceai sau americano ( pentru acasa nu e un minus insa pe regim comercial te cam obliga la un boiler separat), nu are no burn steam wand ( inca, pe XT au introdus, poate va fi disponibil ulterior) si nu are un MFR ( manual flow regulator) pentru modificarea debitului la liber cum are XT ul. Se pare ca ar putea sa existe un model ulterior in 2020 care sa primeasca si acest feature. Initial au spus ca nu au loc din cauza pompei rotative, ulterior am inteles ca nu au timp de asta, fiind concentrati exclusiv pe un nou model de espressor comercial pt HOST 2019. 

Eu personal il voi primi pe al meu in februarie 2019, nu am acces la ceva mai rapid decat la Sigep Rimini in ianuarie. Voi reveni cu impresii  de acolo. Vom avea inca minim unul pentru showroom, teste cu pasionatii etc. Probabil va ajunge pentru teste si review uri si la cativa useri espressomani interesati.

Pentru cine este STUDIO? Este clar ca nu pentru cei care doresc cel mai bun raport pret/optiuni. Exista multe deja espressoare cu preturi mai mici si cu lista de optiuni mai lungi. Ca si home barista consider ca piesele componente de pe MINI sunt overkill ca si fiabilitate pentru uzul casnic si atunci cumva platesti implicit pentru o calitate de care nu ai nevoie. Toate componentele sunt identice cu gama profesionala, electrovalve, garnituri, pompa etc. Practic boilerul/grupul e acelasi de pe MINA, XT sau EVO2. 

Deci interesatii probabil vor trebui sa considere acest espressor ca si o alternativa pe termen lung si foarte lung, un aparat pe care se face extrem de simplu o cafea buna ( aici portafiltru de 54 mm ajuta mult dar exista optiunea de portafiltru de 58 mm, ambele se potrivesc in acelasi grup fara modificari) cu conditia ca ea sa fie prajita corect. Repetabilitatea shoturilor si puterea aburului pentru bauturile cu lapte sunt alte elemente certe. Designul si calitatea materialelor sunt la un nivel extrem de ridicat si as spune ca fata de MINA, STUDIO sta bine aici, avand in vedere diferenta de pret. Pentru cei interesanti de profilare STUDIO in varianta actuala nu este foarte ofertant, desi acea preinfuzie, asa cum colegul @RaduCarutasu a tot experimentat o la GS3, este intr o masura semnificativa de impact pe anumite cafele. Totusi, nu se compara cu aparate ca profileaza debit sau presiune, este mai limitativa fara ca acest lucru sa insemne un lucru rau pentru majoritatea oamenilor, dimpotriva. 

Pretul espressorului va fi de 4150 euro. Pentru Espressoman.ro vor avea un pret special redus de 3 490 euro tva inclus incepand din Februarie 2019. Exista totusi si o oferta limitata la 2990 euro, pentru precomezile ce vor fi primite pana la jumatatea lui Ianuarie 2019 , anterior lansarii oficiale de la Sigep.

Am acces la cateva poze extra insa nu am voie sa le public pana in ianuarie, asa ca raman cele de acum 2 luni.

[Image: MPjIEIX.jpg][Image: A31P3dr.jpg][Image: MtqLX1G.jpg]

[Image: LrGV3e6.jpg]


[Image: WD380S5.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#2
Oau!
Un asemenea echipament il lasi mostenire Wink daca nu esti genul cu mancarimi supreme in palma.
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#3
Cati folosim teava de apa calda? Eu nu recomand un ceai aromat cu apa din boiler, chiar din inox sa fie...
Bezzera Magica(rotativa), Quamar Q13E/75mm.
 
Reply
#4
Eu la musafiri ofer de obicei cafea lungă/americano fiindcă amatori de espresso/ristretto nu prea găsesc.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#5
Torni apa din grup peste cafea, nu ai nevoie de teava de apa. Si la ceai la fel, este mai lent dar functioneaza.
 
Reply
#6
Nu mi se pare o problema lipsa țevii. Am văzut și cafenele care au anulat țeava și folosesc apa din kettle la americano.


