Hello There, Guest! Login Register

Mignon Crono sau raman la Kinu?

Salutare,

Detin un espressor Lelit PL81t si o rasnita Kinu M47 Phoenix.

Sunt la a doua rasnita manuala (anterior Porlex mini) si la al 3-lea espressor (anterior: Gaggia Pure si Classic 2003).

Sunt multumit de configuratia actuala, dar pentru rasnita nu prea am cu ce sa compar din experienta de pana acum si sunt curios daca merita trecerea de la o rasnita manuala Kinu la Eureka Mignon Crono.

Sunt curios daca le-a folosit cineva pe amandoua, nu neaparat Crono, dar o rasnita Eureka din gama Mignon si daca a obtinut rezultate mai bune in mod constant.

Utilizare in regim casnic, mai mult pentru latte: 1-2 pe zi.

Multumesc!
Bogdan
Niche Zero, Lelit MaraX

Reply
La Mignon Crono scrie in descriere ca nu poate rasni pentru espresso.
Mignon Silenzio, Manuale si Perfetto au cutite de 50mm, fata de Specialita care are cutite de 55mm. Perfetto are alt sistem de reglaj, dar nu stiu daca e mai bun sau mai usor de folosit.
Nu le-am folosit, dar am vrut sa lamuresc putin oferta, pentru ca mi-a luat ceva sa imi dau seama de diferente cand m-am uitat la ele.
DF64 SSP MP, Lelit PL41TEM | Arco 2-in-1, La Pavoni Europiccola 1979

Reply
Cam asa arata cutitele de Chrono, sunt pentru brew. Ar fi interesant cum se comporta in espresso pentru cafele light. [Image: 763fc63f8f7b113905dce6d3d3eef834.jpg]
Brasilia Club, Kinu Simplicity, Comandante, Kingrinder P0, Mignon Specialita.
ex: Gaggia Espresso, Color; Quamar T80, Macap M2D, Feldgrind 2.

Reply
(13-12-2021, 14:55)adrian1 Wrote: La Mignon Crono scrie in descriere ca nu poate rasni pentru espresso.
Mignon Silenzio, Manuale si Perfetto au cutite de 50mm, fata de Specialita care are cutite de 55mm. Perfetto are alt sistem de reglaj, dar nu stiu daca e mai bun sau mai usor de folosit.
Nu le-am folosit, dar am vrut sa lamuresc putin oferta, pentru ca mi-a luat ceva sa imi dau seama de diferente cand m-am uitat la ele.

Salut Adrian,
Ai dreptate, multumesc. Am aflat si de ce: **Please note - As of May 2021 Eureka Crono is being manufactured with filter coffee focussed burrs. We therefore sadly no longer recommend the Crono for espresso use.
--------------
Reviewul Whole Latte Love care m-a influentat era facut inainte de update. Acum ramane intre Kinu si Mignon Manuale sau Mignon Crono cu un set de cutite de 50 mm, daca se potrivesc, doar pentru ca Mignon Crono are timer  :D

Acum am verificat si pe site la Eureka, la Crono apare mentiunea pentru BURRS: Diameter50 mm (Brew specific design).
Niche Zero, Lelit MaraX

Reply
(13-12-2021, 15:26)Zaheyu Wrote: Cam asa arata cutitele de Chrono, sunt pentru brew. Ar fi interesant cum se comporta in espresso pentru cafele light. [Image: 763fc63f8f7b113905dce6d3d3eef834.jpg]

Teoretic ar trebui să funcționeze, cel puțin pentru cafele care cer o măcinătură mai grosieră, gen Etiopia. Au și pe 55 brew burrs. 

Legat de topic, nu cred că Eureka e un upgrade la Kinu.

Reply
Eu cred ca Eureka Mignon Manuale este o rasnita foarte buna pentru pretul ei. Sunt sigur ca sunt altele mai bune dar la pretul ei este o alegere buna. Cred ca este chiar la "point of diminishing returns", scuzati-mi engleza dar nu stiam o fraza echivalenta in romana. Dacca vrei sa gasesti ceva mai bun trebuie sa te duci cel putin dublu la pret.
E posibil sa ai ghinionul sa nu fie aliniata bine direct din cutie, dar gasesti multe tutoriale online cum sa o rezolvi.

Reply
Adica punctul dupa care bagi 90% bani pentru 10% satisfactie :)

Reply
Eu le am pe amândouă. Fiecare are avantaje si dezavantaje si fiecare din ele exceleaza pe anumite cafele. Eu le folosesc in tandem. Merită să le ai pe amândouă. Totuși, daca preferi prajiri mai blonde cred ca se poate sa atingi limitele Mignon-ului destul de usor.
ECM Synchronika / Eureka Mignon Specialita / Kinu M47S / Kribli-Grabli / Motta and Normcore tools & Gaggia Classic 2015 / MDF & V60 & Timemore Ice Dripper

Reply
Multumesc pentru raspunsuri! Raman cu Kinu. Se impaca prea bine cu Lelit-ul meu ca sa-i despart. Smile
Niche Zero, Lelit MaraX

Reply

Forum Jump:

Browsing: 1 Guest(s)