Hello There, Guest! Login Register


Mignon nouă sau super jolly sh

#1
Salutare! Vreau și eu să mă aventurez în lumea cafelei și după câteva cercetări am înțeles că am nevoie mai întâi de o râșniță mai bună decât cea moștenită, manuală de alamă made in Albania cuplată la o bormașină cu acumulator Smile. Am văzut pe Olx niste mazzer începând de la 750. Așadar, să mă risc la una veche sau iau una nouă? Mulțumesc pentru orice sfat sau sugestie!

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
 
Reply
#2
Eu as merge pe nou.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF 
 
Reply
#3
Pai nu e ca și cum ai 750ron cu care îți poți cumpăra fie un mignon nou sau un jolly vechi.
Depinde cât de mult de deranjează un lucru SH. Jolly e tanc. Cel mult ai cuțite de schimbat, eventual de adaptat pentru on-demand. Pentru ca îmi plac lucrurile astea as merge pe jolly. Dar e doar o părere personala. Ca rezultate nu știu sa îți spun. Nu am folosit niciuna.
Espressor: Lelit Bianca / Gaggia Classic 2017 | Past: Lelit Mara / Nuova Simonelli Oscar II / Lelit PL41TEM
Rasnita:  Kopi Deva / Lelit PL72 William / Kinu M47 / Arco 2 in 1
 
Reply
#4
Eu dacă as lua ceva sh ar fi de pe forum. Orice tranzacție am avut aici a fost foarte ok. Altfel, exista un risc mai mare pe olx.
 
 
Reply
#5
Am avut cam aceeasi dilema in urma cu mai bine de un an...
Sfatul meu ar fi: fixeaza-ti un buget pentru aventura în lumea cafelei, si pornind de acolo, vezi cam care ar fi cele mai bune "scule" pe care ti le poti lua in bugetul respectiv...
La Spaziale Mini Vivaldi II & Baratza Sette 270; Past: Ascaso Steel Uno TERMOPID, Rancilio Silvia, Baratza Sette 30
 
Reply
#6
asta e cam totuna:
https://www.olx.ro/d/oferta/rajnita-de-c...dyoer.html
de studiat dacă poate trece la doserless.
Mazzer SJ  | Zwänger Favorite Typ0  |  Isomac Giada  | Promac Lollo |  Tecnosystem Blitz | Gaggia Dose
 
Reply
#7
Daca tot ai bormasina cu acumulator, la un buget relativ mic, as lua o Kinu, nu neaparat Phoenix, care apare mai rar la vanzare. Ai avantajul portabilitatii, nu ocupa spatiu pe blat, le arunci intr-un sertar si ai scapat fara scandal, si e single dose autentica, cu retentie zero. Pentru espresso, diferenta dintre Kinu si o electrica cred ca se vede cu adevarat de la o mie de euro in sus.Pentru filtru si Kompresso, Comandante, la 1000 de lei, face treaba perfect.
O rasnita manuala buna si o bormasina setata la turatie mica, mi se pare un inceput bun, cu riscuri si frustrari minime. Si eu am inceput la fel si nici acum nu simt lipsa unei electrice pe blat.
 
Reply
#8
Mulțumesc frumos pentru sfaturi! Sincer să fiu, mă bucuram la gândul că scap de bormașina din bucătărieSmile. Mignon mi se părea râșnița ideală, până am văzut că și ea are minusurile ei. Pentru mine se încadrează la buget dacă luam în rate, de aceea comparam cu una de ocazie dar mai ieftină. În plus, arată și bine, ar fi mai ușor acceptată de consoartă pe blat față de una sh mai puțin atrăgătoare... Oare există o râșniță (nouă) mai bună, dar care sa nu sară de 2000 de lei?

Sent from my Mi MIX 3 using Tapatalk
 
Reply
#9
Cu Phoenix nu ai nevoie de bormasina. Nu te gandi ca are vreo asemanare cu rasnita ta din alama, ca nu are, e din alt univers (cutite, ergonomie). Pt 2-4 shot-uri pe zi, pt inceput, e mai mult decat ok.
Honne, Wilfa Uniform + SSP, Aergrind, Bezzera Aria
 
Reply
#10
Daca nu te incanta nici viteza oferita de bormasina si nici relaxarea oferita de manivela,la o rasnita foarte performanta, dar manuala, atunci, eu as pune urmatoarea intrebare: care sunt cele mai ieftine rasnite electrice, care ofera, in realitate, rezultate identice, sau doar un pic mai bune decat Kinu? Asa poti face o estimare realista de buget, fara sa risti a cumpara o rasnita care sa te dezamageasca.
Daca raspunsurile sunt de buna calitate, poate ar trebui creat un topic nou cu intrebarea asta.
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)