Cafflano kompresso și Kinu M47
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#7
Îl aștept cu interes
Izzo Alex Duetto III, Honne Custome Build, Tamper Concept Art dinamometric, baza tampare Concept Art, VST 22g + VST 18g + VST 7g, V60, Cantar Hario,Bialetti Brikka, Aerobie AeroPress
 
Reply
#8
A aparut fisa tehnica pe kaffe-netz
https://www.dalla-corte.de/donwload.html...Studio.pdf
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#9
Incep impresiile:
https://www.perfectdailygrind.com/2019/0...SoFRxzEUTU
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#10
Mult spus impresii:

Please note: This article has been sponsored by Dalla Corte.  
E un fel de citire de specificații in cel mai bun caz.
factory g106, m47, ims, kazak accessories, fluid bed roaster
 
Reply
#11
Mda, e prea proaspata masina dar e un semn bun daca au sponsorizat, ca au interes sa o arate lumii, versus Mina sau Mini pe care muuuult timp le-au tinut parca ascunse.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#12
Destul de discrete referintele la DC Studio facute de catre cei 2 brand ambasadori DC.
Un novice ar putea crede ca este un curs de preparare espresso acasa, exemplificat cu totul intamplator pe DC Studio.
Pe de alta parte, merita sa fie apreciata propaganda eleganta pentru espresso de calitate.
Gaggia Classic RI8161 cu controller meCoffee, Honne Home, Kinu M47
Bezzera BZ09, controller ito
 
Reply
#13
Cu ocazia asta ma laud și eu ca m-am înscris în rândul celor ce așteaptă echipamentul pe masa! Am făcut precomanda și am plătit și factura de avans. Condițiile au fost cele expuse de Răzvan în deschiderea topicului.
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#14
Waw! Te asteptam cu impresii neaparat! Sa-l stapanesti cu drag si asteptam date din "teren" cand ajunge.
Lelit Bianca, Honne Slim ~ In vacanta: Kinu + Kompresso
Past: Expobar Brewtus IV, Mahlkonig Vario K30 
 
Reply
#15
Si eu de abia astept sa aterizeze. Cu ocazia asta ma pregatesc si de o comanda de Honne la inceputul lunii viitoare.
Nu se poate turnator de apa fara maruntitor de calitate.
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#16
I've found this forum with the most updated information about new Studio (not only this thread, but also other threads).  I like Studio and top technology built-in. I would like to know, if there is any type of flow/pressure manual profiling or some flow control during extraction, but it looks like there is not (however from display picture found elsewhere it's clear, that there is flow setting in g/s for preinfusion, which is perfect). I'm eager about SIGEP news and would like to have one at home afterwards asap.

P.S. I apologize to use English in this forum, maybe somebody will translate to Romanian, or Google translate can be used (I use it too to understand the posts).

--
Am gasit acest forum cu cele mai recente informatii despre noul Studio (nu numai acest thread, dar si alte thread-uri). Îmi place Studio și tehnologia de vârf încorporate. Aș vrea să știu dacă există un profil manual de debit / presiune sau un control al debitului în timpul extracției, dar se pare că nu există (totuși, din imaginea afișată găsită în altă parte, este clar că există setarea debitului în g / s pentru preinfuzie, care este perfectă). Sunt dornic de știrile SIGEP și aș vrea să am una acasă după aceea.

P.S. Îmi cer scuze să utilizez limba engleză în acest forum, poate că cineva se va traduce în limba română, sau Google Traducere poate fi folosit (de asemenea, îl folosesc pentru a înțelege și posturile).
 
Reply
#17
Mai multe informatii despre Studio vom avea in curand, lansarea oficiala va fi la Sigep, va fi si un concurs de latte art ( in buna traditie Dalla Corte s-ar putea sa se dea premiu chiar un Studio Big Grin ). Voi fi si eu acolo si voi "relata" de la fata locului, eventual impresii si niste poze mai detaliate. 

Pentru ca tot voi fi pe acolo daca aveti ceva de interes si pe la alte standuri de firma, daca am timp pot trece sa fac niste poze sa le postez aici. Ca si evenimente, pe langa campionatele de barista nationale va fi si campionatul mondial de roasting.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#18
That's perfect. Looking forward to your report ...
Espresso: QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention), Mahlkonig E65S
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
 
Reply
#19
Salutare din nou. Mai sunt doar 2 zile pana cand pot posta poze cu aparatul in versiunea finala de la Sigep. Ieri am primit informatii suplimentare. 

Fisa tehnica a produsului : 

https://drive.google.com/open?id=1nhfQSz...FHaClnjhjh

Poze noi de la photoshooting ul oficial : 

https://www.dropbox.com/sh/6at7jvwil67y6...q9QGa?dl=0

Cea mai intriganta poza este cea in care apare debitul in g/s pe display. O sa fac un video la Sigep in care va fi clar cum functioneaza. Daca Studio va avea ultimul model de flowmeter patentat de Dalla Corte, montat deja pe XT, atunci vom putea citi pe display debitul de cafea din timpul extractiei, cu o f mare precizie, verificabila pe Acaia. Este oricum o combinatie de hardware ( flowmeterul) si software proprietar care indica cu precizie acel debit de apa sau cafea, in functie de etapa extractiei. 

