Hello There, Guest! Login Register


Matematica extractiei cafelei...

#1
... dupa niste... "cercetatori britanici" Smile

https://sinews.siam.org/Details-Page/tab...Ideal-Brew
 
Reply
#2
"SIAM Journal on Applied Mathematics" este o revista destul de serioasa, sunt curios sa citesc articolul, poate asa gasesc perfect espresso  [Image: biggrin.gif]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
 
Reply
#3
Este despre brew
 
Reply
#4
Apropo de matematica in prepararea espressoului perfect, ai nevoie de un cantar foarte bun si de rabdare! Asta e tot! Pentru a scoate tot ce e mai bun din cafeaua proaspat macinata trebuie sa scoatem in 22-25 de secunde de exctractie un brew ratio de 1/2 -> adica de exemplu din 9 grame de cafea macinata sa obtinem 18 grame de bautura. Incercati si va astept cu rezultatele.
 
Reply
#5
Daca spuneai 25-28 era plus que parfait.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
 
Reply
#6
(23-01-2017, 12:13)baloozzy Wrote: Daca spuneai 25-28 era plus que parfait.

In  functie de gradul de prajire si macinatura. Cele mai bune rezultate eu le-am obtinut in intervalul mentionat si ma refer la folosirea echipamentelor profesionale. Oricum, preferabil sa se modifice un singur parametru la reglaj si acesta sa fie timpul de extractie - cel mai pretios dintre parametrii [Image: sleepy.gif]
 
Reply
#7
(23-01-2017, 12:13)baloozzy Wrote: ... era plus que parfait.

... du subjonctif ? Big Grin
 
Reply
  


Forum Jump:


Browsing: 1 Guest(s)