Espressoman infocat
Timisoara
(19-09-2023, 16:41)Sgallian Wrote: Poti te rog sa imi confirmi ca inaltimea totala, cu capac deschis la cel mai inalt punct, este de 49 cm sau mai putin? (asa am calculat dupa dimensiunile din site)...
Mersi
48cm
Lelit PL91T, Niche Duo, Aeropress
Espressoman
Bucuresti
"I do think the Niche Duo is really good, but you need to put aftermarket burrs in it to be able to really compete with 078s."
Sursa
Discutia
In mod normal, as zice ca un feeder si asezarea verticala a cutitelor (la 078s) ar favoriza rezultate mult mai repetabile decat la o rasnita fara feeder si cu cutite asezate oblic, feeder-ul asigura un flux constant al boabelor catre cutite. Dar asta probabil ca nu se prea poate testa in timp scurt, sunt lucruri pe care le observi intr-un timp mai indelungat de folosire.
Din aceste motive, spun ca distanta reclamata mica de reglaj la 078s e nerelevanta, primeaza calitatea macinaturii.
Honne, Aergrind, DC Studio, Wilfa Uniform, Outin
Espressoman infocat
Deva
Mai este de făcut o mențiune. Multe exemplare de test 078s au fost de fapt 078 cu cuțite de 078s montate. Problema este ca 078 are alt filet la rotita de reglaj fata de 079s și deci foarte probabil ca de fapt range-ul sa fie sensibil mai mare fata de reviews.
off-topic Off :)
Acs Evo leva - bentwood v63 - kinu m47 classic+brew burr - V60
Espressoman fresh
Bucuresti
(19-09-2023, 18:11)tacrita0 Wrote: (19-09-2023, 16:41)Sgallian Wrote: Poti te rog sa imi confirmi ca inaltimea totala, cu capac deschis la cel mai inalt punct, este de 49 cm sau mai putin? (asa am calculat dupa dimensiunile din site)...
Mersi
48cm
Mersi frumos!
Lelit Mara-X / Niche Zero
Espressoman fresh
Bucuresti
(19-09-2023, 19:16)cradun Wrote: "I do think the Niche Duo is really good, but you need to put aftermarket burrs in it to be able to really compete with 078s."
Sursa
Discutia
In mod normal, as zice ca un feeder si asezarea verticala a cutitelor (la 078s) ar favoriza rezultate mult mai repetabile decat la o rasnita fara feeder si cu cutite asezate oblic, feeder-ul asigura un flux constant al boabelor catre cutite. Dar asta probabil ca nu se prea poate testa in timp scurt, sunt lucruri pe care le observi intr-un timp mai indelungat de folosire.
Din aceste motive, spun ca distanta reclamata mica de reglaj la 078s e nerelevanta, primeaza calitatea macinaturii.
Wow, thanks for the links, looks like I'm certainly not the only one "on the fence"...
O sa ma uit atent la "pros si cons", dar se pare ca in orice caz, este cam greu (sau chiar imposibil) sa pui mana pe un 078s: s-a incheiat campania kickstarter si este sold out in EU...
Mersi frumos oricum.
Lelit Mara-X / Niche Zero
Espressoman fresh
Bucuresti
Salut!
Dupa aliniere range-ul pt. espresso este intre gradatia 3 si 6, dupa parere mea destul de sensibil.
O mutare a inelului cu 2mm creste sau scade timpul de extractie cu aproximativ 5 secunde.
Oricum, dupa aliniere si strangerea suruburilor este o diferenta foarte mare.