Imi pare rau ca nu pot pune pozele aici, sunt foarte mari, 15 18 mb, dar se pot descarca de la link ul atasat.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#20
lipseste info referitor la posibilitatea comutarii pe 58 mm. de fapt, lipseste orice info ref la 54/58 mm
mi se pare un feature relevant

pare ca e si luminat  Smile  (asta scrie in brosura)
Lelit Bianca + ECM V-Titan 64, Cafflano Kompresso/V60+Kinu M47
 
Reply
#21
Asa este, poti sa comuti pe 58 mm fara probleme.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#22
(17-01-2019, 14:04)razvanMB Wrote: ...
Cea mai intriganta poza este cea in care apare debitul in g/s pe display.
...

I think it's preinfusion setting, but we'll see ...
Espresso: QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention), Mahlkonig E65S
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
 
Reply
#23
Astazi a fost prima zi la Sigep si am avut ocazia sa discut cu Pietro Dalla Corte. Pe scurt masina arata ca in poze, cu mentiunea ca este relativ mica in realitate. Dupa ce m am mai uitat la alte masini din clasa ei tot la Sigep am inteles cat de compacta este. Cred ca pusa langa o rasnita Compak F8 e mai scunda..

Ca si minusuri, momentan desi se leaga la apa nu exista posibiliatea de a o conecta la scurgere, practic totul se scurge in tavita. Pentru acasa nu e un inconvenient insa pentru evenimente poate fi un pic deranjant. Se va remedia acest aspect insa primele masini nu vor avea optiunea. 

Ca si plusuri, meniul este foarte usor de navigat cu acea rotita. Are ultimul model de flowmeter DC, asa incat masoara debitul de apa la liber cat si de extractie al espresso ului in timp real, foarte precis, toleranta fara de debitul afisat pe display fiind de sub 1 g/s. Pietro a promis ca va da posiblitatea programarii preinfuziei prin controlul pompei, printr un update ulterior de software. Mi-a confirmat ca are deja softul scris insa se gandeste cum sa l implementeze usor de inteles in meniul minimalist. Desi nu este o promisiune oficiala, eu cred ca se va intampla si voi insista pe acest aspect. 

Aburul este foarte puternic, mai puternic decat fostul Mini. Au facut un artificiu, supapa de siguranta de la boilerul de abur se deschide la 1.8 bari fara de 1.5 bari cum era inainte, permitand o presiune mai ridicata. Bagheta de abur este comerciala, ei chiar considera ca e prea puternica pentru acest aparat. 

Debitul la liber este de 6 g/s datorita jigleurului de 0.45 mm, deci preinfuzia este prelungita. Maine voi testa pe extractii aparatul sa vad cum se comporta in realitate, astazi doar am profitat de vizita lui Pietro sa discut teoretic.  

[Image: TVHPqUZ.jpg]
[Image: 7ImX85u.jpg][Image: 8vz26HI.jpg][Image: cs4wMb7.jpg]
[Image: h9mYLGG.jpg][Image: y3Wpwpy.jpg]
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#24
Videoclipurile de la Sigep sunt gata. Scuze ca uneori exprimarea este aproximativa, dar le-am facut pe super graba, a fost destul de haotic programul. 

Ca si impresii, e foarte mic si compact, laptele l-am spumat in aproximativ 10 sec intr-o latiera de 500 ml Motta. Discutia cu preinfuzia e deschisa, in video sunt mai multe detalii. 

vizual pe negru 
https://www.youtube.com/watch?v=ConerR09ihI&feature=youtu.be&fbclid=IwAR096YmfPMrcAKWUL1_i9Y2jzaovtK3oEgJJ31Vb0m1tDZIDkHL1K2FF1tE

vizual pe alb
https://www.youtube.com/watch?v=_vdW2iotxJ8&feature=youtu.be&fbclid=IwAR0FiFM1RJ5s_s42YdYkOMz7JflfHnHn3k2uizfXIlWMFJ756zm6eaMrFjI

prezentare meniu
https://www.youtube.com/watch?v=6Zx99ghO9hs&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2EGMmmJv8iq_CP_5AYkpnDS6M5_CFyCq2UeaY7cNyepmOOOuBHq5F0LtQ


timp de preinfuzie cu debit la liber de 6 gr/sec ( debit standard la noul Studio) 
https://www.youtube.com/watch?v=_wtXf23LCLk&feature=youtu.be&fbclid=IwAR3pMjVCAZumcSgDIKb6fUct45yi2QeuhNXfBoBatAisKcTrqlKRut7uP-k

utilizare selector si memorare doze 
https://www.youtube.com/watch?v=-08gr8ZpTA0&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2EGMmmJv8iq_CP_5AYkpnDS6M5_CFyCq2UeaY7cNyepmOOOuBHq5F0LtQ

spumare lapte
https://www.youtube.com/watch?v=i8xjLt0rVGU&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2EGMmmJv8iq_CP_5AYkpnDS6M5_CFyCq2UeaY7cNyepmOOOuBHq5F0LtQ

cappuccino
https://www.youtube.com/watch?v=42mm3G2v-Gw&feature=youtu.be&fbclid=IwAR2RPIlx8QKL7eCWAJpCnS1PiLXyYc3AolScME9d83nJRXCRHzBLe601CM0
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#25
It looks very promissing from the videos ...
Espresso: QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention), Mahlkonig E65S
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
 
