21-07-2017, 17:36
Moony Coffee Room, desi era deschisa in prima parte a lui 2016, n-a fost pe radarul meu pentru ca traficul infernal de pe Stefan cel Mare nu ma relaxa suficient cat sa privesc chill pe geam la ce se mai intampla in jur De fapt, amplasarea (Iancu de Hunedoara 54B) o recomanda ca si cafenea de proximitate pentru corporatistii care lucreaza in zona, fiind cateva cladiri de birouri foarte mari, la doi pasi. Dar e ok si pentru intalniri de zi, caci terasa e mare si racoroasa, se gasesc si gustari, iar fix in zona aia nu prea stiu sa mai fie alta cafenea de nivel mare, decat spre Dorobanti sau spre Romana. Cat e cald afara, se fumeaza doar la ultimile mese de pe terasa, asezate in afara peretilor retractabili. Eu nu sunt fumator, iar in interior nu am sesizat iz de tutun, ceea ce ma bucura. Dar in vizita mea am fost insotit de un fumator convins (managerul Kinu in vizita la Bucuresti), care s-a bucurat
Arhitectul si-a facut bine treaba, inserand elemente traditionale in liniile minimaliste, drepte, ale cadrului general in care este asezata:
In bar avem un SanRemo Verona cu doua grupuri, o rasnita K30 si inca una de brew (cred ca este o NS Grinta).
Cafeaua vine de doua ori pe luna de la Five Elephant Germania si cel putin pe espresso mi s-a parut punctul forte, o Brazilia Serra Do Cigano foarte aromata, pe care la niciun blind test nu as desemna-o ca Brazilia. Extrasa la 92 de grade, nu se simtea deloc bitter-ul, sesizand usor o aciditate fina de fruct dulceag necopt complet. Chiar buna. Pentru acasa nu se poate lua.
Extractia impecabila, crema suficienta pentru un medium roast:
Pentru V60 si pentru multitudinea de coldbrew-uri (din care nu am apucat sa beau), se foloseste o Kenya Kamwangi AA, cu urmatoarea eticheta:
Preturile le vedeti in partea de sus, si se incadreaza in linia zonei (7-9 lei espresso), cold brew 14 (250ml) etc.
Si cum noul val al berii artizanale a patruns si in cafenelele de specialitate, doua tipuri de Ground Zero sunt la loc de cinste. Dupa un espresso s-au lipit la fix
Arhitectul si-a facut bine treaba, inserand elemente traditionale in liniile minimaliste, drepte, ale cadrului general in care este asezata:
In bar avem un SanRemo Verona cu doua grupuri, o rasnita K30 si inca una de brew (cred ca este o NS Grinta).
Cafeaua vine de doua ori pe luna de la Five Elephant Germania si cel putin pe espresso mi s-a parut punctul forte, o Brazilia Serra Do Cigano foarte aromata, pe care la niciun blind test nu as desemna-o ca Brazilia. Extrasa la 92 de grade, nu se simtea deloc bitter-ul, sesizand usor o aciditate fina de fruct dulceag necopt complet. Chiar buna. Pentru acasa nu se poate lua.
Extractia impecabila, crema suficienta pentru un medium roast:
Pentru V60 si pentru multitudinea de coldbrew-uri (din care nu am apucat sa beau), se foloseste o Kenya Kamwangi AA, cu urmatoarea eticheta:
Preturile le vedeti in partea de sus, si se incadreaza in linia zonei (7-9 lei espresso), cold brew 14 (250ml) etc.
Si cum noul val al berii artizanale a patruns si in cafenelele de specialitate, doua tipuri de Ground Zero sunt la loc de cinste. Dupa un espresso s-au lipit la fix
#Lelit Bianca V3 Black #EK43S + SSP & Titus carrier #Honne Slim #Kinu Titan