Hello There, Guest! Login Register

Nou printre voi, cu visuri mari dar bani puțini (1500 lei buget)

Question 
Salutare, espressomanilor!

Sunt tare pasionat de cafea, îmi doresc o experiență cât mai apropiată de una regăsită ”în marile cafenele de specialitate”, însă buzunarul meu crede că glumesc.
Bugetul meu este de maxim 1500 RON (așa cum spune satira titlului semi-cringe, sunt salariat pe minim pe economie, am 21 ani la inceput de drum dpdv economic).

Am mai citit pe forumurile de aici că merită mai degrabă o investiție într-o râșniță decentă rather than un espressor mai scump (menționez că intenționez să râșnițez cafeaua și să o consum ”corect”, primesc cadou cafele de specialitate boabe, mai cumpăr când intră salariul... Biggrin Cry ). Cum să fac? Să merg pe un espressor tip Gaggia Espresso Style + ceva râșnițucă bună, un espressor cu râșniță încorporată (Tip breville barista max SH) sau râșniță de mână pe la 500-700 lei + espressor la 800-1000?

Sunt foarte intrigat ca nu exista espressoare care să fie între cele banale și simple (Tip delonghi ec221.b de care au părinții mei acasă și cu care m-am jucat în vacanțele de la facultate la ei, învățând latte art atât cât permite un astfel de jucărie) și cele mai entry-level ”semi-profesionale” gen Gaggia classic pro, Lelit PL41EM, etc. Dar dacă cineva are vreo lămurire de făcut aici, aștept.

Sunt din Cluj-Napoca. Dacă cineva își vinde setup-ul lui de începător în bugetul estimat, aștept cu interes. Blush
Mulțumesc că vă luați din timp pentru a mă ajuta. Chiar apreciez!

Reply
Rasnita sh si un espressor manual tot sh. Daca te chinui putin cred ca gasesti un flair 2 si o rasnita decenta sh in bugetul ala.

Iti mai trebuie un ibric gooseneck si cam asta este, poti sa faci espresso cu bani putini.

Dezavantajul este ca nu o sa-ti iasa doua espresso identice, cel putin mie nu-mi ies dar de facut le face bune. Foarte rar mi s-a intamplat sa gresesc gradul de macinare atat de mult incat sa nu mai pot corecta din presiunea pusa pe levier, caz in care a iesit fie o pisoarca acra fie ceva foarte amar.

Un alt avantaj este faptul ca ai mentenanta zero, nu se poate strica nimic decat daca il folosesti abuziv.

Reply
Rasnita poate fi una manuala .
Foarte ok imi par HMW - Blade R3, Kingrinder K4/K6 sau K2. Ieftine si bune. Efortul nu este mare.
Espressor ieftin nou, mie imi face cu ochiul un DeLonghi ECP 3121.
La sub 100 euro ofera un boiler din inox de 240 ml, grup incalzit direct, pompa Ulka de calitate care merge la max 12 bari.
Mai cumperi un portafiltru de 51 mm botomless cu 2 urechi +sita de la chinezi si un tamper.( max 150 lei toate ) In 200 de euro poti obtine espresso bun.
Documenteaza-te. poate ti se potriveste si tie acest setup.
Carcasa este de plastic, nu te va tine o viata, dar cativa ani te va servi bine daca ai grija de el. Boilerul de inox se deschide usor pentru curatare.
Avand grupul cald tot timpul, are stabilitate termica buna in mod natural . Daca pui un dimmer simplu pe pompa deja ai si profilare.
Nu vrei sa vezi ce este intr-un boiler SH .

.
Hario V60 / Switch Immersion Dripper/ Kingrinder K6 / Klarstein Kettle
MHW -R3 manual grinder / Arco manual grinder /
Skywalker roaster
Arin v2.0 Lever ( de vanzare )

Reply
La bugetul asta merge un Staresso Mirage Pro, cu o rasnita Kingrinder K4/K6, un kettle electric Klarstein, tamper de 53mm si un cantar. Cu setupul asta poti scoate espresso bun, daca ai rabdare cu prepararea.

Reply
Poate că ar fi de luat în considerare și combinația Kingrinder K6 (pe OLX găsești la preț bun, mi-am luat și eu de acolo, își face treaba foarte bine) și un AVX EM3202SW (alb sau negru, este pe barshaker cu 699 parcă, și mai poți să te folosești și de reducerea pentru cei de pe forum)
Hedone Honne Home | AVX DB1 Plus (urmeaza) | Kingrinder K6 

Reply
In acest buget AVX-ul acela se preteaza foarte bine, si poti pune alaturi mai bine o rasnita electrica, mai ales daca nu te incanta manivela. Deci cu reducere ar veni 630 espressorul si mai ai aproape 900 lei din buget, in care sa gasesti o rasnita electrica SH care sa aiba cutite mai maricele (55-64mm) sau astepti octombrie pentru o noua achizitie de grup Kinu si iti iei un Phoenix cu 800 lei. Sau cel mai bine, faci un efort sa mai gasesti cateva sute de lei si iti iei tot de la Barshaker o rasnita electrica DF54, care cu reducerea de forum inseamna 1350 lei. Depasesti si ajungi la 2000 in loc de 1500 dar nu cred sa gasesti combinatie de aparate noi mai buna si de viitor. Adica acel espressor e chinezesc, nu inseamna ca vei face cariera cu el, intr-o zi il vei schimba, dar in acest buget nu prea ai de ales si cu rasnita oricum vei ramane si in viitor ca e ok, daca vei face upgrade la espressor peste ani.
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply
eu o sa merg in alta directie cu sfatul: as da tot bugetul pe o rasnita SH DF64 si folosi in continuare ce espressor ai in momentul asta, ca presupun ca bei cafeaua cumva... in ideea sa ai 'one thing you can keep' .. daca zici ca esti pasionat de cafea rasnita iti deschide sa experimentezi si cu pour over /v60, drip, cold brew si ce iti mai trece prin cap. Si iti iei espressorul cand mai strangi bani... 

Daca tii neaparat sa ai si rasnita si espressor as cauta un Breville [Sage] Barista Express SH.. e forta mistica la banii aia... exista un motiv pt care e cel mai vandut expressor de 15 ani pe Amazon. Vine cu tamper, latiera cu display pt temperatura laptelui, 4 cosuri, blind, inel dozare, perie, tavita pt accessori etc. E super stabila temperatura.. poti sa setezi + - 2 / 4 grade temperatura.. are preinfuzie manuala sau automata..poti sa tragi shoturi preinfusion only la 6 bari. profilul de baza la care e setat e super bun. poti sa-l setezi la 9 bari. are manometru care chiar functioneaza. Mentenanta minima.. sunt oameni care il au de 7-8 ani cu apa de la robinet si inca le merge fara probleme.   Si cand il dai il dai in aceeasi bani.
Lelit Bianca V3 | DF64V V2 SSP HU

Reply
Ar mai fi o varianta de rasnita buna electrica de buget Baratza Encore Esp care e 1000 lei acum la Barshaker. Plus espresorul propus de Liviu te apropii de buget.
Nu am vazut postari legat de rasnita pe forum dar din reviewuri pare ok, cauta si vezi.

Sent from my SM-G996B using Tapatalk

Reply
Cu râșnița propusă de @IndreiR și espressorul propus de Liviu, prețul final pe Barshaker este de 1528,20 lei. 
Eu aș alege Kinu...

Reply
Baratza Encore nu va face fata la espresso pe termen lung, df54 e tanc pe langa Baratza
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)