Reply
#26
Razvan - nu vii cu cele 2 Studio in brate? Unu la tine, unul la mine Smile
Alb... N gru....Nei... nu conteaza

Si intrebare - temperatura afisata pe display din timpul extractiei este temperatura in timp real, sau doar ne arata la cat este setat grupul?
Sta neclintita, de aceea intreb.
Multumesc!
Acasa: DC Studio, Compak E8 + OE Funnel, Bravo Tools
Delegatie: Kinu M47, Cafflano Kompresso si Aeropress
 
Reply
#27
Este temperatura la care este setat boilerul, nu este cea reala. Din majoritatea testelor cu SCACE pe care le-am facut pe Mina si XT temperatura reala este undeva cu 1.5-2 grade mai mica decat cea afisata. De asta nici nu se programeaza off-set la Dalla Corte, pentru ca temperatura dorita e destul de apropiata de cea reala. 

In timpul unei extractii temperatura apei detectata de un Scace pe DC este foarte stabila, comparativ cu standardele industriei, insa mai mult decat atat, este repetabila shot dupa shot. Cred ca sunt videouri puse si de Liviu cand a venit sa testeze fostul Mini. Eu de dimineata am sters de pe youtube video-ul Scace cu fostul Mini tocmai pt ca mi s-a parut inutil, deja s-a scos din productie. 

O sa revin cu video-uri proaspete cu Scace ul pe Mina care inteleg ca are cam acelasi algoritm ca si Studio, cum gasesc un pic de timp. Am tot facut live multe teste anul trecut, cu cei care m-au vizitat la showroom.  Boilerul ( grupul ) Studio este in mod cert identic cu Mina.  In general la DC variatiile medii de temperatura intre shot uri sunt de pana in 0.5 grade, destul de rar aproape 1 grad. Diferentele in gust la valorile astea sunt de cele mai multe ori imperceptibile si de cele mai multe ori survin ca si inconstanta in pregatirea pucului / calitatea macinaturii decat temperatura efectiva. Peste 2 grade se simt diferente in gust clare, asta fiind intervalul cu care eu modific temperatura atunci cand doresc sa ajustez profilul aromatic al extractiei.
Espresso : Dalla Corte STUDIO / MINA, Compak F8, Kompresso
Brew : Cafflano Kompact, Espro Travel Press, KINU 47
 
 
Reply
#28
(22-01-2019, 11:11)razvanMB Wrote: Eu de dimineata am sters de pe youtube video-ul Scace cu fostul Mini tocmai pt ca mi s-a parut inutil, deja s-a scos din productie. 

Personal cred ca mai smart ar fi pastrarea acestora. Sunt poate doritori care, financiar vorbind, s-ar mulțimi cu un mini și chiar și l-ar dori. Și in aceasta idee ar fi curioși sa afle detalii de “comportament”, cu atât mai mult cu cât vor pune mâna pe unul SH.
2018.09  Profitec Pro 300, IMS, Kinu M47 + Niche 2018.12
2017.11     Lelit Victoria, IMS, Kinu M47
 
Reply
#29
(22-01-2019, 11:11)razvanMB Wrote: ...In general la DC variatiile medii de temperatura intre shot uri sunt de pana in 0.5 grade, destul de rar aproape 1 grad. Diferentele in gust la valorile astea sunt de cele mai multe ori imperceptibile si de cele mai multe ori survin ca si inconstanta in pregatirea pucului / calitatea macinaturii decat temperatura efectiva. Peste 2 grade se simt diferente in gust clare, asta fiind intervalul cu care eu modific temperatura atunci cand doresc sa ajustez profilul aromatic al extractiei.
Exactly! For light roasted coffees I drink exclusively I clearly feel the difference of 2 degrees, maybe even 1 degree is noticeable (side to side comparison, of course). Temperature stability is the reason for me to change the E61 machine for saturated group one.
Espresso: QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention), Mahlkonig E65S
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
 
Reply
#30
Razvan, according to DC leaders, when the machine will hit the market?
Espresso: QuickMill QM67 (modified), Fiorenzato F4E nano (heavily modified: 64mm burrs, low retention), Mahlkonig E65S
Traveling: Timemore Nano, Aeropress
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)