17-11-2016, 10:51
Matematica extractiei cafelei...
|
17-11-2016, 11:14
"SIAM Journal on Applied Mathematics" este o revista destul de serioasa, sunt curios sa citesc articolul, poate asa gasesc perfect espresso [Image: biggrin.gif]
Espresso: Lelit Bianca, Eureka Mignon XL
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
Brew: Kinu M47, V60, Kalita Wave, Origami
17-11-2016, 12:48
Este despre brew
Apropo de matematica in prepararea espressoului perfect, ai nevoie de un cantar foarte bun si de rabdare! Asta e tot! Pentru a scoate tot ce e mai bun din cafeaua proaspat macinata trebuie sa scoatem in 22-25 de secunde de exctractie un brew ratio de 1/2 -> adica de exemplu din 9 grame de cafea macinata sa obtinem 18 grame de bautura. Incercati si va astept cu rezultatele.
23-01-2017, 12:13
Daca spuneai 25-28 era plus que parfait.
Izzo Alex Duetto III|La Pavoni Pro|Cafflano® Kompresso|Aero Press|Honne|Anfim Lusso|Kinu M47|MYY47 Aerolite|Sözen Değirmen|Aillio R1 Bullet|.
(23-01-2017, 12:13)baloozzy Wrote: Daca spuneai 25-28 era plus que parfait.
In functie de gradul de prajire si macinatura. Cele mai bune rezultate eu le-am obtinut in intervalul mentionat si ma refer la folosirea echipamentelor profesionale. Oricum, preferabil sa se modifice un singur parametru la reglaj si acesta sa fie timpul de extractie - cel mai pretios dintre parametrii [Image: sleepy.gif]
23-01-2017, 12:48
Browsing: 1 Guest(s)